Wessfeldt får skjuta upp pensioneringen

– Jag hade tänkt pensionera mig snart, men nu går det inte att göra det på ett tag

Agenten Daniel Wessfeldt, 64 år, skrattar. Som ansvarig för Armand Duplantis affärer och varumärke är han väl medveten om att nu väntar ännu mera jobb. Med OS-vinsten och all exponering världen över är stavstjärnan hetare än någonsin - och mer blir det.

Den guldmedalj som han har pratat och drömt om sedan han var liten -Den är nu hans. Och miljonerna som hör till. Foto Jonas Ekströmer / TT

– Det blir full utdelning, medger Daniel Wessfeldt för TT.

– Det är skönt att det är över, det har varit en riktig nervpärs länge. Alla förväntade sig att han skulle gå in och plocka det där guldet, men det ska göras också.

Men Wessfeldt har inget emot att jobb lite mer

– Det blir ett miljonregn för en OS-guldmedaljör för de flesta som har bra avtal,, säger agenten Daniel Wessfeldt.

Blir miljonregn

- Och det har han!

– Det är bara jättekul att få jobba med en sådan kille som är så bra på allting, både utanför och inne på banan. Det är en fröjd.

 Med sportsliga framgångar kommer även ekonomiska fördelar för Armand, givetvis, med den stjänstatus han har.

– Man kan vara bäst i många år och aldrig ta det där guldet, men det har han nu, säger Wessfeldt.

– Han vet vad han kan och han vet vad han gör. Men man ska inte bli skadad, man ska inte bli magsjuk och man ska inte åka på något coronavirus, det är många parametrar.

Tänkte bara på segern

"Mondo" har justt nu inga tankar på money och business just nu. Hans fokus har hela tiden varit att bli världens bästa stavhoppare och att vinna OS. Nu är han där och är lyckan personifierad.

Wessfeldt igen:

- Många hade redan räknat in OS-guldet, men nerverna påverkar inte Duplantis som visade att han agera även under press.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.