Fotbollen får sitt eget Idol

Många drömmer om en proffskarriär - få har kvaliteterna. Nu kommer fotbollens eget Idol - ett talangprogram för fotbollsspelare. Förstapriset är ett proffskontrakt.
Idén till fotbollens Idol som TV-program och nu ska 20 talanger få chansen att bli nå hela vägen fram. Och det måste ju vara att stå som svensk mästare hemma på Borås Arena. Foto: Erik Abel, Scanpix

 

I det nya programmet Proffsdrömmen går TV4 Sport ut på jakt efter landets bästa fotbollsspelare som ännu inte har kontrakterats av en elitklubb.

Fördel Elfsborg!

Vinnaren får ett eftertraktat proffskontrakt som ger möjligheten att träna, spela och leva med mästarklubben IF Elfsborg under ett års tid. Programledaren Patrick Ekwall leder uttagningsturnén till fyra svenska städer där 20 potentiella fotbollsproffs tas ut av en jury.

De uttagna skickas på ett träningscamp där gallringen fortsätter tills en vinnare står kvar. Premiär 20 maj i TV4 Sport.

Juryn, som består av Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och två ännu hemliga jurymedlemmar, åker tillsammans med programledare Patrick Ekwall på uttagningsturné till Borås, Kristianstad, Stockholm och Sundsvall.

20 spelare ska bli en

Från varje kvalstad plockar de med sig fem spelare som går vidare till ett träningscamp i Borås. Konkurrensen på campen blir hård - 20 spelare blir tolv redan i första gallringen, för att sedan bli åtta i andra gallringen. Sedan lämnar de en och en tills det bara är fem spelare kvar i final.

Målet är att antingen hitta spelaren som alltid fått höra att den är en talang men som inte tagit steget vidare utan fortsatt att vara överlägsen i moderklubben. Eller att upptäcka den som togs upp av en storklubb under tidiga år men inte riktigt höll måttet då och därmed tröttnade på satsningen och nöjde sig med en tillvaro i de lägre divisionerna.

I finalprogrammet utses vinnaren av det proffskontrakt som ger tävlingens bästa spelare möjligheten att träna, spela och leva med det allsvenska topplaget Elfsborg under ett års tid. Proffsdrömmen sänds med två episoder per vecka under perioden 20 maj till 20 juni. 

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Att hockeyvärlden är speciell är väl känt, inte minst är Kanadas inflytande   dokumenterat åtskilliga gånger genom åren. Kommande junior-VM i Göteborg, 26/12-5/1 2024 är inget undantag. Turneringen ägs till hälften (!) av Hockey Canada som har ett löpande 10 års avtal med IIHF, det internationella förbundet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen