Nära 50 000 åskådare till Friends vid avgörandet

Stämningen och nervositeten stiger inför uppgörelsen mellan Sverige och Österrike landslag på Friends på tisdagskvällen.

En riktig urladdning väntar. Sportslig framgång av dimensioner gäller i första hand , men i potten finns också 100 miljoner,minst

Närmare 50 000 åskådare beräknas följa uppgörelsen på Friends Arena på tisdagskvällen.

Nära 50 000 åskådare på plats och miljoner TV-tittare beräknas se dramat.

Fotbollsfebern steg som en raket efter Sveriges seger mot Estland. Nu är biljetterna till Friends mycket åtråvärda

Många jagar biljetter i sista stund

Ytterst handlar det om vilket lag som ska kvala in till EM i Tyskland nästa år. En sommar med Sverige som ett av lagen i mästerskapet längtar åtskilliga idrottsälskare efter. 

Inför  avgörandet på tisdagskvällen går biljetterna åt som smör i solsken. 

Att det är hårttryck intygar fotbollförbundets billjettansvarige, Christoffer Lund:

- ja, absolut. Dethar varit bra drag hela dagen! Det blir nånstans mellan 45 och 50 000 åskådare. Jätteroligt!

För Fotbollsförbundet handlar detom  stora värden. Sportsligt, förstås, men via resultaten kommer pengarna. Här handlar det om gigantiska belopp.

Nära 50 000 åskådare på tisdagskvällen innebär runt 9 miljoner i intäkter.

Notera - herrlandslagets publikrekord på Friends är från oktober 2017 när 50 022 personer såg Sverige vinna mot Luxemburg med 8–0.

9 miljoner som en bonus

Men 9 nya miljoner nu känns som en bonus då intresset för den här matchen var lågt för en vecka sedan

Med andra ord, plötsligt uppstår en god behållning. Men det är EM-spel som öppnar det stora checkkontot.  Medverkan i EM beräknas vara värt 100 miljoner, faktiskt.  Det är vad Uefa väntas betala ut till de deltagande länderna.

Här  framstår ju damlandslaget som ett föredöme. Succén i VM innebar ju utbetalningar från Fifa på 26 miljoner till förbundet och att var och en av spelarna fick 1,75 miljon kronor. 

 När Sverige kvalade in till EM 2020 fick förbundet 100 miljoner kronor bara för medverkan  plus 40 miljoner för spel i åttondelsfinalen mot Ukraina. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen