Guldhjälten blir klubbdirektör

En guldhjälte från 1989 blir ny klubbdirektör i IFK Norrköping. Magnus ”Munken” Karlsson har antagit uppgiften.
Magnus "Munken" Karlsson har haft en längtan tillbaka till IFK Norrköping. Nu uppstod chansen när han blev erbjuden att bli ny klubbdirektör och han sa omgående ja till jobbet. Foto: IFK Norrköpings hemsida


Mellan åren 1987-91 var han högerback i IFK Norrköping  och gjorde 88 matcher, fem mål och bidrog till SM-guldet 1989.

- Jag har alltid känt mig hemma här. Det är klubben i mitt hjärta, säger Magnus "Munken" Karlsson.

En lagspelare

Han kommer från pensionsbolaget SPP där han haft ett antal ledande befattningar inom bland annat försäljning och Human Resources. Han har varit tränare för Eskilstuna City i division II och även hjälpt till i damlaget Eskilstuna United fram till 2011.

- Jag har inte släppt fotbollen och har hållit fotbollsnerven vid liv. I min civila karriär har jag haft nytta av att kunna översätta lagidrott in i jobbet och veta hur man får ihop ett framgångsrikt lag.

- Jag var en spelare som tog ansvar för lagets resultat och det symboliserar mig bra. En lagspelare som tror på samarbeten och starka team.

Stark längtan

Han har haft en längtan tillbaka till Idrottsparken som i dag heter Nya Parken.

- Jag har saknat pulsen och känslan inom fotbollen. Jag var på Tele2 i somras och såg IFK vinna mot Djurgården i somras. Det är svårslaget. Det känns riktigt bra att vara med igen.

Han kan staden, klubben och tror att det finns stora möjligheter för IFK att etablera sig i det allra översta skiktet.

Fansen har en längtan efter större framgångar och IFK:s ordförande Peter Hunt talar om att erövra pokalen.

- En tydlig vision som är realistisk över tid. Det finns ingen anledning att tro något annat, säger ”Munken”.

- Traditionen är stark i Norrköping och hela marknaden, med bland annat samarbetspartners och supportrar, är helt klart jämförbar med till exempel Borås och andra jämförbara städer.

Peter Hunt ser möjligheter

Peter Hunt står bakom värvningen:

- Tidigt när vi började rekryteringen fanns Magnus namn i luften. Han passar ypperligt i den kravprofil vi har, det är ett svårt jobb men vi tror att vi har hittat rätt person. Vi är väldigt glada.

- "Munken" gör uppoffringar för att komma hit. Det är ett bra tecken. Det finns andra värden i hans värld än att bara göra ekonomisk karriär. Det är ett utsatt jobb. Han kommer heller inte till något dukat bord, men han är trygg i sig själv, säger ordföranden Peter Hunt.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.