Plötsligt fick klubben 100 000 kr

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

 

Fredag 7 juni drogs den första win-win-vinnare i det nya Joyna-lotteriet från föreningslivets eget spelbolag, Folkspel. En kvinna från Växjö vann 100 000 kronor - och som en win-win fick IFK Karlskrona, som sålt lotten till henne, lika mycket - och blev därmed den historiska premiärvinnaren.
De här pengarna gör stor nytta i vårt fortsatta arbete med att utveckla barn- och ungdomsverksamheten inom utsatta områden i Karlskrona. För oss är det viktigt att alla har möjlighet att vara med i en förening, oavsett vilka ekonomiska förutsättningar de har, säger Mats Lindau.
 
IFK Karlskrona har funnits sedan 1921 och klubben har varit mycket framgångsrik  inom handboll. Klubben erövrade SM-guld i allsvenskan 1945 och 1949. under många år var IFK ett ständigt topplag och togallsvenskt silver och brons vid tre tillfällen.  och Här finns stolta traditioner sedan decennierer tillbaka. Även idag är föreningen en framgångsrik handbollsklubb med en omfattande ungdomsverksamhet. 

Fakta

 Joyna – en win-win
Det nya digitala prenumerationslotteriet Joyna gör det enkelt för föreningarna att sälja lotter och syftar till att stärka det svenska föreningslivet. För varje månadsprenumeration föreningen säljer, får de behålla 50 kronor, samtidigt som de har chansen att få ytterligare 100 000 kronor om lotten de säljer visar sig vara veckans win-win.
Folkspel, som bland annat tillhandahåller produkterna Bingolotto och Sverigelotten och nu senast Joyna, är föreningslivets eget spelbolag. 
Överskottet från alla våra lotter går direkt tillbaka till föreningarna som säljer dem. Sedan starten 1991 har vi delat ut över 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. Joyna är ett lotteri där alla vinner tillsammans – lottköparen och den förening eller organisation vinnaren har valt att stödja, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.
 Joyna säljs av föreningar och organisationer, men kan även köpas via Folkspels webbshop där man samtidigt kan välja vilken förening man vill stödja genom sitt köp.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.