Tjejerna tar för sig i sport-TV

TV4 värvar SvD:s fotbollsskribent Johanna Garå. Viasat rekryterar Amanda Fredin från Sportbladet. Tjejerna är på stark frammarsch i det som har varit herrarnas boningar.

Från tidningar till TV, det gäller i båda fallen.

Har bott i Spanien

Johanna Garå har varit fotbollsskribent hos SvD, men tar nu steget till TV och debuten sker i ”Fotbollskanalen Europa”.

Hon har själv bott i Spanien och har skrivit mycket om La Liga och i synnerhet FC Barcelona de senaste åren.

- Jag ska informera massorna om det senaste från La Liga. Det blir förstås störst fokus på de två jättarna Real Madrid och Barcelona men jag hoppas även kunna lyfta fram profiler och berättelser från de mindre lagen, säger Johanna Garå till Sportbladet.

Sportbladet fostrar

Anna Brolin hade tidigare den uppgiften i TV4, men hon prövar ny programledarjobbet i Nyhetsmorgon.

Johanna Garå har tidigare jobbat på Sportbladet, förresten, och därifrån kommer Amanda Fredin som redan har gjort entré hos Viasat.

- Jag får ha en nyhetsuppdaterande roll och ska vara ögat utåt som håller koll på sajter och snackisar, och vara länken mellan tittarna och studion, säger Amanda Fredin.

Just det, den uppgiften hade Sladjan Osmanagicm, men Viasat valde att inte förlänga hans kontrakt.

63-åriga Lagerbäck och 25-åriga Fredin

Nu blir Amanda Fredin som ska vara sidekick till experterna vid det stora bordet. Viasat har ytterligare en tjej som förekommer flitigt i sändningarna, nämligen Frida Nordstrand.

Som Per Nunstedt, fotbollschef på Viasat, konstaterar:

- Vi är förhoppningsvis förbi den tiden då en sportrekrytering anses vara kontroversiell bara för att det råkar vara en kvinna iblandad. Dock tror jag att det är viktigt med en bra mix av människor och kompetenser, att 63-årige före detta förbundskapten Lars Lagerbäck börjar arbeta med oss samma vecka som 25-åriga Amanda Fredin är uppfriskande.

Kalle (inte verifierad)

tors, 2011-08-25 13:57

1. Amanda Fredin

Alltid bra att ha något fint att vila ögonen på om matchen varit ett sömnpiller. Det är väl ingen som tror att hon har fått sitt jobb för sin höga kompetens? Stor humor i så fall. :)

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.