Peter Foppa satsar som storsponsor

De nyvunna kunskaperna från ekonomistudierna på Cruyff Institute i Stockholm kommer väl till användning för Peter ”Foppa” Forsberg. Hans eget bolag 4ward blir ny generalagent för Exel och Foppa blir nu också storponsor.
Peter Forsberg har affärsintressen i flera branscher. Nu har han medvind i ett av sina bolag
Annons

 

Umeåbaserade 4ward utökar sin varumärkesportfölj och blir ny generalagent för sportmärket Exel i Sverige och Danmark. 

Sponsrar för 750 000 kr

- Jag känner att intresset för innebandyn ökar. Exel är ett innovativt varumärke med lång historia och därför känns det extra intressant att få se hur det kommer utvecklas framöver, säger Peter Forsberg.

Inte nog med det - Peter Forsberg blir storsponsor. Exel blir namnsponsor till innebandyarenan i Umeå och de tre klubbarna, IBK Dalen, Umeå City och Thorengruppen, får dela på 750 000 kronor som 4ward betalar för namnet.

- Umeå är sportens Mecka så det föll sig helt naturligt, sa Peter på en presskonferens i den nya innebandyarenan i Umeå som de kommande tre åren nu kommer att heta Exel Arena.

Han har spelat innebandy

Arbetet var avklarat och presenterade i färdig form, där namnbyte och nya skyltar var påplats lagom till Floorball Champions Cup.

Ishockeyn till trots så har Peter Foppa själv ett förflutet inom innebandy så han gillar sporten och lovade att komma till Umeå som åskådare senare under säsongen.

4ward arbetar sedan tidigare med internationellt välkända varumärken som UGG Australia, Via Vai och Aetrex. Nu breddas varumärkesportföljen ytterligare mot sportvärlden genom Exel som grundades 1970 i Finland och tillverkar idag sportutrustning inom sportsegmenten innebandy, längd- och rullskidor, alpint och Nordic Walking. I dag är alltså huvudkontoret placerat i Umeå.

Intressen i flera branscher

Peter Forsberg och pappa Kent har via bolaget Forspro AB intressen i flera branscher och hockeymiljonerna har använts i olika projekt.

Peter bidrog till att evenemangsarenan Fjällräven Center i Örnsköldsvik kunde byggas genom att investera runt 20 miljoner i inledningsskedet.

Forspro står också bakom bygget av golfbanan Veckefjärdens GC, en inbjudande bana men med en besvärlig ekonomi.

Forspro har haft rättigheterna till import och försäljning av skomärket Crocs och de s k "Foppatofflorna". Den affärsverksamheten är dock nedlagd då företaget tappade agenturen och förlusterna blev för stora.

Delägare i nytt hotell

Forsbergs familjebolag är också en delägare i Elite Hotel, ett fyrstjärnigt hotell i Inre hamnen i Örnsköldsvik, med 14 våningar och 137 rum. Bygget ska vara klart i februari 2013 och beräknad kostnad är 106 miljoner.

Forspro tillhör dessutom ägargruppen bakom Höga kusten flyg AB som inledde med att flyga sträckan Örnsköldsvik-Stockholm. Nu har verksamheten utvecklats och sedan augusti har bolaget också satsat på Jönköping-Arlanda.

Utöver alla dessa affärsintressen lägger Peter Forsberg mycket tid på rollen som biträdande general manager till Markus Näslund i moderklubben Modo.

Peter Forsbergs stora intresse för trav får väl mer betraktas som ett fritidsintresse.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.