Fotbollen gör entré i Almedalen

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Seminarier arrangeras överallt inne i centrala Visby. Nu ska Svensk Elitfotboll (SEF) konkurrera om uppmärksamheten.

Under Almedalsveckorna har RF en central medverkan i många år. Men  förutom Idrottens dag i Almedalsparken har inte idrotten haft någon framträdande synlighet under detta centrala evenemang.

– Vi har två aktuella ämnen som är viktiga att belysa och föra dialog om. Från SEF och Unibets sida så hoppas vi kunna föra ut till den stora massan allt bra som sker tack vare vårt samarbete, säger Robert Johansson, kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

I seminariet om hur idrotten och spelbolag kan samverka medverkar Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll och Anders Falk, sponsorchef på Unibet, samt sportjournalisten Olof Lundh, TV4/Fotbollskanalen och idrottsminister Anders Ygeman.

Anders Wikström, på Svensk Elitfotboll, och Philip Lagström, Sverigechef Unibet, samtalar sedan med Jens Littorin, DN och Fredrik Gårdare, Polisen, om hur fotbollen vinner kampen mot matchfixning.

– Vi har fått ihop två bra och relevanta paneler för att kunna föra ett intressant samtal med många olika perspektiv. Tanken är att det ska vara högt i tak, transparent och att alla olika aspekter ska få utrymme att diskuteras, menar Robert Johansson.

– Unibet vill verka för en hållbar spelmarknad och en schyst idrott. Vi ser fram emot att diskutera dessa frågor i Almedalen tillsammans med våra paneldeltagare och inte minst med publiken, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Båda seminarierna äger rum på Hansaplatsen, Donnersgatan 6, i Visby och den som inte har möjlighet att närvara i Visby kan se seminarierna i Svensk Elitfotbolls kanaler.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.