Guldhjälten blir klubbdirektör

En guldhjälte från 1989 blir ny klubbdirektör i IFK Norrköping. Magnus ”Munken” Karlsson har antagit uppgiften.
Magnus "Munken" Karlsson har haft en längtan tillbaka till IFK Norrköping. Nu uppstod chansen när han blev erbjuden att bli ny klubbdirektör och han sa omgående ja till jobbet. Foto: IFK Norrköpings hemsida


Mellan åren 1987-91 var han högerback i IFK Norrköping  och gjorde 88 matcher, fem mål och bidrog till SM-guldet 1989.

- Jag har alltid känt mig hemma här. Det är klubben i mitt hjärta, säger Magnus "Munken" Karlsson.

En lagspelare

Han kommer från pensionsbolaget SPP där han haft ett antal ledande befattningar inom bland annat försäljning och Human Resources. Han har varit tränare för Eskilstuna City i division II och även hjälpt till i damlaget Eskilstuna United fram till 2011.

- Jag har inte släppt fotbollen och har hållit fotbollsnerven vid liv. I min civila karriär har jag haft nytta av att kunna översätta lagidrott in i jobbet och veta hur man får ihop ett framgångsrikt lag.

- Jag var en spelare som tog ansvar för lagets resultat och det symboliserar mig bra. En lagspelare som tror på samarbeten och starka team.

Stark längtan

Han har haft en längtan tillbaka till Idrottsparken som i dag heter Nya Parken.

- Jag har saknat pulsen och känslan inom fotbollen. Jag var på Tele2 i somras och såg IFK vinna mot Djurgården i somras. Det är svårslaget. Det känns riktigt bra att vara med igen.

Han kan staden, klubben och tror att det finns stora möjligheter för IFK att etablera sig i det allra översta skiktet.

Fansen har en längtan efter större framgångar och IFK:s ordförande Peter Hunt talar om att erövra pokalen.

- En tydlig vision som är realistisk över tid. Det finns ingen anledning att tro något annat, säger ”Munken”.

- Traditionen är stark i Norrköping och hela marknaden, med bland annat samarbetspartners och supportrar, är helt klart jämförbar med till exempel Borås och andra jämförbara städer.

Peter Hunt ser möjligheter

Peter Hunt står bakom värvningen:

- Tidigt när vi började rekryteringen fanns Magnus namn i luften. Han passar ypperligt i den kravprofil vi har, det är ett svårt jobb men vi tror att vi har hittat rätt person. Vi är väldigt glada.

- "Munken" gör uppoffringar för att komma hit. Det är ett bra tecken. Det finns andra värden i hans värld än att bara göra ekonomisk karriär. Det är ett utsatt jobb. Han kommer heller inte till något dukat bord, men han är trygg i sig själv, säger ordföranden Peter Hunt.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.