Nu stoppas biljettförsäljningen

Handbollslandslagets EM-succé har orsakat rusning efter biljetter till nästa års VM som avgörs i Sverige och Polen (11–29 januari 2023) och nu tvingas arrangören stoppa försäljningen till några matcher i Malmö och Göteborg.

 

- Vi har ett åtagande mot de andra gruppspelslagen. Vi får helt enkelt inte sälja fler biljetter just nu, säger Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023.

10 av 12 000 sålda

 Sverige spelar sina matcher i Göteborg, både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round). Och det är till Sveriges andra match, lördag 14 januari, som försäljningen nu har stoppats.

- Scandinavium i Göteborg har en kapacitet på drygt 12 000 åskådare och där har vi sålt nästan 10 000 biljetter till den 14:e, så nu är det stopp. Den försäljningen kommer att öppna igen först i höst, säger Krister Bergström.

Sverige delar värdskapet om VM 2023 med Polen. Men först 2 juli lottas mästerskapet och då får lagen som kvalificerat sig veta var de ska spela. Och det är för dessa lag som några biljetter måste sparas.

Men redan nu är det klart att Sverige spelar i Göteborg, Polen spelar givetvis hemma i Polen och Danmark (som har en direktplats till VM som regerande världsmästare) kommer att spela i Malmö.

Våldsam rusnning

- I Malmö har vi stoppat försäljningen till lördag 21 januari. Där har vi sålt drygt 9 000 biljetter, nästan uteslutande till danskar, säger Krister Bergström.

När biljettförsäljningen startade 1 december 2021 blev det rusning efter biljetter och efter bara ett par dagar hade 50 000 biljetter sålts. Det kan jämföras med senast Sverige arrangerade ett handbollsmästerskap (EM 2020). När biljetterna till den turneringen släpptes så såldes cirka 2 900 biljetter de första dagarna

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.