Nu stoppas biljettförsäljningen

Handbollslandslagets EM-succé har orsakat rusning efter biljetter till nästa års VM som avgörs i Sverige och Polen (11–29 januari 2023) och nu tvingas arrangören stoppa försäljningen till några matcher i Malmö och Göteborg.

 

- Vi har ett åtagande mot de andra gruppspelslagen. Vi får helt enkelt inte sälja fler biljetter just nu, säger Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023.

10 av 12 000 sålda

 Sverige spelar sina matcher i Göteborg, både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round). Och det är till Sveriges andra match, lördag 14 januari, som försäljningen nu har stoppats.

- Scandinavium i Göteborg har en kapacitet på drygt 12 000 åskådare och där har vi sålt nästan 10 000 biljetter till den 14:e, så nu är det stopp. Den försäljningen kommer att öppna igen först i höst, säger Krister Bergström.

Sverige delar värdskapet om VM 2023 med Polen. Men först 2 juli lottas mästerskapet och då får lagen som kvalificerat sig veta var de ska spela. Och det är för dessa lag som några biljetter måste sparas.

Men redan nu är det klart att Sverige spelar i Göteborg, Polen spelar givetvis hemma i Polen och Danmark (som har en direktplats till VM som regerande världsmästare) kommer att spela i Malmö.

Våldsam rusnning

- I Malmö har vi stoppat försäljningen till lördag 21 januari. Där har vi sålt drygt 9 000 biljetter, nästan uteslutande till danskar, säger Krister Bergström.

När biljettförsäljningen startade 1 december 2021 blev det rusning efter biljetter och efter bara ett par dagar hade 50 000 biljetter sålts. Det kan jämföras med senast Sverige arrangerade ett handbollsmästerskap (EM 2020). När biljetterna till den turneringen släpptes så såldes cirka 2 900 biljetter de första dagarna

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.