Laddar med OS inför egen tävling

Sarah Sjöström har flera rekord på sin meritlista, nu jagar hon ännu fler – i sin egen tävling! Sarah anordnar ”Sjöström Invitational” i Eriksdalsbadet i Stockholm, med målsättningen  att slå bådeEuroparekord  och världsrekord på kortbana. 
Sarah Sjöström går snart in i OS-bubblan med jakt på nya medaljer, men det kommer inte att dröja länge efter OS tills nästa tävling gäller, ”Sjöström Invitational” som startar dagen efter OS i Paris den 12 augusti i Eriksdalsbadet.
Simmaren och tävlingsarrangören Sarah Sjöström pi Eriksdalsbadet Foto: Henrik Montgomery / TT

 

Tävlingen anordnas i samarbete med Svenska Olympiska Kommitteen (SOK) och Södertörns simsällskap. Just i Södertörns simsällskap inledde hon sin fantastiska  karriär.  Sarah har faktiskt egen erfarenhet av att arrangera tävlingar.. 
Grunden till den här nya tävlingen är att Sarah vill få en chans att slå världsrekord i kortbana i båda frisim och fjärilsim!. 
- Jag har ju världsrekord på 50 meter frisim och 50 meter fjärilsim, men jag skulle gärna vilja ha det där svenska rekordet för 50 meter fjärilsim på kortbana också samt 50 fritt.
Hon fortsätter:
- Anledningen till att tävlingen ligger direkt efter OS är för att jag vill passa på  medan jag är i OS- form.
Deltagarna blir en blandning av världseliten och ungdomar födda 2008 eller senare.  Varför just dessa ålderskullar?
- När jag var 15 år, slog jag världsrekordet på hundra meter fjärilsim i VM i Rom, Det är det enkla skälet. 
Förberedelserna inför OS är i full gång
På onsdagsmorgonen tränade Sarah tillsammans med andra simmare inför OS. 
Hon känner i sig i bra form.
- Jag är i gott skick, en av mina största styrkor just nu är att jag kan genomföra riktigt jobbiga gnetpass men ändå vara utvilad efteråt. 
Sarah pratar om skillnaderna från tidigare OS-år.
- Jag känner mig mer delaktig i förberedelserna nu än tidigare, både i vilka tävlingar jag ska göra och hur träningen ska se ut. 
Låter hoppfullt införOS och rekordjakten för den ytterst ambitiösa stjärnan
David Lysén

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.