Här är alla kandidater till Idrottsgalan

I går nominerades alla kandidater till Idrottsgalan. Här kan Idrottens Affärer presentera listan över kända namn som nu konkurrerar om idrotts-Sveriges främsta priser. Den 14 januari sänds TV-galan och vinnare utses.
Vid Idrottsgalan i januari i år intervjuades Therese Alshammar via bildlänk från Australien. Hon belönades för Årets prestation och hade dessutom fått SvD:s bragdguld. Foto: Niklas Larsson

 
Idrottsgalan genomförs den 14 januari för 13:e gången. Svenska Idrottsakademins nomineringsjury har sammanträtt och kan därmed presentera de nominerade till Svenska Idrottsgalan 2013.

För första gången är svenska handikappidrottare nominerade i flera kategorier till Idrottsgalan. Anna-Carin Ahlquist ingår i klassen Årets kvinnliga idrottare och Stefan Olsson och Peter Vikström till Årets lag.

- Jätteroligt! En milstolpe och ett stort steg för svensk handikappidrott, säger Hans Säfström, sportchef för SHIF/SPK om nomineringarna.

Årets främsta idrottsutövare skall hyllas och Svenska Idrottsakademins priser och Radiosportens Jerringpris skall delas ut. Galan direktsänds i Sveriges Television och Sveriges Radio och tittar- och lyssnarsiffror når alltid toppnivåer.

Den 14 januari 2013 är det dags igen!

Här är de nominerade:

Årets kvinnliga idrottare:
Anna-Carin Ahlquist (bordtennis)
Sara Algotsson (ridsport fälttävlan)
Lisa Nordén (triathlon)
Lotta Schelin (fotboll)

Årets manlige idrottare:
Rolf-Göran Bengtsson (ridsport/Hoppning)
Håkan Dahlby (skytte)
Zlatan Ibrahimovic (fotboll)
André Myhrer (alpint)

Årets lag:
Herrlandslaget (handboll)
Fredrik Lööf & Max Salminen (segling, starbåt)
Juniorlandslaget U20 (ishockey)
Stefan Olsson & Peter Vikström (rullstolstennis)

Årets ledare/tränare:
Benni Ljungbeck (brottning)
Staffan Olsson & Ola Lindgren (handboll)
Roger Rönnberg (ishockey)
Pia Sundhage (fotboll)

Årets nykomling & Lilla Bragdguldet:
Jonas Blixt (golf)
Alexandra Engen (cykel)
Sofi Flinck (friidrott)
Gabriel Landeskog (ishockey)

Årets prestation:
Jimmy Lidberg (brottning) OS-brons i sista sekunden.
Herrlandslaget (fotboll) För bragden i Berlin.
Fredrik Lööf & Max Salminen (segling, starbåt) OS-guld efter mästartaktik i sista seglingen
Lisa Nordén (triathlon) OS-silver efter sekundstrid.

Och de som har utsett kandidaterna och som ingår i Nomineringsjuryns är Claes-Göran Bengtsson, Ola Billger, Lasse Granqvist (ordförande), Yvette Hermundstad, Jonas Karlsson, Eric Lundin, Peter Lundin, Peter Mattsson, Malin Swedberg och Roberto Vacchi

karin andersson (inte verifierad)

tors, 2012-11-08 10:49

1. Intressant samband (?) två

Intressant samband (?) två kvinnor i juryn, 4/16 nominerade är kvinnor, bortsett kvinnlig resp manlig idrottare. När ska idrotten på allvar börja arbeta med jämställdhet??? Annars är idrottsgalan ett mkt positivt inslag att uppmärksamma våra duktiga idrottare ;)

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.