De ska motivera och inspirera människor

Pandemin öppnar nya möjligheter. Här är ett strålande bevis. Nu bekostar RF och Svenska Spel via Rörelsefonden satsningar i åtta förbund, där de visar utmärkt kreativitet på temat att inspirera och motivera människor.

Basketbollförbundet, Tennisförbundet, Frisbeesportförbundet, Judoförbundet, Simförbundet, Friidrottsförbundet, Orienteringsförbundet och Brottningsförbundet vill underlätta för barn, unga och vuxna att idrotta och röra på sig.
Annons

Därför får förbunden pengar efter att ha presenterat sina respektive handlingsplaner.

–Jag imponeras av förbund och föreningar som hittar kreativa sätt för unga och äldre att behålla glädjen och fortsätta idrotta., säger Stefan Bergh, generalsekreterare vid Riksidrottsförbundet.

25 miljoner ur Rörelsefonden

Rörelsefonden möjliggör projektidéer och medlen innebär till exeampel att tre förbund samverkar i projekt Simma Hitta Spring, att succéprojektet 
På Idrottsgalan medverkade Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer och gav stöd till kampanjen.
Sedan starten har närmare 25 miljoner kronor ur Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden) beviljats. 2021 landar utbetalningen på drygt 3 miljoner kronor.
Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2021.      
Svenska Basketbollförbundet ska sätta upp 1000 nya korgnät och skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.
Svenska Brottningsförbundet ska utveckla Wresfit, en träningsform anpassad för såväl motionärer som brottare.
Svenska Frisbeesportförbundet ska tillgängliggöra sporten för fler genom att anordna kvartersfrisbee.
Svenska Judoförbundet ska erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre.
Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet ska tillsammans genomföra projektet Simma, Hitta, Spring.
Svenska Tennisförbundet ska rusta upp tennisbanor och anordna öppna prova-på tillfällen för ungdomar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.