Fotbollen får äntligen föra sin egen talan

Nu går fotbollen på offensiven. Säsongen 2021 ska bli så mycket roligare och då ska åskådarna och pengarna återvända.

Mats Enqvist, Elitfotbollens generalsekreterare, är optimist sedan han har fått klartecken till ett mycket efterlängtat möte med Folkhälsomyndigheten.

Fotbollens egen efterlängtade bild av 2021

Den 12 januari ska en delegation från svensk fotboll diskutera villkoren för att arrangera fotbollsmatchers genomförande.  SEF, fotbollförbundet och Elitfotboll Dam tillsamman med någon representant från RF ska möta  FHM för första gången.

Mötet är efterlängtat och fotbollsfolket har inte dolt besvikelsen över en utebliven dialog.

Det öppna brev som Mats Enqvist och förbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand, skrev för bara några veckor sedan kan ha blivit den dörröppnare som krävdes.

Mats, har ni något speciellt antal åskådare i sikte?

- Så många som möjligt. 

- Det måste till en balanserad avvägning mellan arenans kapacitet och faciliteter kontra aktuellt smittskyddsläge. 

Det är därför det blir viktigt med dialog. Hur många kan vi ta in? Det kan varken vi eller FHM svara på ensamma, men i dialog kan vi arbeta fram det.

Nu finns erfarenheter i alla dess former. Dels hur klubbarna kan anpassa verksamheten men också arenorna rent praktiskt, sett till antalet åskådare.

Men det blev en dyrbar säsong. Klubbarna gör stora förluster i både uteblivna matchintäkter och marknadsersättningar. Det är omöjligt att fortsätta på det viset, då går många klubbar under. Så hård är verkligheten.

Svensk fotboll hänvisar mycket i förslagen om att öppna för publik till lyckade lösningar ute i Europa. Därför är förhoppningarna stora inför mötet den 12 januari.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Nu presenteras studien som påvisar tydligt – Det finns ingen fördel att löpa i kompressionsstrumpor. Den som används av åtskilliga tusen människori i träning och rehabilitering. Men nyttan är diskutabel

– Man kan ta sig en funderare om man ska lägga dem på hyllan, säger specialistläkaren Sophia Halldin Lindorsson som skrivit en avhandling på ämnet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Plötsligt kommer beskedet . Glenn Strömberg, 62, gör sina sista dagar på SVT i nästa vecka. Efter 26 år lämnar han och går till Viaplay Group.

– Viaplay är väldigt glada och stolta över att vi kom överens med Glenn om ett flerårigt avtal, säger presschefen Fredrik Johansson.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.