Mångmiljonsatsning närmare premiär

Samtliga tolv fordon i en flotta av racerbilar är nu levererade till STCC inför säsongen 2024. De t handlar om specialbyggda bilar för flera miljoner som ska sätta nytt signum på racing i Sverige i år.

Bilarna färdiga för leveransen efter en tid av byggnation och modifiering. Foto: Oscar Malmlund

 

Foto: Oscar Malmlund
. Nu har samtliga 12 helt nya elektriska tävlingsbilar från EPWR levererats till STCC inför säsongen 2024, året när STCC blir först i världen som helt elektrifierat nationellt mästerskap.
- Känslan är fantastisk efter att ha tagit emot leveransen av tolv helt nya tävlingsbilar till vår bas i Ljungbyhed inför vår historiska säsong 2024, säger Micke Bern, vd för STCC.
- Detta är vårt största steg framåt hittills tillsammans med EPWR och teamen. Det är oerhört efterlängtat sådant efter förseningarna förra året. Det här markerar också starten på nästa stora steg i form av funktionstesterna innan bilarna är helt redo för teamen till de officiella försäsongstester och premiären.
Totalt leverades tre CUPRA Born, tre BMW i4, tre Tesla Model 3 och tre Volkswagen ID.3.
Det handlar o totalt om en mångmiljonaffär. Bilarna har designats och satts samman av EPWR i Vikmanshyttan i samarbete med partners som Skellefteå Kraft och SKF.
- Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit involverad i arbetet. Från vårt ingenjörs- och mekaniker-team till alla våra partners som varit med oss i varje steg på vägen, säger Micke Jansson, vd för EPWR.
– Deras dedikation och hårda arbete har varit instrumentalt i att möjliggöra den här leveransen och nu har vi en spännande vår framför oss.
I nästa vecka kommer ett första funktionstest att genomföras med samtliga bilar på Ljungbyheds Motorbana innan ytterligare tester på Mantorp Park i upptakten inför den historiska STCC-premiären i Göteborg den 8-9 juni.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.