Här avgörs fortsättningen på VM-kvalet

I Lausanne avgörs fortsättningen på Sveriges kvalspel till fotboll- VM. I dag beräknas ett klarläggande komma.

Om lite mer än två veckor är det tänkt att herrarnas VM-playoff i fotboll ska avgöras. Men fortfarande svävar ansvariga på Svenska fotbollförbundet i ovisshet.  Ett klart besked  dröjer från idrottens skiljedomstol, Cas. Så Janne Andersson har inte kunnast varsla några spelare utan får fortsätta att vänta, med alllt vad det innebär för planering och förberedelser...

Vid idrottens egen skiljedomstol (CAS) högkvarter i Lausanne,hålls ideliga förhandlingar runt olika överklagande.

Men enligt SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand kan Fifa ge besked under onsdag kväll.

– Indikationen jag har nu är att vi under kvällen ska få veta, säger han till TT.

På tisdagen meddelade Idrottens skiljedomstol Cas att ett besked kommer ”inom några dagar”.

Ryskt överklagande

Det fans stora förhoppningar om att ett klarläggande skulle komma på tisdagen, men Rysslands överklagan och protest  mot uteslutning fördröjer processen.

Så Sjöstrand och förbundskapten Janne Andersson får ge sig till tåls. 

Fifa beslutade efter den ryska invasionen av Ukraina att övriga fotbollsEuropa inte längre ville ha något att göra me Ryssland. Men på tisdagen lämnade ryssarna in en överklagan till Idrottens skiljedomstol Cas. 

– Fifa fattade till slut rätt beslut när det gällde Ryssland men det här beslutet är tyvärr helt uppåt väggarna ur ett sportsligt perspektiv, säger han till svenska fotbollförbundets hemsida.

Sikte på Qatar i december

Det  som gäller nu är att Sverige ska möta Tjeckien i semifinal som den 24 mars och vinnaren ställs mot Polen i final den 29 mars. Polen som egentligen skulle ha mött Ryssland i den andra semifinalen. 

En plats i VM i Qatar i december står på spel.

Fifa har också låtit meddela att Ukrainas VM-playoffmöte med Skottland skjuts fram till juni med anledning av kriget. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Förmågan att utveckla och förnya ett arrangemang brottas åtskilliga förbund och klubbar med. Vanans makt får gärna övertaget och nästa tävling, cup eller event blir en kopia av föregående, trots att många suckar uppgivet. Människor är trygga i ett traditionellt tänkande. 

Men det finns undantag. Som Rally Sweden, unikt i VM-cirkusen med att ha en nostalgitävling insprängd i WRC-schemat – och dessutom på samma specialsträckor som “värstingbilarna”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.