Nytt initiativ - ”Så här kan tennisungdomar bli bättre”

Avgörande för den nya idén och entusiasmen är konstaterandet:

”När vi tittar ut i Europa ser vi att de länder som har flest internationella tävlingar har också fler internationella stjärnor”, säger männen bakom nysatsningen.

Nog finns det hopp för svensk tennis. Många ute i Sverige kämpar för en ljus morgondag.  Som de före detta elitspelarna, Magnus Norman, Mikael Tillström och Nicklas Kulti som äger och driver Good to Great Academy samt Christer Hult som och hans team ifrån Arena Båstad.

De drar igång internationellla tävlingar, både i Stockholm och Jönköping, så att svenska eliten får spela och utvecklas mot kvalificerat motstånd.

Good to Great och Arena Båstad offentliggjorde idag att de genomför en Challengertävling i tennis. Challengertävlingen skapar möjligheter för flera av Sveriges främsta talanger inom tennis att vinna viktiga ATP poäng och avancera på världsrankingen. Tävlingen ska genomföras i Stockholm den 12–19 november 2023 på Good to Great Tennis Academy.

Lära och utvecklas

Challenger-tävlingar och WTA 125: or är viktiga för att sedan kvalificera sig för att spela ATP/WTA tour tävlingar. Det finns flera internationella exempel med tävlingar på denna nivå därspelare har kunnat tävla på hemmaplan och vunnit många viktiga WTA poäng och AR sedan avancerat in på ATP-touren. Good to Great Challenger är den första Challengertävlingen i Sveriges sedan år 2018.

Initiativtagarna är de tre före detta världsspelarna Magnus Norman, Mikael Tillström och Nicklas Kulti som äger och driver Good to Great Academy samt Christer Hult som tillsammans med sitt team ifrån Arena Båstad, som har lång erfarenhet att arrangera ATP & WTA tävlingar.

”Detta är ett första steg i en större vision att vara delaktiga att etablera flera ATP Challengers och WTA 125:  or i Norden. Vi ser det som en viktig del för svensk tennis och för våra tennistalangers utveckling.

Magnus Tournament Director

"Vi hoppas att detta långsiktigt ger resultat i att fler svenska tennisspelare etablerar på top 100 för att kvalificera sig till stora tävlingar.”, säger Christer Hult.

“Vi vet att en viktig del av en tennisspelares utveckling är att tävla på rätt nivå, med en Challenger på hemmaplan skapas möjlighet att erövra många viktiga ATP poäng”" tllägger Magnus Norman, partner på Good to Great och nytutnämnd Tournament Director för Good to Great Challenger 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Göteborg är fyllt till bristningsgränsen av idrottsungdomar, det vet ni vid det här laget.  Så här ser det ut varje år.Detär handbollslag frånPartillecCup som har avslutats, men alla har inte hunnit lämna stan. Och nu kommer dagligen allt flera av  fotbollslagen i Gothia Cup, de som förbereder inledningen på på världens största fotbollsturnering för ungdomar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.