Varje VM-spelare får 1,9 miljoner

De svenska bronstjejerna vill inte gärna prata om premierna. Men när det framkom att det finns en prispott om 110 miljoner dollar som ska fördelas bland de 32 deltagande lagen och 732 spelarna så kunde de inte låta bli.

Svenska tjejerna har fått uppleva sitt livs största äventyr, de har tillsammans svarat för en sportlig succé  - och så ska de belönas med så stora belopp att de knappt tror att det är sant. 

Från begynnelsen var samtligaVM-spelare garanterade 326 000 kronor från Fifa,Nu står det klart att var och en i Sveriges lag får inte mindre än 1,9 miljoner kr!

Två vinnare klappar om varandra. Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson och förbundsordförande Fredrik Reinfeldt.

Som Fifa- presidenten Gianni Infantino uttryckte det:

- Pengarna kan förändra ett helt liv för många spelare.

Fifa har det gott ställt, dessutom förväntar sig ansvariga drygt en halv miljard dollar i nya intäkter från försäljning avbiljetter och sponsring. Och för första gången kommer de kommersiella intäkterna att vara separerade från herrturneringen.

- Vi rör oss i rätt riktning. Vi har pratat med förbunden och spelare så att vi kan säkerställa att det vi gör är rätt. Vi har rekommenderar förbunden att oavsett storleken på betalningarna har de ansvaret att skicka vidare till sina egna spelare.

Han avser en process en  som kan bli komplicerad av skattemässiga skäl.

Det står redan klart att Svenska Fotbollförbundet får 28 211 490 kr miljoner i gratifikation, vilket innebär en rejäl förstärkning av kassan och möjliggör nya utbildningar och läger för många landslag och skild verksamhet.

De individuella belöningarna, då?

Den svenska segern mot Japan innebar att varje spelare ökade sin andel från 950 000 kr till 1,75 miljoner. 

Vinsten mot Australien betyder att var och en av spelarna kan se fram emot 2 610 000 kr, före skatt. 

De vinner brons -och guld samtidigt! Så det är en trupp tjejer som med breda leenden sätter sig på flygplanet hem på söndag kväll. Nära fyra veckor på andra sidan jordklotet var värt besväret, s a s.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.