Pia och Erik bäst, men hur?

Ingvar Kamprad, Fredrik Reinfeldt eller Hans Vestberg kanske borde vara först. Nej, då, Pia Sundhage och Erik Hamrén finns i topp när kontorsanställda önskar en ny chef. Men förlåt, hur gick det här till?
Håller hon sig för skratt inför omröstningens resultat, att hon själv och Erik Hamrén skulle vara de bästa cheferna. Pia Sundhage och Hamrén fick onekligen en del att fundera på. Foto: Maja Suslin, TT

 

Sveriges förbundskapten för damlandslaget fick 28 procent av rösterna. Herrarnas förbundskapten Erik Hamrén kom på delad andraplats med Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, den nu avgående statsministern Fredrik Reinfeldt och Spotifys grundare Daniel Ek. 

Hur tänkte de?

Man tar sig för pannan. Hur tänkte de 2 000 personerna?

Så många deltog i Vasakronans undersökning bland kontorsanställda i Sverige som skulle svara på frågan om vem de helst skulle vilja ha som chef. Eller om de svarande är chefer själva, vilken ledare som har den mest inspirerande ledarstilen. 

Preferenserna ser lite olika ut beroende på exempelvis ålder, kön, geografi och den bransch man jobbar i, men Pia Sundhage är populärast hos nästan alla. 

Pia själv glad men förvånad

Som man frågar får man svar, brukar de heta. Kan det vara en förklaring? Eller inte annat än att de båda fotbollsprofilernas uppfattas som duktigast.

Pia Sundhage var själv överraskad:

- Jättekul, även om de som röstat varken har jobbat eller spelat fotboll med mig. Men i den mån de gillar min ledarstil så hoppas och tror jag att det beror på min starka passion. Positiv energi sprider sig i ett lag och tillsammans gör vi varandra bra. Vi har alla ett ansvar att bidra. 

Sundhage anses också ha den bästa och mest inspirerande ledarstilen, fick 27 procent av rösterna, och hade Kamprad (16 procent) och Reinfeldt (15 procent) efter sig. Ericssons vd Hans Vestberg fick minst antal röster i båda frågorna.

Men egentligen finns det inget facit på vad som gör en god ledare, och ledarskapet beror på flera olika faktorer. En riktigt bra ledare kan vara en förebild som sätter goda exempel även för andra ledare. 

Fakta

Kontorsbarometern har genomförts av United Minds på uppdrag av Vasakronan. Här är resultatet:

Vem av följande personer skulle du helst vilja ha som chef?  

(Endast medarbetare har svarat)

Pia Sundhage, förbundskapten 28%

Erik Hamrén, förbundskapten 10%

Ingvar Kamprad, grundare Ikea 10%

Fredrik Reinfeldt, f d statsminister 10%

Daniel Ek, grundare Spotify 10%

Stefan Löfvén, partiledare (s) 7%

Eva Hamilton, vd Sveriges Television 7%

Christina Stenbeck, ordf. Kinnevik 7%

Marie-Louise Ekman, teaterchef Dramaten 6%

Annika Falkengren, vd SEB 4%

Hans Vestberg, vd Ericsson 3%

Vem av följande personer anser du har den bästa och mest inspirerande ledarstilen? 

(Endast chefer har svarat) 

Pia Sundhage, förbundskapten 27%

Ingvar Kamprad, grundare Ikea 16%

Fredrik Reinfeldt, f d statsminister 15%

Erik Hamrén, förbundskapten 9%

Christina Stenbeck, ordf. Kinnevik 6%

Marie-Louise Ekman, teaterchef Dramaten 5%

Daniel Ek, grundare Spotify 5%

Stefan Löfvén, partiledare (s) 5%

Eva Hamilton, vd Sveriges Television 5%

Annika Falkengren, vd SEB 5%

Hans Vestberg, vd Ericsson 4%

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.