Simförbundet jagar ersättare

Efter fem år i Simförbundets styrelse och därefter sex år som förbundsdirektör på Svenska Simförbundet lämnar nu Bengt Jönsson, 61 år, sitt uppdrag.
Simningens förbundsdirektör Bengt Jönsson är också själv aktiv. I somras deltog han i Vansbrosimningen.

 

- Det har varit roligt och stimulerande. Jag har haft förmånen att få leda en organisation under stor förändring och utveckling. När vi nu går in i en ny strategisk period 2017-2020 kännas det rätt att lämna över ansvaret, säger Bengt Jönsson, 61 år.

Tidigare på ATG

Han har också ett förflutet från ATG där han var vd under sex år. Från hästarna tog han steget till bassängkanten 2010. 

Ulla Gustavsson, ordförande i Svenska Simförbundet, betonar att Bengt Jönsson har varit en stor tillgång. Han kommer att stanna över sommaren och gör sin sista arbetsdag den 31 augusti.

- Jag vill redan nu tacka Bengt för det fantastiska arbete under sina år i förbundet. Han har verkligen lyckats utveckla en effektiv och professionell organisation, som skapat förutsättningar för våra framgångar både på land och i vattnet. 

Söker efterträdare

- För att använda ett uttryck från idrotten har förbundet gått från klarhet till klarhet under hans ledarskap.

Simförbundet inleder nu rekryteringen av en ny chef. 

- Jag hoppas och tror att Bengt, efter det att han slutat sin anställning i förbundet, ändå kommer vara aktiv inom Svensk Simidrott på ett eller annat sätt, säger Ulla Gustavsson.  

Svenska Ishockeyförbundet kör över både RF och RIN och avslår Bodens dispensansökan om att få lämna ligaorganisationen Hockeyettan och ha rätt att teckna egna avtal gällande ljud och bildöverföring.

-RIN har inte behörighet att ta beslut om ändringar eller ogiltigförklaring av förbundets tävlingsbestämmelser skriver förbundet i ett skriftligt uttalande.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

Är det inte Qatar så är det covid19 som stoppar eller försvårar internationellt umgänge inom idrotten.  

Nu har i allla fall Svenska Fotbollförbundet agerat.  I ett brev betonar förbundet sitt missnöje med Qatars behandling av två norska journalister som greps i Qatar ochfrihetsberövades i över trettio timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Johannes Hösflot Kläbo var storfavorit till segern i sprinterfinalen vid Världscup-premiären i finska Ruka. Men mycket sensationellt vann den nya ryskstjärnan, Alexander Terentev, som utklassade fältet, inklusive Kläbo med just norrmannens egen segerstil attspringandes på skidorna knäcka och genera övriga åkare.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Uppladdningen pågår. Lördag morgon startar TV-kriget. Vinterstudion mot Viaplay Vinter. Det blir ett fullmatat veckoslut för båda kanalerna sänder i timslånga block från helgens vinteridrotter.

Det är etablerade och uppskattade Vinterstudion i SVT mot utmanaren och uppstickaren Nent Group och Viaplay Vinter i sexan som ny dedikerad vintersport-kanal.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.