Rättvik kan bli bästa idrottsstaden

 SVT presenterar vilka kommuner som klarat kriteriet för att vara med och tävla om titeln Sveriges bästa idrottsstad 2024.  Och då framkommer att Rättvik klarar urvalet för första gången och är med sina 11 000 invånare den minsta kommun som varit med i omröstningen sedan starten 2011.  Nu får dalakommunen god marknadsföring via idrotten.

Rättvik har en bandyarena är i något ovanlig uformning och är dessutom landskapets största träbyggnad

Av Sveriges 290 kommuner har 203 fler invånare än Rättvik. Bandy, baseboll och Rättviks SLK med Anna Swenn-Larsson bidrog till detta. Här finns också mästarlaget i baseball och för tre år sedan byggdes en egen bandyhall, som för övrigt  är landskapets största träbyggnad. I Rättvik finns också en travbana.

 

– Dalarna har en genuin idrottskultur och historik vilket präglar även de mindre kommunerna. Mora med 21 000 invånare är också tillbaka i år, och lilla Leksand är inte med detta år men har varit topp 10 i omröstningen två gånger. Det är häftigt och kanske en sporre för alla andra kommuner i liknande storlek, säger Ola Bränholm, ansvarig på SVT Sport, för omröstningen ”Sveriges bästa idrottsstad”.

40 kommuner klarar kriteriet för att vara med och tävla om titeln d. Fem nya har tillkommit, fyra har försvunnit jämfört med ifjol.

Utöver Rättvik är även Trelleborg med för första gången och Mora, Skellefteå och Kungsbacka är tillbaka. Däremot klarar inte Nacka, Motala, Gotlands kommun eller Kungälv bevekelsegrunderna.

Här är den aktuella listan#mce_temp_url#

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.