1 230 NHL-matcher sänds i TV

Alla älskare av NHL med allt vad ligan står för måtte jubla. Viasat sänder maximalt från världens bästa hockeyliga. Nu får tittarna mer än någonsin tidigare från NHL. Totalt ska 1 230 matcher visas.
Douglas Murray vid en presskonferens i hans nya klubb, Montreal Canadiens. När han gör NHL-debt sänder Viasat. Foto: Ryan Remiorz, AP Photo/TT Nyheter
Annons


- Vi visar alla matcher. Alla! I grundspel som slutspel. Det är en maxad rättighet som vi är otroligt stolta över. Och trycket kring NHL pumpas givetvis upp ännu några grader med tanke på kommande OS i Sotji, säger Viasats Sports Programchef Per Nunstedt.

Klassikermöte

Redan förra säsongen började Viasat sända alla matcher från NHL. Men på grund av en segdragen lockout är det här första gången som en NHL-säsong i full längd ska visas på svensk tv.

Dessutom kommer det nästan varje vecka att sändas primetime-matcher, svensk tid, inramade av studio. Tisdagsnattens premiärstudio leds av Tobias Carlsson tillsammans med Viasat Hockeys NHL-expert Johan Garpenlöv.

Säsongen rivstartar med ett klassikermöte, när Montreal tar emot Toronto. Douglas Murray kan göra debut för Montreal.

Murrays debut

- Murray kommer att bidra med sin kraft. Han får ta den fysiska rollen, och han bidrar med sin personlighet var han än kommer någonstans, säger Johan Garpenlöv som ser fram emot en intensiv premiär.

- Det är första matchen, det är två kanadensiska original six-lag som gick till slutspel förra säsongen och har förhoppning om att kunna göra en ännu bättre säsong, säger Garpenlöv.

Senare på natten sänds regerande mästaren Chicagos premiär mot Washington.

Nytt inslag - OS-kollen

- Chicago har behållit sin starka stomme och jag tror de vinner Stanley Cup i år igen.

Nytt för i år är att studion kommer att ta temperaturen på OS-aktuella svenskar i segmentet "OS-kollen".

- I OS är alla de bästa tillgängliga, under en tid när alla är som bäst. Alla har haft möjlighet att komma i form och kan prestera sin bästa hockey, säger Johan Garpenlöv.

- Vi har så många spelare i NHL att vi ska konkurrera om OS-guldet. Det finns 13-14 givna spelare. För övriga gäller det att fajtas och prestera, fortsätter han.

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.