Fotbollen gör entré i Almedalen

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Seminarier arrangeras överallt inne i centrala Visby. Nu ska Svensk Elitfotboll (SEF) konkurrera om uppmärksamheten.

Under Almedalsveckorna har RF en central medverkan i många år. Men  förutom Idrottens dag i Almedalsparken har inte idrotten haft någon framträdande synlighet under detta centrala evenemang.

– Vi har två aktuella ämnen som är viktiga att belysa och föra dialog om. Från SEF och Unibets sida så hoppas vi kunna föra ut till den stora massan allt bra som sker tack vare vårt samarbete, säger Robert Johansson, kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

I seminariet om hur idrotten och spelbolag kan samverka medverkar Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll och Anders Falk, sponsorchef på Unibet, samt sportjournalisten Olof Lundh, TV4/Fotbollskanalen och idrottsminister Anders Ygeman.

Anders Wikström, på Svensk Elitfotboll, och Philip Lagström, Sverigechef Unibet, samtalar sedan med Jens Littorin, DN och Fredrik Gårdare, Polisen, om hur fotbollen vinner kampen mot matchfixning.

– Vi har fått ihop två bra och relevanta paneler för att kunna föra ett intressant samtal med många olika perspektiv. Tanken är att det ska vara högt i tak, transparent och att alla olika aspekter ska få utrymme att diskuteras, menar Robert Johansson.

– Unibet vill verka för en hållbar spelmarknad och en schyst idrott. Vi ser fram emot att diskutera dessa frågor i Almedalen tillsammans med våra paneldeltagare och inte minst med publiken, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Båda seminarierna äger rum på Hansaplatsen, Donnersgatan 6, i Visby och den som inte har möjlighet att närvara i Visby kan se seminarierna i Svensk Elitfotbolls kanaler.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.