Affärer

Peja orkar inte mera i ÖFK

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.

 

Vem vill nu ta ansvar i Leksand?

Efter bara 10 månader på posten som ordförande för SHL-laget Leksand väljer Mats Ekelund, 69 år, att hoppa av.  Han kommer även att lämna ordförande klubban i bolagsstyrelsen.
 Årsmötet äger rum 28 juni och Ekelunds avhopp blev officiellt via valberedningens meddelande på föreningens hemsida. omval. Även Keith Karlsson, välkänd entreprenör väljer att lämna

 

Inget val för AIK - tvingas sälja spelare

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Tre på till salu- listan

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Sweski.com blir en del av Langd.se!

Karl-Erik Kristiansen berättar öppet: 

I närmare 15 år har jag jobbat med sweski.com, i princip varenda dag. Det har varit ett jobb jag gillar men det har också inneburit ett stort ansvar och stundtals varit utmanande att få ihop allt. 

Och så kommer den 78-årige norrmannenmed avslöjandet:

Hans livsverk, sweski.com riktas om till Langd.se via  Wsportsmedia . 

Norrmannen är en välkänd profil  efter många år som speaker och skrivande i samband med både skidlopp och löpartävlingar i Sverige

Många blir säkert överraskade. Hans sajt har varit Karl-Eriks skötebarn så länge och lockat många besöKare

-Nu när Sweski flyttar in till Langd.se, följer jag med och får möjlighet att jobba i ett team med mycket större resurser inom samma område. Dessutom ges chansen att leda och utveckla det arbete jag brinner för och som ligger mitt hjärta så när.

Brynäs jätteaffär är i hamn

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Oliver är son till Dick Tärnström, i dag 49 år, stor AIK-profil med NHL spel i fyra klubbar. Han avslutade sin karriär i AIK 2013.

Han tappade kontrollen och straffas

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

 

Turbulens i AIK-hockey

Inkassokrav på 1,7 miljoner kronor och tränarduo lämnar.  AIK:s sportchef, Niklas Persson, ställs inför stora utmaningar inför säsongs lagbygge i hockeyallsvenskan.
AIK:s ishockey är vid vägs ände i striden med Tillväxtverket gällande återbetalningskrav  på 1,7 miljoner kronor avseende korttidsstöd under pandemin.

AIK:s klagan har avvisats i olika juridiska instanser, och ärendet handläggs nu av Kammarkollegiets inkassogrupp.  Slutdatum för inbetalning har passerats och AIK söker nu stöd för en avbetalningsplan i diskussioner med Kammarkollegiet.
Vd. Anders Olsson är hoppfull och säger till föreningens hemsida att i samtal med Kammarkollegiet har avtal träffats om en längre avbetalningsplan, som AIK nu har att förhålla sig till. 
Uppfylls inte betalplanen går skulden vidare till Kronofogden, och AIK:s ishockey är under konkurshot.

Sebastians unika bas för stjärnorna

Planerna har tagit form sedan 2022 och nyligen har beta-lanseringen genomförts av den nya plattformen Wimt som spås att till och med revolutionera sport-Sveriges ekonomi. Till hösten planeras den publika lanseringen. 
Det Spotify gjorde för musiken vill Sebastian Lundgren och hans bolag, Wimt, göra för idrotten. Ambitionen är att flytta makten från techjättarna Google och Meta till enskilda idrottare, föreningar och klubbar. 

- Det ska bli intressant att se hur den breda massan reagerar, säger Sebastian Lundgren med ett brett leende.

Från 90 till 45 miljoner i Oskarshamn

Med en ny ekonomisk verklighet i ryggen, efter kvalförlusten mot HV 71, tvingas IK Oskarshamn se över sina kostnader. 
Det första offret är Johan Göransson, 43 år, klubbdirektör och rekryterad hösten 2022, från en position som turistchef på Öland och med ledarbakgrund i allsvenska Kalmar FF.

 

Färjestads vd medger stor besvikelse

Guldfavoriten Färjestad ”sveptes” av  nian Rögle i SM-ishockeyns kvartsfinal, 4-0 i matcher, och nu agerar vd. Stefan Larsson och den sportsliga ledningen. Inte mindre än åtta spelare har erhållit sin sista ekonomiska ersättning och är fria att fortsätta sina karriärer i andra klubbar.

Två av dem, målvakten Carl Lindbom och forwarden Liam Öhgren var lån från NHL, Las Vegas Knights respektive Minnesota Wilds. Övriga sex som försvinner är backarna Mattias Göransson, väntas skriva på för Rögle, och Carl Dahlström, båda backar samt av forwards Marcus Nilsson, klar för Björklöven, Viktor Ejdsell, rapporteras klar för Bern, Oscar Lawner, till Linköping, samt Mikael Wikstrand, samtliga fowardar, densistnämnde har inte spelat den gångna säsonger på grund av skada.

1 miljon i minuten till HV71

Abba-låten ”The winner takes it all” från 1980,  symboliserar mer än något annat ishockeys ”match seven”.  I dag kan ekonomiansvariga i HV 71 skratta hela vägen till banken, 5-0 mot IK Oskarshamn fyllde på kontot med drygt 1 miljoner kronor i minuten.
 Det årliga utfallet av gällande rättighetsavtal med Telia/TV 4 Play är från med säsongen 2024-2025 över 60 miljoner, kontrakt går ut efter säsongen 2031-2032 . Svensk idrotts mest guldkantade avtal med ett totalt värde över 5 fem miljarder kronor. 

 

Färjestad så förminskat av Rögle

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

 

Plötsligt har Djurgården 261 miljoner

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

 

Nytt kontrakt men 10 miljoner fattas i Blåvitt

2023 var ett extremt jobbigt år, av sportsliga skäl, för alla anhängare till IFK Göteborg. Slutligen Säkrades allsvensk värdighet. Men 2024 kan bli lika ansträngande – av ekonomiska skäl.
När bokslutet presenterades på måndagen framkom ett minus på 10 miljoner.

– Hamnar man på 13:e plats i tabellen så är det inget klang- och jubelår i ekonomiskt avseenden. Det hänger ihop, förstås.. Det blir inga katastrofsiffror,, men ekonomin har tagit en del, säger  en uppriktig IFK-ordföranden,  Richard Berkling, i GP.

Jättevinst för Häcken efter rekordår

Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.

 

Mindre likviditet, men 284 miljoner kvar

Hugo Larsson räddade MFF från ekonomisk förlust. Malmö FF: s ordförande, Anders Pålsson, går nu ut och öppet medger:

– Tack vare försäljningen av Hugo Larsson gick ekonomin ihop även 2023 och vi fick ett plus på 1 miljon kr. Det egna kapitalet är oförändrat, men samtidigt har likviditeten minskat.

– Det är varken oroande eller överraskande. Vi har fortsatt att investera i både spelare och anläggning, utan Uefaintäkter, men det är klart att vi inte kan göra det för evigt, säger Pålsson i Sydsvenska Dagbladet. 

 

– Det kan man göra ett eller möjligen två år, säger han öppenhjärtligt.

 

Han betonar det an kallaer det han kallar basverksamheten för 2023, där såväl souvenir- som sponsorförsäljningen har förbättrats avsevärt

 

MFF inledde 2022 med en likviditet om 408,9 miljoner men som ett år senare hade sjunkit till 392 miljoner och i nuläget är likviditeten 284 miljoner.

– Vi har kunnat fortsätta våra satsningar tack vare att vi har ett stort ekonomiskt utrymme, säger Anders Pålsson och tillägger:

44 miljoner i minus för AIK Fotboll

AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

 

"En uppgörelse alla är nöjda med"

- Vi har nu suttit ned och kommit fram till en lösning som alla känner sig nöjda med.

I ett gemensamt uttalande på Örebro Hockeys hemsida meddelar spelare och klubbledning  att striden om pensionsavsättningar, och som var på väg landa i Arbetsdomstolen, har lösts.

De två parterna, fackförbundet Unionen som företrätt åtta Örebro-spelare samt Arbetsgivaralliansen, som förhandlat för SHL-organisationen, har mötts i en förlikning. Vad den innebär har inte kommunicerats.

300 00 krav i krav för var och en

Åtta spelare i Örebro hade totalt 1,8 miljoner kronor i ekonomiskt krav på Örebro,  prestigevärvningen Mattias Bromés krav  var högst eller drygt 900 000 kronor. Var och en yrkade också 30 000 kronor i skadestånd.

Inledningsvis var Örebros vd. Mikael Johansson helt oförstående till spelarkravet.

Klubbar osams med egna spelare

Den pågående tvisten om ishockeyspelares pensionsavsättningar omfattar inte bara SHL-laget Örebro. Idrottens Affärer kan avslöja att även Leksand och Timrå motsätter sig träffat avtal avseende löneväxling och uteblivna pensionspremier.

I Örebro har åtta SHL-spelare bland dem prestigevärvningen, Mattias Bromé, begärt förhandlingar i Arbetsdomstolen sedan förhandlingar på klubbnivå avbrutits. Totalt kräver spelarna 1,8 miljoner kronor, varav Bromés del är 908 600 kronor plus 30 000 kronor i skadestånd.

Fackförbundet Unionen företräder spelarna, via hängavtal med SICO, spelarnas intresseorganisation. Motpart är Arbetsgivaralliansen. Unionen kräver för sin del 100 000 kronor i skadestånd samt ersättning för advokatkostnader

Skilda uppfattningar

Vad tvisten handlar om är när en ny bestämmelse ska börja gälla Här går meningarna isär. Örebro, genom klubbdirektör Mikael Johansson, hävdar stöd av Arbetsgivaralliansen.

-Att vi skulle gå emot deras uppfattning och betala ut pengar, tror jag skulle upplevas som jättekonstigt, säger han till Nerikes Allehanda, NA.

Och mitt i krisen har de en viktig match

En tvist om pensionsavsättningar, som inte kunnat lösas genom förhandling, ska nu upp i Arbetsdomstolen i Stockholm. Åtta spelare i kris laget Örebro Hockey, väljer nu att stämma den egna klubben.

 Det totala beloppet är 1,8 miljoner kronor och största fordran har stjärnspelaren Mattias Bromé som kräver 906 600 kronor plus 30 000 kronor i skadestånd.

En tvist om pensionsavsättningar, som inte kunnat lösas genom förhandling, ska nu upp i Arbetsdomstolen i Stockholm. Åtta spelare i kris laget Örebro Hockey, väljer nu att stämma den egna klubben.

 Det totala beloppet är 1,8 miljoner kronor och största fordran har stjärnspelaren Mattias Bromé som kräver 906 600 kronor plus 30 000 kronor i skadestånd.

Bandyn antar kommersiellt fokus

Organisationen runt Elitserien växer. På Föreningen Svensk Elitbandys årsmöte i somras fattade medlemsföreningarna beslut om att ge styrelsen uppdraget att rekrytera en resurs för att på heltid arbeta med affärsutveckling. Nu blir det verkligt.
Efter en sex månader lång rekryteringsprocess står det nu klart att Thomas Mårtens, 43, tillträder tjänsten som affärsutvecklare för Svensk Elitbandy.
Thomas Mårtens är inget okänt namn inom bandyn då han tidigare var marknadschef i Edsbyns IF, men närmast kommer han från en tjänst som konsultchef på Clockwork Bemanning & Rekrytering.
– Det här är något som vi har pratat om i många år och det har funnits många olika scenarier. Vi vill givetvis se en tillväxt inom Svensk Elitbandy och för att kunna skapa det behöver vi ha någon som kan lägga tid och fokus på att jobba med framtiden, säger Christian Ehn, ordförande i FSE.
LigachefenPer Selin har slitit med många frågor.

Hockeysajt med liten personal och stora idéer

Sportnyhet AB, ett företag med endast tre anställda från Nyköping, har skrivit en David mot Goliat-historia i den svenska medievärlden. Med sin sajt VMhockey.se har företaget inte bara blivit det mest framträdande mediet i Södermanland, utan också klättrat till topp 6 bland medier och till en tredjeplats bland sportsajter i Sverige, baserat på sökmotortrafik i december enligt Ahrefs. 

Sportnyhet Sverige har, genom enmålmedveten satsning på SEO och digital marknadsföring, uppnått det som få småföretag inom mediebranschen lyckas med:, nämligen att utmana och konkurrera med de etablerade mediejättarna. Med en portfölj av sajter inklusive Handbolls-EM.se, Handbolls-VM.nu, EM-fotboll.se, och VM-fotboll.se, har de lockat läsare över hela Sverige.

tufft, 70 får går efter missad betalning

Sports Illustrated har publicerats i 70 år. Men nu är det slut. Tidningen upphör att finnas trots 23 miljoner läsare varje vecka. 

Det är ytterligare en bekräftelse på de tuffa villkoren som gäller i USA.Bolaget som äger tidningens publiceringsrättigheter missade en inbetalning, värd motsvarande 29 miljoner kronor, till ägaren, företagsjätten Authentic där ledningen agerade direk: Vi lägger ned tidningen kom det i ett meddelande via mail.:

”Som en följd av detta avtalsbrott kommer vi entlediga den personal som jobbar med Sports Illustrated”.

Därmed tappar 80 anställda sina jobb.l

Tidningen  har över tre miljoner prenumeranter och läses av 23 miljoner varje vecka.

Han vill utveckla sponsorarbetet

Elitfotbollens facit förr 2023 är klart.  Det är lika med starten för företaget MarknadsTaktik som har skickat brev till landets alla elitklubbar i syfte att väcka till eftertanke när det gäller sponsring och beteende. 

 - Nu inleds även arbetet hos klubbarna  med målet att uppnå och helst överträffa fjolårets sponsorintäkter, betonar Thomas Kalmér, drivande och ägare till företaget.

- Syftet med brevet är att väcka till eftertanke då det gäller att kunna attrahera nya och befintliga partners på kort och lång sikt. 

- Huvudfrågan som styr ett eventuellt kommande samarbete med föreningar är : ”Hur effektiviserar vi vår produkt på bästa sätt för att göra alla parter nöjda samtidigt som vi ökar våra totala sponsorintäkter?”

Framsynta kunder skapade modellen

Han förtydligar:

- Vårt arbetssätt utformades redan i slutet av 1980-talet via ett par framsynta kunder som ville optimera utfallet av sina satsade reklamkronor. 

Fotbollförbundet blöder efter domen

Domen i EU-domstolen innebär ännu en ekonomisk käftsmäll för Svenska Fotbollförbundet.  Tidigare har förbundsbasen Fredrik Reinfeldt lagt ett sparpaket på 30 miljoner kronor för 2024 i knät på Andrea Mölleberg, ny generalsekreterare sedan 1 november.

EU-domen, som öppnar för konkurrerande ligor slår fast att UEFA, där Karl Erik Nilsson är vice ordförande,  samt FIFA, har missbrukat sina dominanta positioner.

Den nuvarande europeiska organisation har inneburit att intäkter som skapats via internationella turneringar, som Champions League, också har bidragit till att utveckla den nationella fotbollen.

I höst har SvFF fått 43 miljoner kronor i bidrag, att fördela till svenska klubbar som inte varit representerat i Champions League gruppspel 2022-2023. Totalt har SvFF under 2023 erhållit intäkter/bidrag i storleksordningen 233 miljoner från UEFA och FIFA, en tredjedel av budgeten i sin helhet.

Drabbar talanger

I ett pressmeddelande konstaterar Fredrik Reinfeldt.

SvFF tappar 42 miljoner i statligt stöd

Bordet var illa dukat när Andrea Möllerberg tillträdde som ny generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet den 1 november i år. Hon har   nu fått ett sparbeting på 30 miljoner kronor under 2024 i sitt knä.  Samtidigt signaleras behov av ytterligare ett sparbeting för 2025.

I ett pressmeddelande hänvisar ordföranden Fredrik Reinfeldt till att SvFF förlorar statliga stöd som varit kopplade till pandemin på 42 miljoner kronor i två steg.

-Till det kommer minskade intäkter till följd av uteblivna mästerskaps kvalificeringar. För att upprätthålla stabilitet för fortsatt talangutveckling behöver vi trimma ekonomin i SvFF, säger Fredrik Reinfeldt.

Han syftar då på A-landslaget, herrar, och kvalmissen till 2024 års EM-slutspel i Tyskland.  Vid deltagande hade SvFF varit garanterat minst 25 miljoner kronor.

Kim Källström rekryterad för chefsroll

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

– För att skapa en stark och effektiv verksamhet har vi nu omorganiserat oss genom att skapa nya avdelningar, konsolidera avdelningar och bibehålla några avdelningar intakta. Alla har haft möjlighet att vara kvar i verksamheten om de själva velat vilket har varit viktigt för mig att erbjuda då jag vet att bra medarbetare är svårt att hitta. Den nya strukturen ska tydligt visa att fotboll är vår kärnverksamhet, betonade Möllerberg.

Mycket uträttat snabbt

Hon tillträdde sin tjänst den 1 november. Bara en dryg månad senare presenterar hon sin nya organisation.

Blåvitts ansvariga medgav mångmiljonsmäll

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

- Hur man än försöker linda in det är det ett massivt misslyckande för A-lag Herr.

Inledningen var påfrestande.

- Vi Inledde året på så vis man inte vill inleda, byta ut huvudtränaren tre veckor innan seriestart…Många i salen suckade och minns hur mörkret det såg ut.

"Minus på några miljoner"

Inte nog med det. Motvinden inskränkte sig inte till händelserna på planen. Ekonomiskt blev det också tufft.

ekonomichef Marcus Hermansson redogjorde för vad som har hänt

AIK bryter samarbetet med spelaragent

En internationell agenthärva, där huvudmännen har haft kopplingar till AIK, har avslöjats av ett internationellt grävsamarbete, som SVT-programmet Uppdrag Granskning påvisar. 

I den så kallade Cypern-läckan hävdas att fotbollsagenturen Universal Twenty Two i hemlighet erhållit 7 miljoner pund, över 100 miljoner, av Chelseas tidigare ägare, ryssen Roman Abramovitj.

 Dokument visar att Abramovitj slussat  stora belopp  till den serbiske agenten Vladica Lemic, perioden 2003-2022. Hans bolag Universal Twenty Four har också kopplats till i allsvenska AIK och föreningens försäljningar av bland annat Alexander Isak och Robin Quasion.

Enligt de nya uppgifter som berör Chelseas transaktioner har det engelska laget brutit mot UEFA:s ” Financial Fair Play” genom att spendera mer pengar än vad som är tillåtet.

Chelsea risker kraftiga böter eller poängavdrag enligt uppgifter till den engelska tidningen The Guardian.

Hotet om en mörk framtidsbild

Med rumpan på spisplattan, ett danskt uttryck för att få sparken, gäller för tidigare omstridde AIK-bossen Björn Wesström,  sedan juni 2021 sportchef i danska Odense.

 I början av november sparkades hans svenske tränare Andreas Almgen efter förlust mot Fredrica i danska cupen. I ligan är Odense bland de sista lagen efter en svag säsong.

Björn Wesström skiljdes från sina uppgifter i AIK 2021, efter en ledargärning som omfattat 22 säsonger.  Bakgrunden var en komplicerad agenthärva med gängkriminella kopplingar vid spelaren Nabil Bahouis övergång till Al Ahili i Saud Arabien.

Bluffakturor, en knarkfabrik i södra Stockholm och ett virrvarr av agenter pressade AIK, och Wesström. I boken  ”Matchfixarna 2” beskriver DN-journalisten Jens Littorin kopplingen mellan fotbollen, agenterna och den kriminella världen.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.