Nu stoppas biljettförsäljningen

Handbollslandslagets EM-succé har orsakat rusning efter biljetter till nästa års VM som avgörs i Sverige och Polen (11–29 januari 2023) och nu tvingas arrangören stoppa försäljningen till några matcher i Malmö och Göteborg.

 

- Vi har ett åtagande mot de andra gruppspelslagen. Vi får helt enkelt inte sälja fler biljetter just nu, säger Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023.

10 av 12 000 sålda

 Sverige spelar sina matcher i Göteborg, både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round). Och det är till Sveriges andra match, lördag 14 januari, som försäljningen nu har stoppats.

- Scandinavium i Göteborg har en kapacitet på drygt 12 000 åskådare och där har vi sålt nästan 10 000 biljetter till den 14:e, så nu är det stopp. Den försäljningen kommer att öppna igen först i höst, säger Krister Bergström.

Sverige delar värdskapet om VM 2023 med Polen. Men först 2 juli lottas mästerskapet och då får lagen som kvalificerat sig veta var de ska spela. Och det är för dessa lag som några biljetter måste sparas.

Men redan nu är det klart att Sverige spelar i Göteborg, Polen spelar givetvis hemma i Polen och Danmark (som har en direktplats till VM som regerande världsmästare) kommer att spela i Malmö.

Våldsam rusnning

- I Malmö har vi stoppat försäljningen till lördag 21 januari. Där har vi sålt drygt 9 000 biljetter, nästan uteslutande till danskar, säger Krister Bergström.

När biljettförsäljningen startade 1 december 2021 blev det rusning efter biljetter och efter bara ett par dagar hade 50 000 biljetter sålts. Det kan jämföras med senast Sverige arrangerade ett handbollsmästerskap (EM 2020). När biljetterna till den turneringen släpptes så såldes cirka 2 900 biljetter de första dagarna

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.