Nytt initiativ - ”Så här kan tennisungdomar bli bättre”

Avgörande för den nya idén och entusiasmen är konstaterandet:

”När vi tittar ut i Europa ser vi att de länder som har flest internationella tävlingar har också fler internationella stjärnor”, säger männen bakom nysatsningen.

Nog finns det hopp för svensk tennis. Många ute i Sverige kämpar för en ljus morgondag.  Som de före detta elitspelarna, Magnus Norman, Mikael Tillström och Nicklas Kulti som äger och driver Good to Great Academy samt Christer Hult som och hans team ifrån Arena Båstad.

De drar igång internationellla tävlingar, både i Stockholm och Jönköping, så att svenska eliten får spela och utvecklas mot kvalificerat motstånd.

Good to Great och Arena Båstad offentliggjorde idag att de genomför en Challengertävling i tennis. Challengertävlingen skapar möjligheter för flera av Sveriges främsta talanger inom tennis att vinna viktiga ATP poäng och avancera på världsrankingen. Tävlingen ska genomföras i Stockholm den 12–19 november 2023 på Good to Great Tennis Academy.

Lära och utvecklas

Challenger-tävlingar och WTA 125: or är viktiga för att sedan kvalificera sig för att spela ATP/WTA tour tävlingar. Det finns flera internationella exempel med tävlingar på denna nivå därspelare har kunnat tävla på hemmaplan och vunnit många viktiga WTA poäng och AR sedan avancerat in på ATP-touren. Good to Great Challenger är den första Challengertävlingen i Sveriges sedan år 2018.

Initiativtagarna är de tre före detta världsspelarna Magnus Norman, Mikael Tillström och Nicklas Kulti som äger och driver Good to Great Academy samt Christer Hult som tillsammans med sitt team ifrån Arena Båstad, som har lång erfarenhet att arrangera ATP & WTA tävlingar.

”Detta är ett första steg i en större vision att vara delaktiga att etablera flera ATP Challengers och WTA 125:  or i Norden. Vi ser det som en viktig del för svensk tennis och för våra tennistalangers utveckling.

Magnus Tournament Director

"Vi hoppas att detta långsiktigt ger resultat i att fler svenska tennisspelare etablerar på top 100 för att kvalificera sig till stora tävlingar.”, säger Christer Hult.

“Vi vet att en viktig del av en tennisspelares utveckling är att tävla på rätt nivå, med en Challenger på hemmaplan skapas möjlighet att erövra många viktiga ATP poäng”" tllägger Magnus Norman, partner på Good to Great och nytutnämnd Tournament Director för Good to Great Challenger 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen