Fotbollen gör entré i Almedalen

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Seminarier arrangeras överallt inne i centrala Visby. Nu ska Svensk Elitfotboll (SEF) konkurrera om uppmärksamheten.

Under Almedalsveckorna har RF en central medverkan i många år. Men  förutom Idrottens dag i Almedalsparken har inte idrotten haft någon framträdande synlighet under detta centrala evenemang.

– Vi har två aktuella ämnen som är viktiga att belysa och föra dialog om. Från SEF och Unibets sida så hoppas vi kunna föra ut till den stora massan allt bra som sker tack vare vårt samarbete, säger Robert Johansson, kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

I seminariet om hur idrotten och spelbolag kan samverka medverkar Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll och Anders Falk, sponsorchef på Unibet, samt sportjournalisten Olof Lundh, TV4/Fotbollskanalen och idrottsminister Anders Ygeman.

Anders Wikström, på Svensk Elitfotboll, och Philip Lagström, Sverigechef Unibet, samtalar sedan med Jens Littorin, DN och Fredrik Gårdare, Polisen, om hur fotbollen vinner kampen mot matchfixning.

– Vi har fått ihop två bra och relevanta paneler för att kunna föra ett intressant samtal med många olika perspektiv. Tanken är att det ska vara högt i tak, transparent och att alla olika aspekter ska få utrymme att diskuteras, menar Robert Johansson.

– Unibet vill verka för en hållbar spelmarknad och en schyst idrott. Vi ser fram emot att diskutera dessa frågor i Almedalen tillsammans med våra paneldeltagare och inte minst med publiken, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Båda seminarierna äger rum på Hansaplatsen, Donnersgatan 6, i Visby och den som inte har möjlighet att närvara i Visby kan se seminarierna i Svensk Elitfotbolls kanaler.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

På onsdagen avslöjades att den presskonferens som SOK, RF och Parasporten har kallat till på eftermiddagen i Stockholm handlar om att Sverige har intresse av att ansöka om att få OS 2030.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.