S föreslår ny och annorlunda idrottssatsning

Socialdemokraterna är det första partiet et som ser verkligheten när det gäller avsaknad av idrottshallar. Nu föreslår s att de 731 miljoner som regeringen har reserverat under 2024 till satsningen på ett fritidskort i stället används till idrottsplatser och idrottsanläggningar.Förslaget är kreativt och går ut på att  pengar går till kommunerna som sedan har möjlighet att använda dem utifrån sina behov. 

Nyheten presenterades av Mikael Damberg (S) och Lawen Redar (S) presenterade det nya förslaget. och pekade under pressträffen på de stora behov som idrottsrörelsen under lång tid har uppmärksammat, att det krävs mer plats för idrott.

Därför  förelår  socialdemokraterna föreslår att medlen som avsatts för 2024 till regeringens satsning på ett fritidskort i stället nyttjas till en satsning på idrottsanläggningar och idrottsplatser. Införandet av fritidskortet var planerat till början av 2024 men har skjutits fram till 2025. 

Mikael Damberg (S) och Lawen Redar (S) betonade:

− Brist på plats för idrott är idrottsrörelsens största utmaning och en helt avgörande fråga för att fortsätta vara en positiv samhällskraft. Idag tvingas en tredjedel av barn- och ungdomsföreningar att tacka nej till nya medlemmar på grund av brist på tid och plats. 

RF-orfförande Anna Iwarsson kommenterade:

− Att det nu kommer politiska initiativ från Socialdemokraterna är glädjande. Behoven är stora. Staten behöver ta ett större ansvar.

Socialdemokraterna är kreativa och föreslår att pengarna går till kommunerna som sedan har möjlighet att använda dem utifrån sina behov. Det kan handla om investeringar i nya idrottsanläggningar och –platser, renoveringar eller att utöka öppettider i befintliga anläggningar.

Socialdemokraterna pekar vidare på ett särskilt behov i så kallade utsatta områden och vill att pengar ska viktas dit.

− Inom ramen för satsningen Idrottsklivet gör idrottsrörelsen nu ett arbete för att nå fler barn och unga i de områden som Polismyndigheten benämner som utsatta områden. Idrottsrörelsen kan vara en positiv motkraft till de samhällsutmaningar som finns om föreningar ges goda och långsiktiga förutsättningar att verka. Det handlar om ekonomiska medel, det handlar om långsiktighet i tid men det handlar också i hög grad om tillgången till idrottsanläggningar, säger Anna Iwarsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.