De berättar om dagens sponsring

Sponsring och event växer så det knakar – och mest växer idrottssponsringen. Om detta berättar Niklas Birgetz och Cecilia Perlind i senaste avsnittet av IA-Podden.
Niklas Birgetz och Cecilia Perlind från Sponsrings & Eventföreningen gästar IA:s studio.

 

Sponsring är nu näst största kanal i marknadsföringsmixen, större än TV-reklam och dagspress. Bara internet inklusive mobilt är större.

Åtta av tio kr till idrotten

Varför det är så framgår i det senaste avsnittet av IA-Podden. Niklas Birgetz och Cecilia Perlind från Sponsrings & Eventföreningen gästar studion och berättar om branschutvecklingen, Gyllene Hjulet – branschens egen, årliga utdelningen till det gångna årets bästa sponsrings- och eventprojekt – och IEG, i Chicago, världens största, årliga sponsringskonferens. Båda är nyligen hemkomna därifrån och delar med sig av trenderna inom sponsring och event.

Mest av allt växer idrottssponsringen kopplad till social sponsring. Åtta av tio kronor som läggs i sponsring läggs på idrotten.

Det märktes också på Gyllene Hjulet. Många av vinnarna är idrottsprojekt, eller projekt knutna till idrotten, såsom Stockholm Tunnel Run, Tough Viking och Kiruna IF:s världsberömda HBTQ-satsning - men också Tele2 Arenas satsning på att bli en arena i världsklass. 

Sean Banans klickraket

Vi får också veta mer om Sean Banans klickraket på Instagram och höra storyn bakom överraskningsgästen på Gyllene Hjulet-festen – tidigare tonårsidolen som nu sjunger i nyanlagt skägg till en bredare publik med fokus på kvinnorna. 

För att komma till podden, klicka här

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.