S föreslår ny och annorlunda idrottssatsning

Socialdemokraterna är det första partiet et som ser verkligheten när det gäller avsaknad av idrottshallar. Nu föreslår s att de 731 miljoner som regeringen har reserverat under 2024 till satsningen på ett fritidskort i stället används till idrottsplatser och idrottsanläggningar.Förslaget är kreativt och går ut på att  pengar går till kommunerna som sedan har möjlighet att använda dem utifrån sina behov. 

Nyheten presenterades av Mikael Damberg (S) och Lawen Redar (S) presenterade det nya förslaget. och pekade under pressträffen på de stora behov som idrottsrörelsen under lång tid har uppmärksammat, att det krävs mer plats för idrott.

Därför  förelår  socialdemokraterna föreslår att medlen som avsatts för 2024 till regeringens satsning på ett fritidskort i stället nyttjas till en satsning på idrottsanläggningar och idrottsplatser. Införandet av fritidskortet var planerat till början av 2024 men har skjutits fram till 2025. 

Mikael Damberg (S) och Lawen Redar (S) betonade:

− Brist på plats för idrott är idrottsrörelsens största utmaning och en helt avgörande fråga för att fortsätta vara en positiv samhällskraft. Idag tvingas en tredjedel av barn- och ungdomsföreningar att tacka nej till nya medlemmar på grund av brist på tid och plats. 

RF-orfförande Anna Iwarsson kommenterade:

− Att det nu kommer politiska initiativ från Socialdemokraterna är glädjande. Behoven är stora. Staten behöver ta ett större ansvar.

Socialdemokraterna är kreativa och föreslår att pengarna går till kommunerna som sedan har möjlighet att använda dem utifrån sina behov. Det kan handla om investeringar i nya idrottsanläggningar och –platser, renoveringar eller att utöka öppettider i befintliga anläggningar.

Socialdemokraterna pekar vidare på ett särskilt behov i så kallade utsatta områden och vill att pengar ska viktas dit.

− Inom ramen för satsningen Idrottsklivet gör idrottsrörelsen nu ett arbete för att nå fler barn och unga i de områden som Polismyndigheten benämner som utsatta områden. Idrottsrörelsen kan vara en positiv motkraft till de samhällsutmaningar som finns om föreningar ges goda och långsiktiga förutsättningar att verka. Det handlar om ekonomiska medel, det handlar om långsiktighet i tid men det handlar också i hög grad om tillgången till idrottsanläggningar, säger Anna Iwarsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.