Zlatan allvarlig och uppriktig

Så är då allt sig likt igen. Zlatan ibrahimovicvid, ett podie, ett gäng mikrofoner, många journalister, åtskilliga frågor.

Och han är den samme, stjärnan själv,åtminstone ibland, men stundtals visar han en ny sida, han är ödmjuk. 

- Om du frågar mig så är jag bäst i världen.säger han, skrattar han och lägger till:

- Mmen det hjälper inte mig mycket här.

Om mötet med Janne Andersson i Milano berättade Zlatan: 

"Vill du ta ut mig så vill jag också. Men jag respekterar om du inte vill".

- Det var väldigt positivt. Vi träffades för första gången live, ensamma i ett rum och pratade ut om allt möjligt. Det var om hans vision och min version. Vi förstod varandra direkt och var väldigt positiva. I slutändan handlade det om vad som är bäst för Sverige. 

– Jag var ärlig, jag sa om jag kan bidra, ställ frågan när det är dags. Jag kommer inte hit för att jag är Zlatan eller Ibrahimovic. Allt jag har gjort innan spelar ingen roll, kan jag bidra vill jag vara med. Jag vill känna mig fysisk bra. Just nu känns det bra. Jag är stark.

"Lära mig gå igen"

Om tiden i USA:

- Jag fick ett helt nytt knä och skulle börja lära mig gå, jogga och springa, men ville i mitt huvud spela som jag gjorde innan. Då var jag på högsta nivå. Då fick jag två år i Galaxy och kände mig vid liv igen. Då var det: ska jag sluta eller fortsätta?

–När folk säger lycka till, jag behöver inte det. Jag tror på självförtroende, jag tror på det. Jag fokuserar när jag kommer ut på planen. Allt runtomkring behövs inte.

Det blev också lite snack om tröjnummer. Hans gamla, nr 10 bär  Emil Forsberg numera:

jag fickett samtal från Emil (Forsberg) som sa: ”Du ska ha tian”. Men jag svarade: ”Nej, du ska ha den”. Det här är ett nytt kapitel. 

Han får spela med nummer elva, det nummer Alexander Isak hade senast. Men nu fick han ge upp det.

Då kom tårarna

- Ddet gjorde han med glädje, enligt Zlatan. Isak var schysst Jag frågade Isak snällt om jag kunde få elvan. Då sa han: ”Du får den men jag vill ha tillbaka den om sex-sju år när du slutar”. 

Vid ett ögonblick blev Zlatan tyst. Det var inför frågan om hur familjen reagerade på att han hade sagt ja till landslaget och åkte iväg.

- Just då hade jag Vincent hos mig, inledde Zlatan, men tystnade, vinkade avvärjande och  - torkade tårarna. Det blev tyst i lokalen innan han lågmält tillade:

- Det var ingen bra fråga…

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

14 är nominerade. Här är alla aktuella idrottshjältar till det åtråvärda Jerringpriset 2022. Radiosportens utmärkelse till minne av Sven Jerring.

Vvärldens bäste stavhoppare, Armand Duplantis, har en speciell position ocvh lär bli svår att överträffa. Han har både VM-guld och EM-guld runt halsen och är den givne favoriten. Tre världsrekord gör honom ännu större.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.