Golfproffs köper egen bana

Golfproffset Johan Edfors blir nu också banägare. Precis före årsskiftet gick Hills Golf Club i Göteborg i konkurs. På tisdagen presenterades den nye ägaren. Johan Edfors tar över uppbackad av finansiärer.

- Vi ska uppgradera anläggningen ytterligare, med fokus på att göra den mer lättspelad, säger Johan Edfors till golf. se

Hemlig köpesumma

Tanken är att göra om banan och öppna för en inte fullt så svår golf.

- Jag ser en stor potential att göra Hills till en fantastisk bana som kan tilltala också medelgolfaren, säger Edfors.

Köpesumman hålls hemlig, men nu ska alla spelare i väst-Sverige uppvaktas. Det ska bli fart på både golfrundor och finanseringen.

Dyrt från början

Anläggningen Hills Golf Club öppnade 2004 och kostade 100 miljoner kronor att bygga eftersom målsättningen var extremt hög. Arthur Hills från USA, en av världens mest välrenommerade banarkitekter, konsulterades och han sparade inte på effekter.

Banan har också haft ett mycket högt anseende och betraktats som en av de bästa i Sverige. Därav låg spelrätterna under de första åren på så höga nivåer som 250 000 kronor.

Men det hjälpte inte. De första investeringarna var för stora, ekonomin haltade och med banklånen på över 50 miljoner kronor orkade inte bolaget bära utgifterna.

Konkurs i december

- Vi har försökt hitta en lösning, men banken var inte intresserad, sa dåvarande vd:n, Claes-Göran Wibréus, när hotet blev allt starkare.

Därför blev konkursen oundviklig. I december lämnade driftsbolaget för Hills Golf  Club in en konkursansökan till Göteborgs tingsrätt.

Nu står det klart att det blir en fortsättning för alla spelare. Proffsspelaren Johan Edfors blir ny ägare och tar ansvar för driften tillsammans med flera finansiärer.

Spelat in 48 miljoner

- Jag har alltid tyckt att Hills varit en riktigt bra bana med potential att bli fantastisk. Vi ska uppgradera anläggningen ytterligare, med fokus på att göra den mer lättspelad, och verkligen sätta Göteborg på golfkartan, sa Johan Edfors vid en presskonferens på tisdagen.

Han har redan stora intressen i en bana – i Thailand. Vid golfanläggningen Black Mountain har han engagerat sig starkt.

36-årige Johan Edfors är numera bosatt i Kungsbacka och är proffs sedan 1997. Totalt har han spelat in drygt 48 miljoner på sin golf.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen