Nu stoppas biljettförsäljningen

Handbollslandslagets EM-succé har orsakat rusning efter biljetter till nästa års VM som avgörs i Sverige och Polen (11–29 januari 2023) och nu tvingas arrangören stoppa försäljningen till några matcher i Malmö och Göteborg.

 

- Vi har ett åtagande mot de andra gruppspelslagen. Vi får helt enkelt inte sälja fler biljetter just nu, säger Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023.

10 av 12 000 sålda

 Sverige spelar sina matcher i Göteborg, både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round). Och det är till Sveriges andra match, lördag 14 januari, som försäljningen nu har stoppats.

- Scandinavium i Göteborg har en kapacitet på drygt 12 000 åskådare och där har vi sålt nästan 10 000 biljetter till den 14:e, så nu är det stopp. Den försäljningen kommer att öppna igen först i höst, säger Krister Bergström.

Sverige delar värdskapet om VM 2023 med Polen. Men först 2 juli lottas mästerskapet och då får lagen som kvalificerat sig veta var de ska spela. Och det är för dessa lag som några biljetter måste sparas.

Men redan nu är det klart att Sverige spelar i Göteborg, Polen spelar givetvis hemma i Polen och Danmark (som har en direktplats till VM som regerande världsmästare) kommer att spela i Malmö.

Våldsam rusnning

- I Malmö har vi stoppat försäljningen till lördag 21 januari. Där har vi sålt drygt 9 000 biljetter, nästan uteslutande till danskar, säger Krister Bergström.

När biljettförsäljningen startade 1 december 2021 blev det rusning efter biljetter och efter bara ett par dagar hade 50 000 biljetter sålts. Det kan jämföras med senast Sverige arrangerade ett handbollsmästerskap (EM 2020). När biljetterna till den turneringen släpptes så såldes cirka 2 900 biljetter de första dagarna

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen