50 000 ville se galoppfesten

Här är  arrangemanget  som lockar fler åskådare än många traditionella evenemang. Nationaldagsgaloppen på Gärdet blev åter en publiksuccé.  Minst 50 000 besökare samlades under nationaldagen för att titta på galopptävlingarna.

Tatum vinner med Angelika Berg.

 

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm den 6 juni. Nationaldagen bjöd på nio hästkapplöpningar, varav fyra galopplopp för engelska fullblodshästar och ett för arabiska fullblodshästar, två ponnygalopplopp och i år genomfördes även två officiella montélopp. Runt 50 000 åskådare besökte folkfesten på Gärdet enligt Kungliga Djurgårdens förvaltning.

Även den här gången lockade Nationaldagsgaloppen många besökare och som bjöds på en festlig dag på Gärdet.

- Det blevt en nationaldag fylld med glädje, firande och hästsport. Det är lika roligt varje år att se de glada besökarna, säger Linda Persson, projektansvarig.

Sir Walter och Double UX gjorde det igen

Sir Walter och Ulrika Holmquist är välbekanta för publiken på Gärdet. Under Nationaldagens lopp Fyrbenta hjältars handicap följde duon upp triumferna från 2019 och 2023 med ännu ett besök i vinnarcirkeln efter en ledning från start till mål.

Inom galoppen gällerolika distanser och banunderlag. Vanligen ligger distanserna mellan 1000 meter och 2800 meter men det finns både kortare och längre lopp.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.