" Jag mår så dåligt när jag ser det"

Dagen efter tv-bråket kallade Janne Andersson till presskonferens. 

Och bad om ursäkt för sitt beteende.

Det är bedrövligt dåligt av mig, jag mår så dåligt när jag ser det, säger förbundskaptenen.

Förbundskapten Janne Andersson lämnar med presschef Petra Thorén en pressträff på tisdagen

Eftersnacket efter Sveriges 5–0-seger mot Azerbajdzjan kom helt att handla om Janne Anderssons beteende i Viaplays studio på Friends arena. Andersson ilsknade till rejält på en fråga från Bojan Djordjic och det hela spårade ur i en het diskussion.

Det är jättedåligt, det är mycket mycket dåligt, säger Andersson om sitt beteende på en presskonferens dagen efter.

Har sökt Djordjic

Han har försökt få kontakt med Djordjic för att sluta fred efter bråket.

Jag har själv ringt och sökt honom och skickat sms och sagt att det vore bra om vi pratas vid.

Bojan Djordjic tolkade in rasistiska undertoner i Janne Anderssons fråga "vem representerar du?", men hallänningen förnekar bestämt att det handlade om det.

Jag kan förstå med hans bakgrund om han tolkar det på ett sätt. Jag ber jättemycket om ursäkt om han har tolkat det så, men sådan är inte jag. Det är jättetråkigt att det blev på det sättet.

"Jag överreagerar"

Jag kommer dit och är jätteglad och får den här typen av frågor, då överreagerar jag på ett sätt som jag inte ska göra. Jag har varit förbundskapten i sju år och det är extremt dåligt av mig.

Om varför det blev som det blev, säger förbundskaptenen:

Jag känner mig väldigt trygg i situationen normalt, jag kan inte förklara fullt ut varför jag reagerade som jag gjorde. Men åter, det har ingenting med Bojans bakgrund att göra. Jag har inte fått tag i honom och jag vill gärna få prata med honom och förklara det.

Janne Andersson var märkbart påverkad av situationen, dagen efter det uppmärksammade bråket.

Jag mår dåligt, därför att jag är besviken på mig själv. Jag är jättebesviken på mig själv, jag har sparkat i väggen där uppe flera gånger.

Mest känslosam blev han när det kom frågor kopplade till familjen. Då var tårarna nära.

Jag hanterar ju grejerna, men jag har en fru och barn och barnbarn och det är klart att de tar illa vid sig. Utifrån det perspektivet mår jag ännu sämre, säger Andersson.

Fakta

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, säger Bojan Djordjic i en första kommentar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.