Många SHL-klubbar stänger ned

En pandemi får till följd att Örebros hockeyforward Emil Larsson undkommer med en matchs avstängning efter den fula tacklingen mot IK Oskarshamns Oscar Sundh i lördagens SHL-möte i Behrn Arena i Örebro.

Anledningen är ett brett coronautbrott i Örebro, som tvingar laget att pausa all verksamhet till och med, i första hand 3 december.

Totalt fyra matcher ställs in under perioden, och då straffet  är tidsbestämt till och med 5 december får  Larsson vila endast en match, mot Färjestad,  som enligt ordinarie program ska spelas just den 5 december.

Orättvisa fördelar

Disciplinnämndens ordförande, Alexander Ramsay har nu  reagerat över att spelare, och lag, ges orättvisa fördelar i  pandemins fotspår. Tidigare under säsongen har Brynäs spelaren Anton Rödin dömts till fyra matchers avstängning men på grund av ändringar i spelprogrammet behövde han vila endast en match.

Efter landslagsuppehållet i december, för Channel One Cup i Moskva  har Ramsay tagit intiativ till en regeländring för SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL. Med innebörd att spelare stängs av för matchtillfällen och inte efter datum.

Ett självklart agerande – allt annat vore pinsamt för SHL. Frågan är bara varför ändringen inte kan träda i kraft förrän i mitten av december.  Svaret är, enligt Ramsay och SH-ledningen, Riksidrottsförbundets stadgar, som stänger spelare efter datum, inte matcher.

Stelbent agerande

-Ett stelbent agerande, i juridiken finns ett begrepp som kallas ändamålsenlig tolkning. Jag kan inte se några hinder för en sådan omedelbar handläggning ,  meddelar advokat Mikael Nordlander,  juridisk hjälp för Djurgården vid Mats Sundins proffsövergång på 1990-talet.

Oscar Sundh vårdas nu i hemmet i Oskarshamn och onsdagens besked från tränaren Martin Filander var oroväckande. Han säger till Hockeynews.se:

-Han får försöka ta sig till någon form av normalläge, men vi är inte där ännu. Läget är oförändrat från morgonen efter smällen.

Totalt har sju lag i SHL nu tvingats flytta matcher framåt i tiden. Övriga sju lag har haft enstaka utbrott men inte i sådan omfattning att ändringar tvingats fram.

Jag har tidigare skrivit SHL borde ta en paus och invänta att smittspridningen avtar och redan nu ta beslut om färre omgångar. Det är inte nödvändigt att framhärda i  en serie i 52 omgångar då samhällets struktur skakar i sina grundvalar.

Rättighetsinnehavaren C More har förstås invändningar, men spelarnas hälsa måste gå före fyllda programtablåer i C More.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

1997 fick Percy Nilsson en av sina många idéer. Han såg möjligheter av åkrarna i Hyllie.

– Jag hade varit bosatt i Bryssel en längre tid och såg att det hände mycket i Malmö, med bron och citytunneln, men det var ingen som gjorde något av det, har han berättat flera gånger

Då jordbruksmark, nu en betydande del av Malmö, med utbyggd infrastruktur, därtill egen tågstation och närhet till en internationell flygplats.

Allt tack vare en stor evenemangsarena.

Göteborgs Friidrottsförbund har tillsammans med Gymnastikförbundet Väst fått ett positivt förhandsbesked från Byggnadsnämnden inom Göteborg stad för att återuppbygga den nedbrunna Slottskogshallen.

Pär-Magnus Roos är grundare av Sportseminarier och arrangör av konferensen Sport & Pengar.  Han gladde sig över stor uppslutning vid den senaste konferensen med många av sportens företrädare inom idrottens kommersiella sektor och då utsågs också vinnare inom en rad olika kategorier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

SVT tog beslutet att sända Sveriges samtliga matcher i innebandy-VM. Det blen lyckad satsning. På de sju sändningar SVT1+SVT2 genomförde i Uppsala (Sveriges matcher+bronsmatchen) blev det en total räckvidd på över 5,6 miljoner tittare.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.