Många bandystjärnor byter klubb

Det råder värvarkrig i bandyvärlden. Namnkunniga spelare flyttar kors och tvärs. Uppenbarligen  har många klubbar gott ställt. Det är stjärnorna som lockas med lukrativa kontrakt

Annons

Villa hann lagom spela färdigt SM-finalen så sa fyra man adjö, Johan Esplund och William Arvidsson går till AIK; Jon Karlsson slutar och Joakim Andersson flyttar hem till Vetlanda.

Det dröjde några dagar, sedan presenterades ersättarna, skyttekungen Christoffer Edlund och Sandvikens spelmotor,Erik Säfström, har båda skrivit 3-årskontrakt med Villa Lidköping.  

”Crille” Edlund lämnar Jenisej där han i vintras gjorde sitt 1 000:e mål i karriären. Strategen Säfströms flytt är ett hårt slag för Sandvikens AIK. Villasupportrarna är på tårna. Sedan coronaviruset lamslog idrotten har de samlat in 600 000 kronor till klubben.

Tuomas Määttä, Årets herrspelare, lämnar Edsbyn som väntat. Nya adressen blir Jenisej där Ljusdalsikonen Misha Svechnikov är ny tränare. Robin Öhrlund, Vänersborgs bästa spelare och Årets komet 2019  ska försöka fylla luckan efter Määttä i Edsbyn.

Hammarbys största stjärna, Adam Gilljam, flyttar efter åtta säsonger i ”Bajen” till Jenisej. Säsongens mest överraskande värvning står AIK för. Nässjösonen Daniel Andersson – 2007 – 2017 i Villa - fyller 37 år i maj. Han har inte åkt skridskor sedan han slutade i Villa. Var det ett krav från gamla radarkompisen Johan Esplund att Daniel skulle värvas? ”Värvar ni inte Daniel kommer inte jag”. Det kan vara så.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.