”Hela Göteborg ska lukta häst”

Så här ska Nya Ullevi byggas om och bli en jättelik tävlingsarena för ryttar-EM i Göteborg 2017. Det ska lukta häst i hela stan under några augustiveckor.
Nya Ullevi ska förvandlas till en enorm arena för hästtävlingar under några augustiveckor 2017.
Annons

 

Budgeten ligger på 70 miljoner kronor. När EM i hoppning och dressyr arrangerades 2013 i danska Herning innebar det turistintäkter om 133 danska miljoner kronor, enligt Visit Denmark.

Efterlängtat

Svenska Ridsportförbundet och Got Event fick alltså det besked som man har längtat efter. 

Stadsmiljön, Göteborg Horse Show och arrangemangsvanan lockade det internationella ridsportförbundet FEI i Lausanne.

- Det var fullständig enighet i beslutet, berättar Anders Mellberg ordförande i Svenska ridsportförbundet.

- Helt fantastiskt. Ett prestigeevent, ett av de allra största inom ridsporten, säger Johan Pagerup, vice vd på Got Event.

Fantastiskt samarbete

- Vi har varit eniga om konceptet. Just samarbetet mellan alla parter kan ha varit avgörande inför vår ansökan, fortsätter han.

- Hela Göteborg ska lukta häst under några veckor!

Ingen människa ska kunna undgå ryttare-EM.

Ullevi blir förstås huvudarena med tävlingarna i hoppning, dressyr, körning och dressyr för ryttare med funktionsnedsättning.

Valhalla är tänkt som stall för 300 hästar och uppvärmningsplats.

På Heden ska besökarna kunna bekanta sig med hästar, ryttare och allt annan som hör till sporten.

Fyrspann i Slottsskogen

Scandinavium blir huvudkontor för EM.

Slottsskogen, där ska tävlingarna i fyrspann genomföras.

Allt det här presenterades för det internationella förbundet som tyckte att paketet var så bra att de inte kunde motstå erbjudandet. Så här har ingen annan arrangör gjort förut.

- Det var väldigt attraktivt med en tävling så centralt i en stad. Annars hamnar allt långt utanför, berättade Anders Mellberg. 

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Influencern Joakim Lundell, 35, är beredd att gå in med ”en ”extremt stor summa” – under förutsättning att satsningen går till  till en målvakt. Krislaget  LHC kan få hjälp från oväntast håll. Lundel, Influencern, östgöten och hockeyspportern vill bidra när LHC har inlett en insamling för att förstärka truppen.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.