Förbundet omsätter 187 miljoner

Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson är inte främmande för att bryta loss sitt förbund ur RF-organisationen, tankar som tidigare i höstas framfördes i en ledare på swehockey.se. 

Han har 20 590 000 kronor skäl att inte gå från ord till handling. 

Nämnda belopp är RF:s bidrag till ishockeyn under verksamhetsåret 2022, plus 3 530 000 kronor som förbundet har att fördela till föreningar i projektstöd avseende barn och ungdomsishockeyn

Förbundets ilska bottnar i RIN-domar som gått emot Larssons förbund gällande   tumultet i Hockeyettan, landets tredje division.

RF-stödet omfattar organisation, 8 550 000 kronor, verksamhetsstöd barn och ungdom 8 790 000 kronor, verksamhetsstöd vuxenidrott 370 000 kronor samt verksamhetsstöd elitidrott 2 880 000 kronor.

Beloppen har tagits fram av Peter Eriksson, controller av verksamhet på RF efter begäran av Idrottens Affärer. Peter Eriksson framhåller också:

-Dessutom tillkommer möjligheten för föreningar att ansöka om lokalt aktivitetsstöd (LOK) direkt från oss. Observera att vi talar om medel ur RF:s ordinarie anslag och avser inte de särskilda belopp som RF erhållit för att kompensera eller återstarta idrotten efter pandemin.

Så mycket kostar landslagen

Förbundets omsättning, inklusive Svensk Hockey AB, landade 2021 på 187 miljoner kronor varav 55 miljoner var utgifter för de olika landslagens verksamhet. Från Tre Kronor och Damkronor, till de olika junior och ungdomslandslagen för pojkar och flickor. 

-I beloppet ingår även de stora sammandragningar, camper, som vi har på ungdomssidan, meddelar Anders Lundberg, general manager för Tre Kronor och landslagschef.

-För 2022 ser vi ökade kostnader för hotell och resor.  Ju kortare resor, ju bättre är det för vår ekonomi, framhåller Anders Lundberg.

Regeringen Kristerssons prognos för 2023 andas lågkonjunktur, alla nyckeltal pekar åt fel.

-Ja, det är en verklighet vi har att förhålla oss till, avslutar Anders Lundberg.

Förbundets huvudsponsor är Svenska Spel. 

Här finns fyra huvud partners, Lidl, Beijer byggmaterial, Gjensidige försäkring och Scandic. Vidare ett tio-tal partners, bland dem finns SAS och tidningen Aftonbladet.

VM-arrangemang ovärderliga

Kommande VM-turnering 2025 blir av stor betydelse för förbundets ekonomi. Senast Sverige stod som arrangör, delat med Finland 2012 och 2013,  slutade illa ekonomiskt, och trots guldfirande 2013 under Pär Mårts tvingades förbundet ta banklån för att fortsätta verksamheten.  

Danmark är medarrangör 2025, huvudarena är Avicii Arena i Stockholm.

 Ett lyckat arrangörskap, som för Finland i finska Åbo i vintras, innebär en vinstnivå på 50-60 miljoner för arrangören. Det innebär en mycket god möjlighet för en förbundsledning att bygga en stabil ekonomi över tid.

Tillbaka till inledningen: Anders Larsson har cirka 24 miljoner skäl att stanna kvar i RF-organisationen – även om han underkänner såväl organisationens duglighet eller det rättssystem som utvecklats under decennier. 

KJELL NILSSON

Fakta

RF:s samlade bidrag till Ishockeyförbundet för 2022 uppgår till  20 590 kronor, plus 3 530 kronor att fördela till föreningar som projektstöd för barn – och ungdoms ishockeyn. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.