Unik och imponerande insats av en klubb

De gör vad många andra idrottsföreningar också skulle kunna göra. I helgen styr Göteborgsklubben Grunden Bois  en buss mot Polen, fullastad med förnödenheter och på hemvägen ska ett 50-tal flyktingar från Ukraina finnas ombord- Ett imponerande initiativ, föredömligt agerat  av klubben.

– Det är fantastiskt hur många människor som kan ställa upp så här snabbt, säger föreningens verksamhetschef Thor Guttormsen.  

Guttormsen berättar i GP om ett strålande engagemang i klubben.

"Då gör vi det själva"

Nu pågår de sista förberedelserna. Thord igen:

– Från början var det tänkt att vi skulle hjälpa Sjömanskyrkan att köra ner de förnödenheter som de hade samlat in. Vi ringde bussbolaget Bergkvara, som direkt sa att de ställer upp. 

- Men sedan visade det sig att Sjömanskyrkan inte längre hade det behovet. Så då drog vi igång en egen insamling, säger Guttormsen.

I sociala medier har föreningen de senaste dagarna riktat sig mot sina partners och andra företag för att efterlysa förnödenheter till flyktingarna. Via en kontakt i Malmö vet Göteborgarna vilket behov som råder.

– Det är han som har gett oss listan på vad som behövs. Folk vill ju skänka kläder och böcker, och det är väldigt hjärtligt tänkt, men det ska ju bli rätt också. 

- Det är mer praktiskt att få de här sakerna i större kvantitet, det är därför vi vänder oss till våra partners i första hand. Det funkar inte med systemet-kassar med några grejer i, säger Thor Guttormsen.

Många privatpersoner har hört av sig och vill hjälpa till. Därför kommer föreningen även att uppge ett nummer dit folk kan swisha ett bidrag. Sedan köps förnödenheter in.

"Skänker allt"

– Och blir det något över så får vi skänka det till UNHCR eller någon annan hjälporganisation, säger Thor Guttormsen.

Grunden Bois är en idrottsförening som bildades 2003 och  är , öppen för alla men speciellt för spelare med intellektuella funktionsnedsättningar. Grunden Bois värnar, som betonas i föreningens grunddokument,  om att alla som vill ska kunna vara med i idrottsgemenskapen, oavsett idrottslig förmåga & nivå

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

14 är nominerade. Här är alla aktuella idrottshjältar till det åtråvärda Jerringpriset 2022. Radiosportens utmärkelse till minne av Sven Jerring.

Vvärldens bäste stavhoppare, Armand Duplantis, har en speciell position ocvh lär bli svår att överträffa. Han har både VM-guld och EM-guld runt halsen och är den givne favoriten. Tre världsrekord gör honom ännu större.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.