Wessfeldt får skjuta upp pensioneringen

– Jag hade tänkt pensionera mig snart, men nu går det inte att göra det på ett tag

Agenten Daniel Wessfeldt, 64 år, skrattar. Som ansvarig för Armand Duplantis affärer och varumärke är han väl medveten om att nu väntar ännu mera jobb. Med OS-vinsten och all exponering världen över är stavstjärnan hetare än någonsin - och mer blir det.

Den guldmedalj som han har pratat och drömt om sedan han var liten -Den är nu hans. Och miljonerna som hör till. Foto Jonas Ekströmer / TT

– Det blir full utdelning, medger Daniel Wessfeldt för TT.

– Det är skönt att det är över, det har varit en riktig nervpärs länge. Alla förväntade sig att han skulle gå in och plocka det där guldet, men det ska göras också.

Men Wessfeldt har inget emot att jobb lite mer

– Det blir ett miljonregn för en OS-guldmedaljör för de flesta som har bra avtal,, säger agenten Daniel Wessfeldt.

Blir miljonregn

- Och det har han!

– Det är bara jättekul att få jobba med en sådan kille som är så bra på allting, både utanför och inne på banan. Det är en fröjd.

 Med sportsliga framgångar kommer även ekonomiska fördelar för Armand, givetvis, med den stjänstatus han har.

– Man kan vara bäst i många år och aldrig ta det där guldet, men det har han nu, säger Wessfeldt.

– Han vet vad han kan och han vet vad han gör. Men man ska inte bli skadad, man ska inte bli magsjuk och man ska inte åka på något coronavirus, det är många parametrar.

Tänkte bara på segern

"Mondo" har justt nu inga tankar på money och business just nu. Hans fokus har hela tiden varit att bli världens bästa stavhoppare och att vinna OS. Nu är han där och är lyckan personifierad.

Wessfeldt igen:

- Många hade redan räknat in OS-guldet, men nerverna påverkar inte Duplantis som visade att han agera även under press.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.