Varje VM-spelare får 1,9 miljoner

De svenska bronstjejerna vill inte gärna prata om premierna. Men när det framkom att det finns en prispott om 110 miljoner dollar som ska fördelas bland de 32 deltagande lagen och 732 spelarna så kunde de inte låta bli.

Svenska tjejerna har fått uppleva sitt livs största äventyr, de har tillsammans svarat för en sportlig succé  - och så ska de belönas med så stora belopp att de knappt tror att det är sant. 

Från begynnelsen var samtligaVM-spelare garanterade 326 000 kronor från Fifa,Nu står det klart att var och en i Sveriges lag får inte mindre än 1,9 miljoner kr!

Två vinnare klappar om varandra. Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson och förbundsordförande Fredrik Reinfeldt.

Som Fifa- presidenten Gianni Infantino uttryckte det:

- Pengarna kan förändra ett helt liv för många spelare.

Fifa har det gott ställt, dessutom förväntar sig ansvariga drygt en halv miljard dollar i nya intäkter från försäljning avbiljetter och sponsring. Och för första gången kommer de kommersiella intäkterna att vara separerade från herrturneringen.

- Vi rör oss i rätt riktning. Vi har pratat med förbunden och spelare så att vi kan säkerställa att det vi gör är rätt. Vi har rekommenderar förbunden att oavsett storleken på betalningarna har de ansvaret att skicka vidare till sina egna spelare.

Han avser en process en  som kan bli komplicerad av skattemässiga skäl.

Det står redan klart att Svenska Fotbollförbundet får 28 211 490 kr miljoner i gratifikation, vilket innebär en rejäl förstärkning av kassan och möjliggör nya utbildningar och läger för många landslag och skild verksamhet.

De individuella belöningarna, då?

Den svenska segern mot Japan innebar att varje spelare ökade sin andel från 950 000 kr till 1,75 miljoner. 

Vinsten mot Australien betyder att var och en av spelarna kan se fram emot 2 610 000 kr, före skatt. 

De vinner brons -och guld samtidigt! Så det är en trupp tjejer som med breda leenden sätter sig på flygplanet hem på söndag kväll. Nära fyra veckor på andra sidan jordklotet var värt besväret, s a s.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.