De ska motivera och inspirera människor

Pandemin öppnar nya möjligheter. Här är ett strålande bevis. Nu bekostar RF och Svenska Spel via Rörelsefonden satsningar i åtta förbund, där de visar utmärkt kreativitet på temat att inspirera och motivera människor.

Basketbollförbundet, Tennisförbundet, Frisbeesportförbundet, Judoförbundet, Simförbundet, Friidrottsförbundet, Orienteringsförbundet och Brottningsförbundet vill underlätta för barn, unga och vuxna att idrotta och röra på sig.

Därför får förbunden pengar efter att ha presenterat sina respektive handlingsplaner.

–Jag imponeras av förbund och föreningar som hittar kreativa sätt för unga och äldre att behålla glädjen och fortsätta idrotta., säger Stefan Bergh, generalsekreterare vid Riksidrottsförbundet.

25 miljoner ur Rörelsefonden

Rörelsefonden möjliggör projektidéer och medlen innebär till exeampel att tre förbund samverkar i projekt Simma Hitta Spring, att succéprojektet 
På Idrottsgalan medverkade Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer och gav stöd till kampanjen.
Sedan starten har närmare 25 miljoner kronor ur Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden) beviljats. 2021 landar utbetalningen på drygt 3 miljoner kronor.
Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2021.      
Svenska Basketbollförbundet ska sätta upp 1000 nya korgnät och skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.
Svenska Brottningsförbundet ska utveckla Wresfit, en träningsform anpassad för såväl motionärer som brottare.
Svenska Frisbeesportförbundet ska tillgängliggöra sporten för fler genom att anordna kvartersfrisbee.
Svenska Judoförbundet ska erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre.
Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet ska tillsammans genomföra projektet Simma, Hitta, Spring.
Svenska Tennisförbundet ska rusta upp tennisbanor och anordna öppna prova-på tillfällen för ungdomar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.