Golfbolag växer via banköp i Stockholm

Golfbolaget Svenska TopTee köper Kungsängen Golf & Country Club. Den 1 januari 2011 gick Kungsängen Golf and Country Club via Svenska TopTee ihop med golfklubbarna Brollsta GK och International GC.

Kungsängen Golf AB och dotterbolaget Kungsängen Golf & Country Club ägs sedan början av 2000-talet av den irländske telecom-entreprenören Denis O´Brien. Nu tar Svenska TopTee och vd:n Joakim Sabel över.

Ser synenergier

- Vi har följt Kungsängen på nära håll och vet vilken stor uppskattning främst Kings Course har fått, främst det senaste två åren när banan varit i riktigt bra skick, säger Joakim Sabel.

Svenska TopTee bildades 1999 och är ett golfbolag som driver golfklubbar och utvecklar golfprojekt. Brollsta GK, International GC samt Strandtorp GK utanför Halmstad hör till företaget.

Kungsängens Golf & Country Club förblir ett eget aktiebolag som helägs av Svenska TopTee AB. Samgåendet innebär att administrationen av klubbarna effektiviseras. Dessutom ser de nya ägarna synergier inom banskötseln, marknadsföring, PR och sponsorbearbetning.

Husprojekt fortgår

På Kungsängen ska ett stort antal hus byggas intill och det projektet fortsätter även efter ägarskiftet. Nu framhålls det också att ett samarbete ska utvecklas med den förre ägarens anläggningar i Spanien och Portugal.

Henrik Bergqvist, styrelseledamot i Kungsängen Golf AB, motiverar försäljningen:

- För att nu möta tidens förändringar och nya målgrupper inom golfen har vi tittat på olika vägar att gå vidare och bedömer att Top Tee har långsiktiga mål och ambitioner där en högkvalitativ bana som Kungsängen Golf & Country Club passar väl in

Slutar som klubbchef

- Vi kommer att utöka de fullvärdiga medlemskapen till att gälla på alla banor för dem som vill spela mycket, på bra banor. Våra medlemmar får nu fler spelmöjligheter i Stockholmsområdet, säger Joakim Sabel, VD på Svenska Top Tee.

Medlemmar i Brollsta GK respektive International GC kommer dock få betala extra för att få spela på Kungsängens Kings Course.

Årsavgifterna och villkoren för spel för medlemmar blir oförändrade. Jonas Widegren slutar som klubbchef medan övrig personal stannar.

aktiva. Detta enligt en analys från Biocatch, som utvecklar teknik mot bedrägerier, gjort av VM-turneringarna 2018 och 2022, och fotbolls-EM 2020. 

Så det mesta talar för lugna gatan nu när fotbolls-EM går in i slutspelet. 

Lord Stanleys pokal, ursprungligen från 1892, gör i sommar stopp hemma hos Oliver Ekman Larsson i Dackehallen i Tingsryd, hos Gustav Forsling i Saab Arena i Linköping och Kevin Stenlund som välkomnar till Ishuset i Tumba med plats för 805 åskådare.

Den svenska trion var natten till tisdagen vid sina drömmars mål,  2-1 mot Edmonton i Stanley Cup-finalen Game  7. En historisk triumf för sydstatslaget aldrig tidigare höjt hockeyns heliga graal i luften, den legendomspunna pokalen som sedan säsongen 1926-1927 delas ut vinnaren av Stanley Cup slutspelet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.