Fotbollen får äntligen föra sin egen talan

Nu går fotbollen på offensiven. Säsongen 2021 ska bli så mycket roligare och då ska åskådarna och pengarna återvända.

Mats Enqvist, Elitfotbollens generalsekreterare, är optimist sedan han har fått klartecken till ett mycket efterlängtat möte med Folkhälsomyndigheten.

Fotbollens egen efterlängtade bild av 2021
Annons

Den 12 januari ska en delegation från svensk fotboll diskutera villkoren för att arrangera fotbollsmatchers genomförande.  SEF, fotbollförbundet och Elitfotboll Dam tillsamman med någon representant från RF ska möta  FHM för första gången.

Mötet är efterlängtat och fotbollsfolket har inte dolt besvikelsen över en utebliven dialog.

Det öppna brev som Mats Enqvist och förbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand, skrev för bara några veckor sedan kan ha blivit den dörröppnare som krävdes.

Mats, har ni något speciellt antal åskådare i sikte?

- Så många som möjligt. 

- Det måste till en balanserad avvägning mellan arenans kapacitet och faciliteter kontra aktuellt smittskyddsläge. 

Det är därför det blir viktigt med dialog. Hur många kan vi ta in? Det kan varken vi eller FHM svara på ensamma, men i dialog kan vi arbeta fram det.

Nu finns erfarenheter i alla dess former. Dels hur klubbarna kan anpassa verksamheten men också arenorna rent praktiskt, sett till antalet åskådare.

Men det blev en dyrbar säsong. Klubbarna gör stora förluster i både uteblivna matchintäkter och marknadsersättningar. Det är omöjligt att fortsätta på det viset, då går många klubbar under. Så hård är verkligheten.

Svensk fotboll hänvisar mycket i förslagen om att öppna för publik till lyckade lösningar ute i Europa. Därför är förhoppningarna stora inför mötet den 12 januari.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Discovery värvar två före detta friidrottsstjärnor till rollerna som expertkommentatorer vid OS i Tokyo i sommar. Carolina Klüft och Michel Tornéus har skrivit på avtal och de ska jobba ihop med bl a programledaren Jonas Karlsson.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.