Lasses egen ungdomsfond växer

Lasse Svensson är något av Mr Sirius. Under åren har han stått bakom åtskilliga initiativ som har gynnat ungdomar inom såväl fotboll som bandy. Ett av hans påhitt var att inrätta en ungdomsfond. Nu har klubben beslutat att byta namn på fonden till Lasse Svenssons ungdomsfond och  stipendiaterna ska bli fler i framtiden.

 

En generös donation på 100 000 kronor blev startskottet för det som sedan dess gått under namnet IK Sirius ungdomsfond. Från starten för tio år sedan har 5 000 kronor vardera delats ut till ungdomar och ledare inom bandy, fotboll och innebandy som gjort skillnad i sina lag och verksamheter. Den ursprungliga donationen är förbrukad men fonden lever vidare tack vare flera nya donatorer.

 

Under det senaste året har det bedrivits ett arbete för att utveckla ungdomsfonden, på initiativ av IK Sirius hedersordförande Lasse Svensson.

- Jag har själv varit aktiv i den blåsvarta tröjan sedan barnsben, berättar Lasse Svensson (som till och med har ett SM-guld i bandy hemma i prisskåpet). Jag vet hur viktigt det är att bli en del i en gemenskap och att bli uppmärksammad när du gör det där lilla extra.

Lasse berättar att utvecklingsarbetet bland annat inneburit att antalet priser utökats. I år delades sex priser ut och kommande år kan det bli ännu fler. Ett flertal personer med stort Siriushjärta har gått in med nya donationer och det har även skapats möjlighet för fler att donera, både engångsbelopp och genom månatliga insättningar. I samband med detta byter fonden även namn och blir Lasse Svenssons ungdomsfond.

- För våra unga är det viktigt att få känna tillhörighet, tyvärr sker det numera ofta i negativa miljöer, säger Lasse. Den breda verksamhet som bedrivs i IK Sirius specialklubbar ger i stället möjlighet att få en positiv tillhörighet. Den som finns i att dra på sig den blåsvarta tröjan.

- Det vill vi premiera i ökande utsträckning med ungdomsfonden.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.