Wessfeldt får skjuta upp pensioneringen

– Jag hade tänkt pensionera mig snart, men nu går det inte att göra det på ett tag

Agenten Daniel Wessfeldt, 64 år, skrattar. Som ansvarig för Armand Duplantis affärer och varumärke är han väl medveten om att nu väntar ännu mera jobb. Med OS-vinsten och all exponering världen över är stavstjärnan hetare än någonsin - och mer blir det.

Den guldmedalj som han har pratat och drömt om sedan han var liten -Den är nu hans. Och miljonerna som hör till. Foto Jonas Ekströmer / TT

– Det blir full utdelning, medger Daniel Wessfeldt för TT.

– Det är skönt att det är över, det har varit en riktig nervpärs länge. Alla förväntade sig att han skulle gå in och plocka det där guldet, men det ska göras också.

Men Wessfeldt har inget emot att jobb lite mer

– Det blir ett miljonregn för en OS-guldmedaljör för de flesta som har bra avtal,, säger agenten Daniel Wessfeldt.

Blir miljonregn

- Och det har han!

– Det är bara jättekul att få jobba med en sådan kille som är så bra på allting, både utanför och inne på banan. Det är en fröjd.

 Med sportsliga framgångar kommer även ekonomiska fördelar för Armand, givetvis, med den stjänstatus han har.

– Man kan vara bäst i många år och aldrig ta det där guldet, men det har han nu, säger Wessfeldt.

– Han vet vad han kan och han vet vad han gör. Men man ska inte bli skadad, man ska inte bli magsjuk och man ska inte åka på något coronavirus, det är många parametrar.

Tänkte bara på segern

"Mondo" har justt nu inga tankar på money och business just nu. Hans fokus har hela tiden varit att bli världens bästa stavhoppare och att vinna OS. Nu är han där och är lyckan personifierad.

Wessfeldt igen:

- Många hade redan räknat in OS-guldet, men nerverna påverkar inte Duplantis som visade att han agera även under press.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Stopp på miljon-utbetalningar. Matvarujätten Ica har under flera år sponsrat fotbollförbundets projekt “Alla är olika – olika är bra” med stora summor pengar. Men efter SVT:s avslöjanden  har  företaget nu tagit beslutet att stoppa utbetalningarna till dess att den oberoende utredningen visar fakta.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Tidigare VM-medaljören och tvåan i storslalomcupen Jessica Lindell Vikarby och Janne Blomqvist bli våra guider i vinterns alpina TV-sändningar.

– Det är en cool och komplex sport, och jag vill hjälpa till att förmedla helhetsbilden. Det är mycket som inte är sagt, säger Lindell Vikarby.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.