Fotbollen får äntligen föra sin egen talan

Nu går fotbollen på offensiven. Säsongen 2021 ska bli så mycket roligare och då ska åskådarna och pengarna återvända.

Mats Enqvist, Elitfotbollens generalsekreterare, är optimist sedan han har fått klartecken till ett mycket efterlängtat möte med Folkhälsomyndigheten.

Fotbollens egen efterlängtade bild av 2021
Annons

Den 12 januari ska en delegation från svensk fotboll diskutera villkoren för att arrangera fotbollsmatchers genomförande.  SEF, fotbollförbundet och Elitfotboll Dam tillsamman med någon representant från RF ska möta  FHM för första gången.

Mötet är efterlängtat och fotbollsfolket har inte dolt besvikelsen över en utebliven dialog.

Det öppna brev som Mats Enqvist och förbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand, skrev för bara några veckor sedan kan ha blivit den dörröppnare som krävdes.

Mats, har ni något speciellt antal åskådare i sikte?

- Så många som möjligt. 

- Det måste till en balanserad avvägning mellan arenans kapacitet och faciliteter kontra aktuellt smittskyddsläge. 

Det är därför det blir viktigt med dialog. Hur många kan vi ta in? Det kan varken vi eller FHM svara på ensamma, men i dialog kan vi arbeta fram det.

Nu finns erfarenheter i alla dess former. Dels hur klubbarna kan anpassa verksamheten men också arenorna rent praktiskt, sett till antalet åskådare.

Men det blev en dyrbar säsong. Klubbarna gör stora förluster i både uteblivna matchintäkter och marknadsersättningar. Det är omöjligt att fortsätta på det viset, då går många klubbar under. Så hård är verkligheten.

Svensk fotboll hänvisar mycket i förslagen om att öppna för publik till lyckade lösningar ute i Europa. Därför är förhoppningarna stora inför mötet den 12 januari.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-giganten Färjestad, med nio SM-guld, upplever sin värsta kris sedan säsongen 1993-94.  En elfteplats i Elitserien gav då biljett till allsvenskt spel våren 1994  En ny tränarduo, Per Bäckman/Gunnar Johansson räddade kontraktet via kvalseger mot Boden med Niklas Wikegård i tränarbåset

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Vintern och snön är här med besked och intresset för längdskidåkning är stort runt om i landet. I Vasaloppsarenan är förhållandena just nu i det närmaste idealiska med ett snödjup på närmare metern uppe i Sälen och fina skidspår hela vägen till Mora. Och Vasaloppsorganisationens arbete med att anpassa verksamheten och planera för att alla ska få en härlig och trygg och skidupplevelse i Vasaloppspåret i vinter pågår för fullt.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.