Nära 50 000 åskådare till Friends vid avgörandet

Stämningen och nervositeten stiger inför uppgörelsen mellan Sverige och Österrike landslag på Friends på tisdagskvällen.

En riktig urladdning väntar. Sportslig framgång av dimensioner gäller i första hand , men i potten finns också 100 miljoner,minst

Närmare 50 000 åskådare beräknas följa uppgörelsen på Friends Arena på tisdagskvällen.

Nära 50 000 åskådare på plats och miljoner TV-tittare beräknas se dramat.

Fotbollsfebern steg som en raket efter Sveriges seger mot Estland. Nu är biljetterna till Friends mycket åtråvärda

Många jagar biljetter i sista stund

Ytterst handlar det om vilket lag som ska kvala in till EM i Tyskland nästa år. En sommar med Sverige som ett av lagen i mästerskapet längtar åtskilliga idrottsälskare efter. 

Inför  avgörandet på tisdagskvällen går biljetterna åt som smör i solsken. 

Att det är hårttryck intygar fotbollförbundets billjettansvarige, Christoffer Lund:

- ja, absolut. Dethar varit bra drag hela dagen! Det blir nånstans mellan 45 och 50 000 åskådare. Jätteroligt!

För Fotbollsförbundet handlar detom  stora värden. Sportsligt, förstås, men via resultaten kommer pengarna. Här handlar det om gigantiska belopp.

Nära 50 000 åskådare på tisdagskvällen innebär runt 9 miljoner i intäkter.

Notera - herrlandslagets publikrekord på Friends är från oktober 2017 när 50 022 personer såg Sverige vinna mot Luxemburg med 8–0.

9 miljoner som en bonus

Men 9 nya miljoner nu känns som en bonus då intresset för den här matchen var lågt för en vecka sedan

Med andra ord, plötsligt uppstår en god behållning. Men det är EM-spel som öppnar det stora checkkontot.  Medverkan i EM beräknas vara värt 100 miljoner, faktiskt.  Det är vad Uefa väntas betala ut till de deltagande länderna.

Här  framstår ju damlandslaget som ett föredöme. Succén i VM innebar ju utbetalningar från Fifa på 26 miljoner till förbundet och att var och en av spelarna fick 1,75 miljon kronor. 

 När Sverige kvalade in till EM 2020 fick förbundet 100 miljoner kronor bara för medverkan  plus 40 miljoner för spel i åttondelsfinalen mot Ukraina. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.