En svensk klassiker blir dokussåpa

En Svensk Klassiker,bestående av fyra motionsarrangemang, ska bli till en TV-serie, liknande en dokussåpa. Just nu söker SVT deltagare som vill vara med och visa sin vardag, sin träning och själva kraftprovet.

På bl a Facebook söker man deltagare som vill delta i TV-programmen som sedan ska sändas i SVT.

Vill hitta frivilliga

Inspelningen börjar redan nu i vår och produktionsbolaget söker efter deltagare som siktar på att göra hela svenska klassikern.

”Tycker du att du eller ditt kompisgäng är intressant eller känner du någon du gärna vill se i TV, tveka inte att kontakta produktionsbolaget så berättar de mer”, heter det i uppropet.

Tanken är att visa människorna som skaffar som mål att genomföra de fyra tävlingarna, hur de lever och tränar, hur de preparerar sig och hur de genomför tävlingen.

Här är loppen

En svensk klassiker består av följande motionslopp:
- Vasaloppet eller Öppet Spår, 90 km / alternativt Engelbrektsloppet, 60 km, på skidor
- Vätternrundan, 300 km på cykel
- Vansbrosimningen, 3 km
- Lidingöloppet, 30 km löpning
Åldersgränsen är 19 år för killar och 15 år för tjejer.

Alla lopp måste genomföras inom en tolvmånadersperiod. Missar deltagaren ett lopp är det bara att börja om från början.

Finns också en tjejvariant

Det finns även en svensk tjejklassiker som består av:
- Tjejvättern 90 km
- Vansbro tjejsim 1 km
- Tjejlidingöloppet 10 km
- Kristinaloppet alternativt TjejVasan eller KortVasan 30 km

Tjejklassikern är en utmaning för alla tjejer och kvinnor från 15 år och uppåt. 

Evald (inte verifierad)

tors, 2012-02-23 22:45

1. Låt oss slippa!

Har Tv-producenter dålig fantasi. Vi har nog med dokussåpor och meningslöst tävlade. Låt oss slippa skiten och använd licenspengarna till något bättre.

Björn (inte verifierad)

sön, 2012-06-03 22:01

2. Jag vill se!

Träffade i helgen, på tunnelbanan på väg till Stockholm Marathon, en person som berättade att han skulle vara med i programmet. Hans historia är verkligen intressant och jag ser verkligen fram emot att se programmet. Visst, han har gjort klassiker tidigare men det är under hans förutsättningar nu som lyfter det till en nivå utöver det vanliga.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen