Guldhjälten blir klubbdirektör

En guldhjälte från 1989 blir ny klubbdirektör i IFK Norrköping. Magnus ”Munken” Karlsson har antagit uppgiften.
Magnus "Munken" Karlsson har haft en längtan tillbaka till IFK Norrköping. Nu uppstod chansen när han blev erbjuden att bli ny klubbdirektör och han sa omgående ja till jobbet. Foto: IFK Norrköpings hemsida


Mellan åren 1987-91 var han högerback i IFK Norrköping  och gjorde 88 matcher, fem mål och bidrog till SM-guldet 1989.

- Jag har alltid känt mig hemma här. Det är klubben i mitt hjärta, säger Magnus "Munken" Karlsson.

En lagspelare

Han kommer från pensionsbolaget SPP där han haft ett antal ledande befattningar inom bland annat försäljning och Human Resources. Han har varit tränare för Eskilstuna City i division II och även hjälpt till i damlaget Eskilstuna United fram till 2011.

- Jag har inte släppt fotbollen och har hållit fotbollsnerven vid liv. I min civila karriär har jag haft nytta av att kunna översätta lagidrott in i jobbet och veta hur man får ihop ett framgångsrikt lag.

- Jag var en spelare som tog ansvar för lagets resultat och det symboliserar mig bra. En lagspelare som tror på samarbeten och starka team.

Stark längtan

Han har haft en längtan tillbaka till Idrottsparken som i dag heter Nya Parken.

- Jag har saknat pulsen och känslan inom fotbollen. Jag var på Tele2 i somras och såg IFK vinna mot Djurgården i somras. Det är svårslaget. Det känns riktigt bra att vara med igen.

Han kan staden, klubben och tror att det finns stora möjligheter för IFK att etablera sig i det allra översta skiktet.

Fansen har en längtan efter större framgångar och IFK:s ordförande Peter Hunt talar om att erövra pokalen.

- En tydlig vision som är realistisk över tid. Det finns ingen anledning att tro något annat, säger ”Munken”.

- Traditionen är stark i Norrköping och hela marknaden, med bland annat samarbetspartners och supportrar, är helt klart jämförbar med till exempel Borås och andra jämförbara städer.

Peter Hunt ser möjligheter

Peter Hunt står bakom värvningen:

- Tidigt när vi började rekryteringen fanns Magnus namn i luften. Han passar ypperligt i den kravprofil vi har, det är ett svårt jobb men vi tror att vi har hittat rätt person. Vi är väldigt glada.

- "Munken" gör uppoffringar för att komma hit. Det är ett bra tecken. Det finns andra värden i hans värld än att bara göra ekonomisk karriär. Det är ett utsatt jobb. Han kommer heller inte till något dukat bord, men han är trygg i sig själv, säger ordföranden Peter Hunt.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.