Nästan som på riktigt igen

Helgen innebar att verkligheten var nästan som på riktigt. Det var möjligt att se idrott live igen.

Det var köer vid arenornas entréer. Pappdockor var ersatta av riktiga människor.  Publiken var där och jublade Fotbollsklubbarnas kassörer fick äntligen något att syssla med. De fick göra sitt jobb – räkna publikintäkter och slutligen presentera ett nettobelopp. 

Bajens fans fick samlas igen 7 112 supporter följde matchen på Tele 2 Arena.

Som Armand Duplantis sa efter att nästan 4 000 friidrottsentusiaster försökt ge honom bästa tänkbara stöd på Stockholms Stadion.

– Det var väldigt viktigt att vinna i dag eftersom det var i Stockholm och alla hejade på mig.

Bajen-fans samlade

Några kvarter därifrån, på Tele2 arena, fick dryga 7 000åskådare, främst Bajen-fans slutligen glädjas åt en poäng mot Halmstad,

Oavsett resultat fanns det en ny sort av gemenskap. Publiken  har väl aldrig varit så välkommen Och så många som har längtat efter dessa stunder – att få gå på levande idrott och uttrycka sina känslor.

Vissa spelare också kände nervositet inför publikens jubel. Som Halmstads anfallare, Marcus Antonson, uttryckte det efter matchen:

- Jag blev förvånad att det var så pass bra tryck från så ”lite” folk ändå. Det måste vara något med akustiken. Det var nästan som fullsatt.

I DN fortsatte han:

– Det har man insett extra mycket under corona, hur mycket man har saknat det. Oavsett om det är ens egen publik i ryggen eller bortasupportrar. 

- Allsvenskan är ju helt fantastisk när det är publik på läktarna. 

Skilda konsekvenser

En skiftande avståndsbedömning gör att vissa elitfotbollsklubbar inte kan ta in så många supportrar som de hade önskat.

Konsekvenserna skiftade. Sirius kunde öppna för 2 600 åskådare mot Mjällby på söndagen när klubben egentligen hade hoppats på 4 000.

Som Degerfors, i starkt behov av intäkter. Stora Valhalla är en begränsad arena och värmlänningarna fick nöja sig med 1 400 åskådare mot Östersund.

Det var i måndags som regeringen och Folkhälsomyndigheten bekräftade att det från och med, den 1 juli, blir det tillåtet med publik på upp till 3 000 åskådare vid utomhusevenemang. Lättnaderna av pandemirestriktionerna tillåter även arenor som har större sektioner att släppa in fler åskådare på ett smittsäkert sätt.

Elitfotbollens företrädare jublade över en första lättnad av restriktionerna. Det fanns dock vissa tillägg i klartecknet.

Detta då det enligt de nya restriktionerna krävs en meters avstånd mellan de yttre kroppsdelarna på åskådarna för att arrangemanget ska vara smittsäkert, jämfört med en meters avstånd mellan ansikten som gällde tidigare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.