I dag är Hamilton unik och miljardär

Britten Lewis Hamilton, 35, vann på söndagen Portugals GP. Segern var hans 92:a i formel 1. Det betyder att han nu har en seger mer än Michael Schumacher. Men än han inte förbi tysken när det gäller VM-titlar, 7-6 till Schumacher. Men allt pekar på att Hamilton tar sin sjunde titel i år i sin Mercedes.

- Jag kan bara drömma om att vara där jag är idag. Det kommer att ta ett tag att låta detta sjunka in, sa Hamilton i Viaplays sändning.

Schumacher behövde 306 lopp för att vinna 91 formel 1-lopp, Hamilton 262. Dessutom har britten 97 pool positions jämfört med Schumachers 68. En siffra till: Hamilton har stått på prispallen 161 gånger, tysken 155.

 Schumacher skadades allvarligt vid en skidolycka i december 2013 vid offpiståkning i franska Méribel. Han slog huvudet i en sten så hårt att skyddshjälmen sprack och han försattes i konstgjord koma. Hur han mår idag vet få. Familjen vårdar honom i hemmet och hemlighåller hans tillstånd.

Det är ingen överraskning att Hamilton skulle bli stjärna. Blott 13 år gammal fick han kontrakt med McLaren-stallet, som gav honom ett förarutbildningsprogram. Ingen har någonsin varit yngre som fått ett sånt program.

2007 debuterade han i VM-sammanhang. Samma år tog han sin första seger, den 10 juni i Montreal. Han stod på prispallen nio gånger debutåret, rekord, och slutade tvåa i VM-tabellen. Han har blivit världsmästare 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 och 2019.

Han har påbrå från Grenada. Hans farföräldrar emigrerade till England på 1950-talet. Sedan 2012 bor Hamilton i Monaco. Mercedes betalar honom bra. Årslönen 2019 var 456 miljoner kronor. 13-åringen har inte bara blivit vuxen, han är också miljardär.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.