De ska motivera och inspirera människor

Pandemin öppnar nya möjligheter. Här är ett strålande bevis. Nu bekostar RF och Svenska Spel via Rörelsefonden satsningar i åtta förbund, där de visar utmärkt kreativitet på temat att inspirera och motivera människor.

Basketbollförbundet, Tennisförbundet, Frisbeesportförbundet, Judoförbundet, Simförbundet, Friidrottsförbundet, Orienteringsförbundet och Brottningsförbundet vill underlätta för barn, unga och vuxna att idrotta och röra på sig.
Annons

Därför får förbunden pengar efter att ha presenterat sina respektive handlingsplaner.

–Jag imponeras av förbund och föreningar som hittar kreativa sätt för unga och äldre att behålla glädjen och fortsätta idrotta., säger Stefan Bergh, generalsekreterare vid Riksidrottsförbundet.

25 miljoner ur Rörelsefonden

Rörelsefonden möjliggör projektidéer och medlen innebär till exeampel att tre förbund samverkar i projekt Simma Hitta Spring, att succéprojektet 
På Idrottsgalan medverkade Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer och gav stöd till kampanjen.
Sedan starten har närmare 25 miljoner kronor ur Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden) beviljats. 2021 landar utbetalningen på drygt 3 miljoner kronor.
Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2021.      
Svenska Basketbollförbundet ska sätta upp 1000 nya korgnät och skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.
Svenska Brottningsförbundet ska utveckla Wresfit, en träningsform anpassad för såväl motionärer som brottare.
Svenska Frisbeesportförbundet ska tillgängliggöra sporten för fler genom att anordna kvartersfrisbee.
Svenska Judoförbundet ska erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre.
Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet ska tillsammans genomföra projektet Simma, Hitta, Spring.
Svenska Tennisförbundet ska rusta upp tennisbanor och anordna öppna prova-på tillfällen för ungdomar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

De står mot varandra. Amerikanska impopulära ägarefamiljen Kroenke och svenske Spotifygrundaren Daniel Ek med stora sympatier hos många tusen fans.

Båda parter vill skapa intrycket att de inte kommer att ge sig.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Idag finns det enbart tio procent kvinnliga ledare i den svenska OS-truppen. Det har SOK beslutat att ändra på.Ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor är skapat, 20 kvinnor är utvalda. Till sommar-OS i Los Angeles 2028 och vinter-OS 2030 ska andelen kvinnliga tränare vara 35 procent.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

– Vi är glada över att få visa upp nya Champions League för världen, säger Nadine Kessler, damansvarig hos Uefa.

Det kan hon säg nu.hon tar stöd av Uefas beslut att Världens största damturnering kommer att få ett rejält ekonomiskt lyft efter att Uefa presenterat en ny ekonomisk modell på 24 miljoner euro, cirka 243 miljoner kronor.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Säsongen 20/21 har skakat om SHL både sportsligt och inte minst ekonomiskt. Fast kanske inte riktigt så illa som många tror.

-  Pandemin har förstås varit ett hårt slag. Men gjort mindre ont penningmässigt än vad många faktiskt tror, säger Anders Mäki som har en 20-årig bakgrund som sportchef, vd och klubbdirektör i Linköping HC.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.