TV-nyheter

Radiosporten startar hockeypodd

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

– Intresset har aldrig varit större för svensk ishockey. Svenska hockeyligan slår publikrekord den här säsongen. I podden medverkar de stora stjärnorna, men det blir också möten med de som jobbar i det tysta, säger Magnus Wahlman..
I första avsnittet möter programledarna NHL-stjärnan Mattias Ekholm som pratar om sitt nya liv i Edmonton och lagets succésäsong, men även hockeylegendaren Kenta Nilsson.
 – Podden kommer inte bara handla om puckens färd på isen, utan även ge publiken möjlighet att möta de största stjärnorna från förr och nu.

Bevakning på Indy Car-premiären

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

 

  Inte minst vill jag flagga för bevakningen från IndyCar-premiären den 10 mars där flera svenskar tävlar mot varandra i ett av racingvärldens tyngsta mästerskap. Vi är självfallet mycket stolta över vårt utbud av motorrättigheter, säger Daniel Berglund, tf. sportchef på Viaplay Group i Sverige.
I IndyCar 2024 ingår 17 deltävlingar, inklusive kronjuvelen Indianapolis 500. Premiären kommenteras av VRichard Göransson och Robin Nilsson. 

 

Fyra para-stjärnor profileras i tv-serie

De är fyra stjärnor inom parasport och nu ska de profilerasDen 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på  TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag.

 

Här är utbudet för idrott i SVT 2024

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

EBU har 70 medlemmar, främst TV-bolag men också några radiobolag, har sitt säte i Grand-Saconnex i Schweiz

Året bjuder på olympiska spelen i Paris 2024 (26 juli till 11 augusti), som EBU-medlemmar sänder via sina egna, individuella avtal med Warner Bros. 

Europeiska radio- och TV-unionen, ofta förkortat till EBU eller UER, är världens största sammanslutning för nationella TV- och radiobolag. Unionen är framför allt känd för TV-samarbetet

Erik värvas inför kraftsamlingen

Han är rutinerad som få andra i TV-branschen. Nu tar han nästa steg i karriären ocvh går från TV4 till Viaplay. Han gör det mitt i den kris som präglar Viaplay groups existens.

Det blir Eriks ansvar att göra kunderna nöjda med sportutbudet. Kunder som går en diskussion med sig själva om de ska behålla dyrare abonnemang. 

– Det här känns ändå väldigt spännande. Med sin starka portfölj och erfarna team är jag övertygad om att Viaplay Sport kan bli ännu starkare i Sverige, säger Erik.

Han har värvats för rollen som VP & Head of Sports för Viaplay i Sverige. Han kommer närmast från TV4 som programdirektör och har en lång erfarenhet inom sportproduktion med en bakgrund även som sportchef på MTG Sverige. 

Saamtidigt framkommer  att Viaplays nuvarande sportchef, Lotta Folcker, har valt att lämna företaget för att se sig om efter nya utmaningar.

Rekonstruktionen är inledd

För några veckor sedan tvingades Viaplay groups ledning erkänna att gigantiskt mycket pengar saknades., nämligen 8 miljarder. Nu har en rekonstruktion av bolaget inletts samtidigt som köparna av abonnemangskort till i synnerhet idrott ska få betala mycket mera i fortsättningen Då framkommer att Anders Jensen, före detta koncernchef för Viaplay Group hade 32 miljoner i årslön2022 (333 200)och kollegan. Filippa Wallestam, tidigare innehållschef  kom upp i  9 650 900 kr. 

Vid en extra stämma  har nu Viaplays ägare gett klartecken till en dramatisk räddningsplan för bolaget, skriver Viaplay i ett pressmeddelande.

Det blev möjligt tack vare att viaplays ägare – i synnerhet storägaren Schibsted, enades om  ett upplägg som innebär att via en riktad nyemission nära nog ger bort sitt inflytande över bolaget till de nya huvudägarna, franska Canal Plus och tjeckiska PPF.

Plus en emittering

Viaplay vill också med en emittering av nya aktier dra in 4 miljarder kronor i nytt kapital.  Notera att ett antal småsparare drabbas.

Dyrare att titta på sport i tv

Vid larmet nyligen om att 4 miljarder saknades förstod man åt vilket håll det lutade .Även tittarna skulle bli involverade och nu kommer beskedet. Viaplay höjer priset på abonnemanget . Nya prenumeranter drabbas inledningsvis, de får i fortsättningen betala 699 kronor i månaden för ett paket jämfört med dagens 549.

I informationen berörs inte befintliga kunder. 

I det stora abonnemanget ingår flera populära sportsändningar som Premier League och Formel 1. Om det bli möjligt att välja sporter står heller inget.

Viaplay skakas av en ekonomisk kris som grundar sig i en satsning på internationell expansion med kostsamma köp av sporträttigheter. Bolaget har flera gånger fått skjuta upp sin rapport för tredje kvartalet och missade bland annat uppsatt deadline utifrån Nasdaqs regler. När rapporten till slut publicerades den 1 december var läsningen dyster. 

Sky Sport betalar 88 miljarder

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Det är ett nytt tv-avtal som gäller fyra år och överträffar alla andra överenskommelse. Bakom Storbritanniens största avtal någonsin står Sky Sports och TNT Sports.

I Sverige har Viaplay rättigheterna till Premier League fram till 2028.

”Det här är ett fantastiskt resultat för Skys kunder som nu kommer få se fler matcher från världens mest ikoniska liga”, säger Dana Strong enligt TT.

Just det, nu ska kunderna stå för intäkterna från de215 matcherna per säsong . Sky ska även sända samtliga matcher från den sista Premier League-omgången – för första gången någonsin.

400 000 tittare vid premiären av Salming-serien

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

 

– Jag är så otroligt glad över publikens mottagande av serien. Vi har verkligen gått in med allt i denna serie och att den skulle bli en tittarsuccé redan efter 24 timmar är något jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag tror att Börje hade varit så nöjd!, säger Valter Skarsgård.

Carro ska guida TV-tittarna

 Mitt i det dystra höstmörkret, med vetskap om att det finns varmare platser, kommer ändå ett glädjebesked. Den 26 juli kan vi le. Och luta oss tillbaka – för då startar OS i Paris!

Discovey och SVT delar på ansvaret för ord och bild och håller för närvarande på med att bygga trupper av medarbetare. Nu presenteras Discoverys huvudpersoner - sändningarna ska  ledas av Karin Frick och Jonas Karlsson och Carolina Klüft blir expert.

Carrolämnar bostaden i Hälsingland för att bli expertkommentator. Titt som tätt blir hon inkallad av något TV-bolag. Nu är det dags igen.

Carolina Klüft är van vid att vara en segrare på arenan. Hon har erövrat guldmedaljer på löpande band. Inte minst ett OS-guld

Inspirerad stjärna

I juli-augusti vill hon helst träffa nya OS-segrare. 

– Det känns oerhört inspirerande att få den här uppgiften, säger hon.

Klüft gör därmed sitt andra OS som expert. Hon har jobbade för TV4 så sent som under sändningarna från friidrotts-VM tidigare i höst.

"Jag ser fotboll ur ett annat perspektiv"

"Freddie Ljungberg's Unseen" är Viaplays nya talkshow-serie. Han har gjort sporadiska inhopp som expertkkommentator, men nu tar Fredrik steget fullt ut och får en egen talkshow "Freddie Ljungberg's Unseen" med premiär i dag fredag på Viaplay. Varje vecka tar han med tittarna på en resa in i fotbollens värld, i jakten på att avslöja Premier Leagues hemligheter. Gäst i premiärprogrammet är tränaren Roy Hodgson.

– Jag ser verkligen framemot att lansera denna talkshow med Viaplay. Jag har alltid gillat utmaningar i livet och att inte leva i en komfortzon, och jag vet att den här talkshowen kommer utmana mig. Det kommer bli fantastiskt att få prata med så många intressanta personer inom sporten och höra vad de har att säga, säger Fredrik Ljungberg. 

Bandyn säkrar fem-årsavtal med SVT

Inom Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy är glädjen stor. Parterna har lyckats enas med SVT om ett nytt femårsavtal med för sändning av SM-finalen. Finalen har fått en ny hemvist i ABB Arena Syd i Västerås, och både dam- och herrfinalen ska direktsändas i SVT. Lördagen den 16 mars 2024 båda finalerna i Västerås.

 

 

 

– Det är en stor och viktig helg för svensk bandy i stort och det betyder mycket för oss att kunna säkra den långsiktiga exponeringen i SVT Vi ser verkligen fram emot en fullspäckad finalhelg i Västerås med såväl dam- och herrfinalen som ungdomsfinalerna. Alla är åter tillbaka under samma helg, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Svenska Bandyförbundet.

Glädjebeskedet - SVT har säkrat fyra OS

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att gå ut med ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Se här bara -vinter-OS 2026 i Cortina, sommar-OS 2028 i Los Angeles, vinter-OS 2030 (värdland ej klart) och sommar-OS 2032 i Brisbane kan vi alla se och var och en slipper betalkanaler och villkor. . inger logga in utan bara knäppa på tv: och njut av bilder och röster. 

Max får ansvaret

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Från och med 2026 bjuder vi in alla som vill till den stora OS-festen i tv, säger Hanna Stjärne.  

"Logiskt då många gillar hästsport"

Mitt under ridsport-EM kommer glädjande nyheter för ridsportpubliken – SVT har gjort klart med flera stora mästerskap och världscupen några år framåt.

– Vi har nu säkrat en långsiktig fortsättning på vår satsning på ridsport, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

– Vi ser ett stort och ökande intresse hos publiken för ridsport. De svenska framgångarna på den internationella scenen har hjälpt till att ytterligare bredda intresset. Därför är vi jätteglada att vi nu har säkrat en långsiktig fortsättning av vår satsning på ridsport av högsta klass, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Från SHL till dubbla TV-roller för Joel

Joel Lundqvist blir expertkommentator i TV4. – Jag är både stolt och glad, säger han i ett pressmeddelande.

Han tackade för sig efter 20 år i Frölunda, de avslutande som lagkapten med mycket auktoritet. Men han kliver bara över sargen och blir betraktare.

Hans hockeyliv fortsätter – som expertkommentaror. TV4:s Erik Westberg har enats om ettkontrakt med Frölundaikonen. Erfarenhet och kunskap har han i mängd efter de 20 åren i elithockeyn där han, förutom fyra SM-guld ocksåkan peka på tre SM-titlar.

 Den kommande tv-karriären består också av medverkan i ”Mästarnas mästare”, där han presenterades i förra veckan. Då gäller det SVT

I TV4 blir han expertkommentator och det uppdraget innebär många fler arbetstimmar

 

Se favoritlaget via streaming blir vanligt

Möjligheten att kunna streama och se favoritlaget i en digital sändning blir bara större och större. Flera bolag vill in på marknaden och köpa sändningsrättigheter.Bonnier News, Gota Media och NTM fortsätter en offensiv satsning på livesänd sport. Senaste nyförvärvet i rättighetsportföljen är Hockeyettan och kvalet till Hockeyallsvenskan.

Förra säsongen sändes kvalet till Hockeyettan på Expressen och på lokala plattformar inom Bonnier News och NTM:s geografiska områden.

Nu utökas samarbetet mellan Hockeyettan och mediekoncernerna inför den kommande säsongen. Alla matcher med 19 lag från Hockeyettan ska sändas på lokala titlar inom Bonnier News, NTM och Gota Media, plus att matcherna fortsätter vara tillgängliga på Hockeyettan Play och även kvalet till Hockeyallsvenskan ska visas.

Stjärnor vill bli Mästare i tv

Rekryterarna på Svt ka känna sig belåtna. Startfältet  den 16:e säsongen är fyllt av stjärnor. Där medverkar utförsåkaren Anja Pärson, speedwayföraren Tony Rickardsson, fotbollsspelaren Sebastian Larsson, tävlingscyklisten Emma Johansson, hockeyspelaren Joel Lundqvist, brottaren Jimmy Samuelsson, äventyraren Johanna Davidsson, handbollsspelaren Johanna Ahlm och innebandyspelaren Anna Wijk.

Mästarnas Mästare 2024 blir tuffare än någonsin. Nytt för denna säsong är att alla nio deltagare åker ner samtidigt och tävlar mot varandra från start. Alla mot alla omedelbart. Ett nytt tävlingsupplägg innebär bland annat att kvaltävlingar avgör vilka deltagare som hamnar i Nattduellen och det blir fler lag- och partävlingar.

TV4 ska sälja sportpaket via streaming

I dag kom beskedet, väntat i och för dig, men från och med denna måndag, den 14 augusti samlar TV4 allt innehåll på en streamingtjänst: TV4 Play. Nya TV4 play ska  leverera  program i mängd, och här ska gamla C More Soport uppstå i ett speciellt betalpaket föratt servera  mycket av det idrottsentusiasterna önskar och då vill betala för

TV4 Play blir nytt hem för några av världens främsta sportligor och mästerskapen som samlar Sverige.

Upplägget ser ut så här: 

TV4 Play+ Sport (399 kronor per månad)

Allt i TV4 Play+ utan reklam samt sport från bland annat Allsvenskan, Superettan, UEFA Champions League, LaLiga, Serie A, Rally-VM, NFL och Svenska cupen.

Dagens CMore-konton gäller till och med slutdatum men nya avtal  inleds på lördag 19 augusti med sändningar från fridrotts-VM där Frida Nordstrand som programledare guidar tittarna tillsammans med rutinerade experterna Carolina Klüft och Michel Tornéus. Tävlingarna kan följas på TV4 Play via Plus-paket.

ViaPlay tar över Premier League

Cmore fasas ut och ViaPlay ersätter. Men  Erling Haaland är det ingen som fasar ut. Tränaren Pep Guardiola värnar om sin skyttekung.Och Haland  började den här säsongen som han avslutade den förra - med att göra  mål. Det är ju hans uppgift och han sköter det jobbet fullt ut.

Haaland gav Manchester City  en idealisk start i Premier League. Norrmannen stod för två mål i 3–0-segern borta mot nykomlingen Burnley.

– Det gick ganska bra, var norrmannens anspråkslösa kommentar.

Redan i tredje minuten small det. Om vem om inte denne Erling Haaland sköt efter en hörna

Sedan väntade han en halvtimme innan 2-0 på ett skott igen. Nu med projektil  via ribban. 

Viaplay larmar om kris när fotboll-VM inleds

Viaplay-koncernen existen hotas och nu framkommer i kvartalsrapporten att alla sporträttigheter ifrågasätts. Under sommaren har det stormat kring Viaplay efter vd-byte, ny styrelseordförande och vinstvarningar. Och nu medger bIolaget också: ”vissa av koncernens kontrakt för att visa nyckelsporträttigheter har bankgarantier som förnyas årligen. Om bankerna blir osäkra på om koncernen har tillräckligt med likviditet att möta sina åtaganden finns en risk att dessa dras tillbaka.”

Det står klart att mer än en fjärdedel av personalen tvingas lämna Viaplay. Vd:n öppnar för nyemission alternativt ”en försäljning av hela koncernen”. 

Samma morgon som nyheten briserar presenterar Viaplay nya program:

” Premier League kommer till USA där den första upplagan av turneringen Summer Series introduceras” står det i en release. 

”Sex lag deltar och Viaplay sänder samtliga nio matcher mellan 22-30 juli.

Men när Viaplay har hamnat i en ekonomisk kris uppstår frågetecken runt alla sändningsrättigheter till ett flertal sporter.

Idrotten uppvaktas och säljer sina rättigheter

AI-tekniken öppnar möjligheterna. De forna kvällstidningarna presenterar ideligen satsningar på direktsändningar från idrottsevenemang. Det har blivit ett konkurrensvapen i kampen om traditionella läsare som sedan blir tittare via dator, mobil eller i-pad, men det förutsätter att du är blir  plusprenumerant hos Aftonbladet medan Expressen går ut på bred front och via Bonnier News  som har träffat överenskommelse med en rad lokaltidningar, där det gemensamma också är att tittarna måste vara prenumeranter. 

Den nya tiden är här eller etableras allt stadigare just nu. Vad olika TV-bolag tidigare förmedlade i bilder hittar du i dag i sändningar via papperstidningar. De traditionella kvällstidningarna leder kampen, men ingen papperstidning med självaktning saknar rättigheter och bilder. Antingen har de nåt av rikskaraktär och/eller lokala matcher. I spåren på en ny bransch har ett antal olika bolag skaffat teknik och kompetens för att stå till tjänst med produktionen från ett stort antal event.

C Mores sändningar flyttas till TV4 Play

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

Aktien har störtdykt och Viaplay räknar med en förlust på 1,5 miljarder kronor i år.

Nu kan en försäljning av rättigheter, inte minst inom sport - uppstå.

Profiler ska lockas att byta kanal!

Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!

Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.

Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League 

Kanalen har planer på att värva flera välkända<profiler, enligt Sportbladet.  Robert Perlskog (senast Viaplay), Daniel Kristiansson (tidigare SVT)och Jesper Hussfelt (senast C More/TV4) samt Pelle Bäckman (senast SVT)  är högaktuella.

Kanalen ska enligt de knapphändiga uppgifter som har framkommit, lanseras via en app. den vägen får alla intresserade rapporter från arenor och nyheter, och det ska ske via digital teknik

Expressen gör ny satsning på nyheter

Expressen har tagit ett nytt, kreativt grepp.  Med början på onsdagen inleds  den nya podden:  "Läget". Varje vardag släpps en nytt avsnitt med mix av nyheter. Där finns Sport men också nöje, krim, politik och längre fördjupningar. 

– Vi vill fånga lyssnaren som är i farten och snabbt vill få en uppdatering på väg hem från jobbet eller skola, när de handlar, lagar mat eller tränar, säger programledaren Sally Sjöberg.

I  "Läget" får lyssnaren koll på det senaste varje vardagseftermiddag – på bara 15 minuter.

– Vi ska kännas personliga, rappa, förklarande och varma, även om vi pratar om tunga nyheter. Det ska vara en klassisk kvällstidningsmix, men med en varm touch, säger programledaren Sally Sjöberg.Lite av ”Efter fem” siom har gjort succé i TV4.

"Läget" kommer att vara en blandning av snabba nyheter och fördjupningar. Podden är för alla nyhetsintresserade, men har ett särskilt fokus på unga lyssnare och deras perspektiv.

Taggar

Ministrar angriper Infantino om EM i TV

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

"Vi hoppas på en smidig lösning", skriver ministrarna  i ett gemensamt uttalande.

Bakgrunde är Fifa-ordförandens agerande. För en månad sedan uttryckte han sitt missnöje med TV-bolagens bud på tv-rättigheterna vid EM. Han tyckte att de var på tok för låga och gick så långt att han till och med hotade med att det kan bli svart i rutan om inte buden höjs.

”Vi hoppas på en smidig lösning", skriver nu ministrarna i ett gemensamt uttalande och menar att infantino inte ska vara så girig.

Söndag med åtskilliga timmar med sport i TV

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

F1-loppet kommenteras av Janne Blomqvist och Björn Wirdheim, som är på plats i Indianapolis för att senare under dagen bevaka Indy 500, som visas på Viaplay och V Sport Motor från klockan 17.25. På startbanan i Monaco för att göra upp om segern finns Red Bulls Max Verstappen och Sergio Pérez. De ställs bland annat mot Astons Martins Fernando Alonso, monegasken och hemmasonen Charles Leclerc i Ferrari samt Mercedes Lewis Hamilton.

Infantino: "Kvinnor förtjänar det!

FotbollTT-AP Betala mer – annars får ni inte se fotbolls-VM i sommar.  Det är Gianni Infantinos besked till flera europeiska tv-bolag inför damernas världsmästerskap.

Gianni Infantino, ordförande i Internationella fotbollsförbundet (Fifa), är missnöjd med buden på sändningsrättigheterna i de länder han kallar Europas "Big Five": England, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien. Med mindre än tre månader till VM i Australien och Nya Zeeland hotar nu Infantino med att det kan bli svart i rutan om inte buden höjs.

"För att vara väldigt tydlig, det är vår moraliska och rättsliga skyldighet att inte sälja ut damernas VM till underpris", säger han i ett uttalande.

Svenska tjejer i huvudroller i TV-matcher

I helgen inleds semifinalspelet i damernas Champions League i fotboll. Nu står det klart att SVT har lyckats köpa TV-rättigheterna och sänder från både semifinaler och final - med ett flertal svenska stjärnor på planerna.

I den ena semifinalen möts Arsenal, med Stina Blackstenius, och Rebecka Blomqvists Wolfsburg. I den andra möts Fridolina Rolfös Barcelona och Chelsea, med Magdalena Eriksson, Johanna Rytting Kaneryd och Zecira Musovic. 

Omskrivna Infront blir handbollens nya partner

Svensk elithandboll, herrar och damer, har fått nobben av C More, och har i stället skrivit avtal med den globala jätten, Infront, som kontrolleras av kinesiska ägarintressen.

Avtalet är på fem år och är totalt värt åtskilliga miljoner. 

Det  innebär för lagen i Handbollsligan, herrar, 14 lag, och SHE, damer, 12, lag, årligen erhåller cirka två miljoner kronor.

 

Infront har i svensk media uppmärksammats för ett flerårigt samarbete med IIHF, det internationella ishockeyförbundet. Och inte alltid i smickrande sammanhang. Anklagelser om mutor och korruption har förföljt IIHF:s tidigare ordförande Rene Fasel. Efter förhandlingar med Infront.

Det är såvitt känt första gången som Infront tar plats på nationell svensk nivå. Peter Gentzel, vd. på Svensk Elithandboll  meddelar att C More inte var intresserat av fortsatt samarbete.'

Jonas satsning på idrott via AI en succé

Sportway Media Group står inför ett nytt genombrott. Företaget har lyckats samla in 70 miljoner kronor (jämte 110 i höstas)och kan fortsätta en omfattande expansion inom både nya och befintliga marknader.

Att direktsända matcher med ai-teknik är affärsidén och över allt svävar Jonas Perssons ande, den verklige entreprenören och innovatören när det gäller sporträttigheter via bild i någon form. 

Han är gränslös i dubbel mening i sitt sätt att se kommersiella möjligheter inom idrotten.

1994 grundade han IEC in Sports som växte till en jätte inom handeln med tv-rättigheter över hela världen.

Dessutom, han lyckades med konststycket att sälja bolaget två gånger. 

Tidig på ny marknad

Sedan några år har Jonas Persson upptäckt en ny marknad, användningen av artificiell intelligens för bildproduktion och här ville han vara med - i fronten. Han låg bakom tillkomsten av Sportway förutom ett rådgivningsbolag, Commercial Sports Media.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.