Unik och imponerande insats av en klubb

De gör vad många andra idrottsföreningar också skulle kunna göra. I helgen styr Göteborgsklubben Grunden Bois  en buss mot Polen, fullastad med förnödenheter och på hemvägen ska ett 50-tal flyktingar från Ukraina finnas ombord- Ett imponerande initiativ, föredömligt agerat  av klubben.

– Det är fantastiskt hur många människor som kan ställa upp så här snabbt, säger föreningens verksamhetschef Thor Guttormsen.  

Guttormsen berättar i GP om ett strålande engagemang i klubben.

"Då gör vi det själva"

Nu pågår de sista förberedelserna. Thord igen:

– Från början var det tänkt att vi skulle hjälpa Sjömanskyrkan att köra ner de förnödenheter som de hade samlat in. Vi ringde bussbolaget Bergkvara, som direkt sa att de ställer upp. 

- Men sedan visade det sig att Sjömanskyrkan inte längre hade det behovet. Så då drog vi igång en egen insamling, säger Guttormsen.

I sociala medier har föreningen de senaste dagarna riktat sig mot sina partners och andra företag för att efterlysa förnödenheter till flyktingarna. Via en kontakt i Malmö vet Göteborgarna vilket behov som råder.

– Det är han som har gett oss listan på vad som behövs. Folk vill ju skänka kläder och böcker, och det är väldigt hjärtligt tänkt, men det ska ju bli rätt också. 

- Det är mer praktiskt att få de här sakerna i större kvantitet, det är därför vi vänder oss till våra partners i första hand. Det funkar inte med systemet-kassar med några grejer i, säger Thor Guttormsen.

Många privatpersoner har hört av sig och vill hjälpa till. Därför kommer föreningen även att uppge ett nummer dit folk kan swisha ett bidrag. Sedan köps förnödenheter in.

"Skänker allt"

– Och blir det något över så får vi skänka det till UNHCR eller någon annan hjälporganisation, säger Thor Guttormsen.

Grunden Bois är en idrottsförening som bildades 2003 och  är , öppen för alla men speciellt för spelare med intellektuella funktionsnedsättningar. Grunden Bois värnar, som betonas i föreningens grunddokument,  om att alla som vill ska kunna vara med i idrottsgemenskapen, oavsett idrottslig förmåga & nivå

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.