HockeyAllsvenskan i stort TV-avtal

Ett 50-tal fler direktsända matcher i TV, varav många i fria TV-kanalen TV10, det blir ett resultat av att HockeyAllsvenskan och Viasat enats om att utvidga och förlänga rättigheterna för serien till och med 2016.
Annons

Växjö Lakers HC och AIK IF har de senaste åren visat vilken kvalitet och styrka det finns i HockeyAllsvenskan. Växjö Lakers gick för första gången upp i Elitserien genom att gå obesegrat genom Kvalserien, medan AIK gick ända till SM-semifinal med samma grundstomme som året innan tog klivet upp från HockeyAllsvenskan.

Många optimistiska klubbar

Nästa säsong vill klassiska lag som Leksands IF, Södertälje SK och Rögle BK ta samma väg, liksom IF Malmö Redhawks som i sin storsatsning bland andra värvat puckartisten Linus Klasen från Nashville Predators, en spelare som kommer bidra till många fulla hus i vinter. Bakom denna favorittrio vill säkert fler lag som Örebro HK, VIK Västerås HK, Mora IK och Almtuna IS ha ett ord med i laget.

- Tongångarna är optimistiska när jag pratar med klubbföreträdare inför den kommande säsongen, säger Stefan Bengtsson, VD för HockeyAllsvenskan.

- När vi har vår upptaktsträff den 12 september ska det bli intressant att se om något enda av lagen siktar lägre än playoff, det vill säga att vara på övre halvan av tabellen.

Fler direktsändningar än någonsin

Det bäddar för en mycket spännande säsong och Viasat Hockey kommer att producera fler direktsändningar än någonsin tidigare. I fjol direktsände Viasat Hockey 73 matcher, i år kommer det antalet stiga till omkring 125 matcher med hjälp av ett 30-tal fredagsmatcher på TV10. Därutöver kommer som tidigare Aftonbladets webbkanal S24 sända en match i varje omgång.

-  Det är otroligt kul att vi kan erbjuda fler matcher, inte minst som det är ganska sparsmakat med ishockey på TV i förhållande till det stora intresse som finns för sporten, säger Hans Skarplöth. -

Dessutom kommer samtliga matcher som tv-produceras även erbjudas på webben inom ramen för Viaplays abonnemang.

Öppna för sponsoravtal

Avtalet ger HockeyAllsvenskan såväl mer TV som mer pengar, men också en spännande öppning för ytterligare TV-exponering.

- Genom det utvidgade avtalet får vi möjlighet att själva och/eller i samarbete med partners direktsända alla övriga matcher som inte visas av Viasat eller S24, säger Stefan Bengtsson och avser webb-TV eller mobil-TV.

- Nu tar vi nästa stora steg i HockeyAllsvenskans utveckling. Det utvidgade avtalet med Viasat är en viktig pusselbit och det kommer fler nyheter framöver. Vi bygger nu upp en produktions- och distributionsapparat tillsammans med våra klubbar vår samarbetspartner FSM Future Sports Media, för att snarast kunna visa samtliga matcher på någon TV-plattform, slutar Stefan Bengtsson, HockeyAllsvenskan.

Anonymous (inte verifierad)

tis, 2011-06-07 15:24

1. Kul

Jävligt kul för hockeyallsvenskan. Tråkigt bara att hockeyallsvenskan är mycket mer kommersiell än fotbollens dito i superettan. Där kan man inte följa sitt lag visuellt på ett annat ställe än på plats. Kanske om man hejar på Hammarby. Annars får andra lags supporters nöja sig med att visas någon gång per säsong, och på nätet går de väldigt sällan..

johan (inte verifierad)

tors, 2011-06-09 16:54

2. Intresse

Kan bara prata för mig själv, men Hockeyallsvenskan känns generellt lite hetare än fotbollens dito så det är nog därför. Som allmän åskådare kan jag tänka mig att zappa in en hockeymatch då och då, men superettan skulle jag knappt ta betalt för att se. Hockeyallsvenskan är lite som att tuna in Holländska ligan i fotboll, inte högsta klass men ändå hyfsad underhållning. Superettan, well den är väl glad att klassas som topp100 bland världens alla ligor, om ens det.

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.