Guldhjälten blir klubbdirektör

En guldhjälte från 1989 blir ny klubbdirektör i IFK Norrköping. Magnus ”Munken” Karlsson har antagit uppgiften.
Magnus "Munken" Karlsson har haft en längtan tillbaka till IFK Norrköping. Nu uppstod chansen när han blev erbjuden att bli ny klubbdirektör och han sa omgående ja till jobbet. Foto: IFK Norrköpings hemsida
Annons


Mellan åren 1987-91 var han högerback i IFK Norrköping  och gjorde 88 matcher, fem mål och bidrog till SM-guldet 1989.

- Jag har alltid känt mig hemma här. Det är klubben i mitt hjärta, säger Magnus "Munken" Karlsson.

En lagspelare

Han kommer från pensionsbolaget SPP där han haft ett antal ledande befattningar inom bland annat försäljning och Human Resources. Han har varit tränare för Eskilstuna City i division II och även hjälpt till i damlaget Eskilstuna United fram till 2011.

- Jag har inte släppt fotbollen och har hållit fotbollsnerven vid liv. I min civila karriär har jag haft nytta av att kunna översätta lagidrott in i jobbet och veta hur man får ihop ett framgångsrikt lag.

- Jag var en spelare som tog ansvar för lagets resultat och det symboliserar mig bra. En lagspelare som tror på samarbeten och starka team.

Stark längtan

Han har haft en längtan tillbaka till Idrottsparken som i dag heter Nya Parken.

- Jag har saknat pulsen och känslan inom fotbollen. Jag var på Tele2 i somras och såg IFK vinna mot Djurgården i somras. Det är svårslaget. Det känns riktigt bra att vara med igen.

Han kan staden, klubben och tror att det finns stora möjligheter för IFK att etablera sig i det allra översta skiktet.

Fansen har en längtan efter större framgångar och IFK:s ordförande Peter Hunt talar om att erövra pokalen.

- En tydlig vision som är realistisk över tid. Det finns ingen anledning att tro något annat, säger ”Munken”.

- Traditionen är stark i Norrköping och hela marknaden, med bland annat samarbetspartners och supportrar, är helt klart jämförbar med till exempel Borås och andra jämförbara städer.

Peter Hunt ser möjligheter

Peter Hunt står bakom värvningen:

- Tidigt när vi började rekryteringen fanns Magnus namn i luften. Han passar ypperligt i den kravprofil vi har, det är ett svårt jobb men vi tror att vi har hittat rätt person. Vi är väldigt glada.

- "Munken" gör uppoffringar för att komma hit. Det är ett bra tecken. Det finns andra värden i hans värld än att bara göra ekonomisk karriär. Det är ett utsatt jobb. Han kommer heller inte till något dukat bord, men han är trygg i sig själv, säger ordföranden Peter Hunt.

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sju nyförvärv presenteras, varav Carl Söderberg är det absoluta klippet - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen. 

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

En svensk seger som öppnar perspektivet. Polen härnäst, men nu kan man se konturerna av ett avancemang. Då handlar det inte enbart om sportsliga värden utan i lika hög grad om pengar i belöning. Faktum är att Sverige redan har tjänat 100 miljoner kronor!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.