De ska göra världens längsta sportsändning

Svenska One Water Race är ett tämligen okänt arrangemang, men inte så länge till. Det som betraktas som världens tuffaste långdistanstävling för atleter som ska ta sig över vatten, klippor och skog, från Arholma till Landsort.

För andra året i rad arrangeras detta jättelika styrkeprov,i Stockholms skärgård.

Nu avslöjas att One Water Race, 22-24 auguti, har lyckats att nå ett tre-årigt avtal med Amaury Sport Organisation (A.S.O.). Ett bolag som har enorm erfarenhet som mäktig aktör globalt. Företaget äger, producerar och distribuerar några av världens mest prestigefyllda idrottsevenemang som Tour de France, Dakarrallyt och La Vuelta. Nu ska One Water Race direktsändas.

Syftet med racet är att uppmärksamma det akuta miljöhotet mot våra världshav – som absorberar 90 procent avden globala uppvärmningen.

- På mindre än ett år har vi skapat en lokal sporträttighet med en global räckvidd. Vår vision är att skapa en ny era inom långdistanssporten, men också ett medieformat som når ut till en bredare publik. Avtalet med A.S.O. är definitivt milstolpe, säger Thomas Ogander, grundare av One Water Race.

Rekordstarka-atleter

One Water Race har på bra några få år etablerat som världens tuffaste uthållighetsrace. Racet lockar de främsta långdistansatleter från hela världen, vilket sätter Stockholms skärgård och den viktiga vatten-frågan i fokus

- I år når vilöpentusiaster över hela världen tack vare det jättelika medieutbude

- livesändningen blir världens längsta sportsändning och ska pågå i 60 timmar i sträck.

One Water Race är ett sätt att synliggöra One Water Foundation – en oberoende stiftelse som verkar för att accelerera olika samverkansprojekt mellan näringslivet och offentlig sektor för att reducera hotet mot vårt vatten och våra marina miljöer.

.Oberoende bolag

Just nu pågår samverkansprojektet ”En fossilfri skärgård” där bland annat Länsstyrelsen i Stockholm, Transportstyrelsen och Hav- och havsmyndigheten och samverkar. 

I Sverige sänder TV4 Play och Sportkanalen racedokumentären, men också Aftonbladet ”Road To” och livesändningen ska distribueras via Youtube. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.