Stormig tid för Tomas Brolin

Ena dagen rapporteras om Tomas Brolins lyckade affärer inom dammsugarbranschen och hur han har plockat ut miljoner ut bolaget. Nästa dag är han i Stockholms tingsrätt inför en tvist om underhåll och hävdar att han saknar pengar.
Tomas Brolin är hälftenägare i företaget Twinnovation som visar bra resultat. Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix
Annons

 

Förre landslagsstjärnan Tomas Brolin upplever en stormig tid.

Nu tycks det i alla fall som hans satsning i företaget Twinnovation och lanseringen av dammsugarmunstycken ger resultat.

Affärerna vände

Dagens Industri rapporterar om att affärerna vände 2008, med en vinstmarginal  om 41 procent, och att han i år har plockat ut ytterligare 1 miljon kronor ur företaget.

En efterlängtad framgång i ett företag som länge drev en rättstvist mot konkurrenter som bolaget ansåg hade kopierat Twinnovations dammsugarmunstycke.

Under 2011 gick Tomas Brolin och Twinnovation segrande ur kampen och fick ett skadestånd på 3,3 miljoner. Bolaget gjorde också en vinst på 2,6 miljoner och ägarna har plockat ut 2 miljoner i utdelning.

Brolin hälftenägare

Tomas Brolin står som hälftenägare i Twinnovation och har därmed rätt till hälften av utdelningen, alltså 1miljon kronor, skriver DI och skriver att den förre fotbollsstjärnan har fått sammanlagt 6,5 miljoner i utdelning från dammsugarbolaget under de senaste fem åren.

Men vid den förberedande förhandlingen i Stockholms tingsrätt hävdar Tomas Brolin att han, då han inte har något anställningsförhållande med någon arbetsgivare, inte kan betala mer än de 1 273 kronor per månad som han redan betalar i underhåll till en före detta sambo. Därför blir det nu en huvudförhandling i februari .

- Det är tråkigt att vi inte kommit till någon lösning men som domare kan man inte tjata för mycket på parter som inte är villiga att ge med sig, sa rådman Anna–Lena Järvstrand enligt Aftonbladet.

Med exflickvännen, som han separerade från i juni 2010, har han ett barn som lider av en sjukdom  och som hindrar henne från att jobba heltid. Som ensam vårdnadshavare vill hon ha mer underhållsstöd.

Noterbart är att vid ankomsten till Stockholms tingsrätt fotograferade Tomas Brolin de fotografer och reportrar som var på plats utanför förhandlingssalen.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Folkhälsomyndigheten ska den 20:e varannan månad rapportera om hur de ser på smittskyddsåtgärder i samhället till följd av Covid19. Nu kommer efterlängtade signaler från FHM. 

 Januarirapporteringen framhäver att arrangemang som hålls utomhus kan få lättnader när smittspridningen i samhället minskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.