Peter Foppa satsar som storsponsor

De nyvunna kunskaperna från ekonomistudierna på Cruyff Institute i Stockholm kommer väl till användning för Peter ”Foppa” Forsberg. Hans eget bolag 4ward blir ny generalagent för Exel och Foppa blir nu också storponsor.
Peter Forsberg har affärsintressen i flera branscher. Nu har han medvind i ett av sina bolag

 

Umeåbaserade 4ward utökar sin varumärkesportfölj och blir ny generalagent för sportmärket Exel i Sverige och Danmark. 

Sponsrar för 750 000 kr

- Jag känner att intresset för innebandyn ökar. Exel är ett innovativt varumärke med lång historia och därför känns det extra intressant att få se hur det kommer utvecklas framöver, säger Peter Forsberg.

Inte nog med det - Peter Forsberg blir storsponsor. Exel blir namnsponsor till innebandyarenan i Umeå och de tre klubbarna, IBK Dalen, Umeå City och Thorengruppen, får dela på 750 000 kronor som 4ward betalar för namnet.

- Umeå är sportens Mecka så det föll sig helt naturligt, sa Peter på en presskonferens i den nya innebandyarenan i Umeå som de kommande tre åren nu kommer att heta Exel Arena.

Han har spelat innebandy

Arbetet var avklarat och presenterade i färdig form, där namnbyte och nya skyltar var påplats lagom till Floorball Champions Cup.

Ishockeyn till trots så har Peter Foppa själv ett förflutet inom innebandy så han gillar sporten och lovade att komma till Umeå som åskådare senare under säsongen.

4ward arbetar sedan tidigare med internationellt välkända varumärken som UGG Australia, Via Vai och Aetrex. Nu breddas varumärkesportföljen ytterligare mot sportvärlden genom Exel som grundades 1970 i Finland och tillverkar idag sportutrustning inom sportsegmenten innebandy, längd- och rullskidor, alpint och Nordic Walking. I dag är alltså huvudkontoret placerat i Umeå.

Intressen i flera branscher

Peter Forsberg och pappa Kent har via bolaget Forspro AB intressen i flera branscher och hockeymiljonerna har använts i olika projekt.

Peter bidrog till att evenemangsarenan Fjällräven Center i Örnsköldsvik kunde byggas genom att investera runt 20 miljoner i inledningsskedet.

Forspro står också bakom bygget av golfbanan Veckefjärdens GC, en inbjudande bana men med en besvärlig ekonomi.

Forspro har haft rättigheterna till import och försäljning av skomärket Crocs och de s k "Foppatofflorna". Den affärsverksamheten är dock nedlagd då företaget tappade agenturen och förlusterna blev för stora.

Delägare i nytt hotell

Forsbergs familjebolag är också en delägare i Elite Hotel, ett fyrstjärnigt hotell i Inre hamnen i Örnsköldsvik, med 14 våningar och 137 rum. Bygget ska vara klart i februari 2013 och beräknad kostnad är 106 miljoner.

Forspro tillhör dessutom ägargruppen bakom Höga kusten flyg AB som inledde med att flyga sträckan Örnsköldsvik-Stockholm. Nu har verksamheten utvecklats och sedan augusti har bolaget också satsat på Jönköping-Arlanda.

Utöver alla dessa affärsintressen lägger Peter Forsberg mycket tid på rollen som biträdande general manager till Markus Näslund i moderklubben Modo.

Peter Forsbergs stora intresse för trav får väl mer betraktas som ett fritidsintresse.

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.