Hysterisk mediajakt på Charlotte Kalla

Intresset runt Charlotte Kalla har tagit hysteriska proportioner. Media och autografjägare jagar henne i sådan utsträckning att hon tvingas säga nej. ”Det är inte roligt att behöva vara egoistisk, men jag måste helt enkelt lära mig att vara det ibland”.

Charlotte Kalla har gjort sitt genombrott, men också få sitt liv förändrat. Hon blir uppvaktad var hon än befinner sig. På träning eller i skidspåret har blivit hennes frizon.

Vet att det blir uppståndelse

Hon har trivts med träningsperioden i Ramsau tillsammans med landslaget och ser fram emot säsongen.

Däremot inte allt annat runt skidåkningen. För hon vet att det blir viss uppståndelse var hon än visar sig, är det inte ett allmänt intresse och mångas blickar vet hon att många journalister jagar henne för en intervju.

Därför tvingas hon att ta distans och har tillsammans med sina rådgivare tagit beslutet att införa intervjudagar. På tisdagen var i Stockholm enbart för att klara av ett antal intervjuer på en och samma gång.

Alla möjliga hör av sig

- Vi har dragit i bromsen, säger 23-åringen.

- Det måste bli på det sättet. Att jag samlar alla intervjuer till ett par enskilda dagar under säsongen, annars går det inte, säger Charlotte Kalla.

Faktum är att hon har sagt nej till ett hundratal intervjuer sedan i somras.

- Det har blivit skillnad. Intresset är verkligen mycket större. Och bredare. Alla möjliga hör av sig och vill ha mig med på olika sätt.

Sagt nej till hundratals tidningar

Hennes agent, Keith Karlsson, och landslagets presschef Torbjörn Nordvall, försöker mota tidningarna.

- Det har varit vansinnigt mycket förfrågningar. Och numera handlar det inte bara om ni i vanliga pressen. Psykologtidningar, skogstidningar, mattidningar och alla möjliga hör av sig, säger Nordvall.

- Jag har sagt nej till hundratal tidningar.

Jagade själv autografer

Kalla och hennes rådgivare har beslutat att vara mycket tuffare och införa en hårdare linje.

- Själv vill jag inte ens veta hur många som hör av sig. Jag vill bara koncentrera mig på att träna, säger Kalla.

Hon ser fram emot premiären i Världscupen den 20 november i Gällivare, men vet att det kommer att bli uppståndelse. Hon minns horden av autografjägare vid SM i Piteå förra vintern.

- Det blev väldigt mycket. Samtidigt känns det inte bra att behöva säga nej. Jag vet själv hur mycket det betydde när jag var liten och hade samlat mod för att gå fram och fråga om en autograf.

"Vill inte bli ensam i vimlet"

Hon har hört hur norska stjärnan, Petter Northug, tvingats meddela att han inte ska skriva några autografer under VM i Norge. Han vill det kaos som alla vet att det annars uppstår.
Charlotte Kalla vill inte säga ifrån helt, åtminstone inte ännu.

- Det finns ingen färdig plan ännu. Men någon form av uppstyrning kommer det nog att bli, säger hon till Expressen.

Hon fortsätter:

- Viktigast är att jag har personer omkring mig som kan säga ifrån. Jag vill inte bli lämnad ensam i vimlet.

Ishockeyförbundets licensnämnd får allt fler ärenden på sitt bord. I helgen rapporterade allsvenska Tingsryd ett minusresultat på 4 miljoner kronor.
Licenskravet är tydligt; den 30 april 2024 ska förening kunna redovisa ett eget kapital på minst åtta procent i relation till intäkterna enligt årsredovisningen.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.