100 organisationer delar på 1 018 366 214 kr

60 organisationer delar  på 1 018 366 214 kr. Därav har Sveriges Olympiska Kommitté 10 miljoner skäl att tacka efter årets Postkodgala i Stockholms stadshus på tisdagskvällen.

- En check som gör skillnad. Nu kan vi intensifiera arbetet med Olympiadagarna, så att fler barn kan hitta just sin idrott, säger SOK:s generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson efter att ha tagit emot en check på 10 miljoner kronor i icke öronmärkt stöd vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning.

Sammanlagt fick 60 ideella organisationer dela på 1 018 366 214 kronor som samlats in genom alla som har en eller flera Postkodlotter. SOK har fått stöd sedan 2014 och sammanlagt fått hela 99 900 000 kronor.

- Det gör stor skillnad. För de här pengarna kommer vi kunna inspirera fler att utvecklas genom idrott i våra barn- och ungdomsprojekt och stötta Sveriges idrottare som satsar mot OS, säger en glad Åsa Edlund Jönsson.

Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. SOK är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Organisationen kan använda pengarna där behoven är störst och bygga verksamhet långsiktigt.

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i lotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler forskningsprojekt. SOK är en av de 60 organisationer som tillsammans gör skillnad. Det är det här som kallas #postkodeffekten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Biljetterna till Swedish Opens inledning i Båstad på måndagen går åt som smör i solsken. Vid lottningen skapades mötet Leo Borg mot Rafael Nadal! Rrena drömmen för arrangörerna!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.