Nu har Maja miljonen inom räckhåll

Fyra tävlingar – och enbart segrar. 4x 175 000 kr in på bankkontot, d v s 700 000 kronor i belöning. Maja Dahlqvist blir inte bara rik på framgång, hennes skidåkning  märks också på bankkontot. 

700 000 kronor rakt av på några veckor! 

Svenska succé duon, Loppets två,Jonna Sundling och suveräna ettan, Maja Dahlqvist, skrattar ikapp.

Varje Världscupseger ger 125 000 kronor från det internationella skidförbundet FIS och ytterligare 50 000 från svenska skidförbundet.

– Det är bara att tacka och ta emot, som hon uttryckte det förra helgen.

Hon är historisk

När Maja Dahlqvist klev högst upp på pallen i Dresden var det för fjärde gången på rad i Världscupen i år. Hon är outstanding bland damerna och visar en styrka som knäcker konkurrenterna.

.– Jag tror att hon kommer ta alla världscuper innan jul, sa landslagskollegan Anton Persson i Davos förra helgen. 

.– Det är Dresden kvar och det är hennes bästa, betonade han också  och och han fick helt rätt. 

Nu kom Majas fjärde raka sprintseger och därmed är hon historisk. Det är nämligen första gången på 17 år som någon sprintåkare har haft en lika stark start.

Men norskan Marit Björgen rekord på elva raka segrar mellan 2003 och 2005 gäller fortfarande. Dit är det en bit...

Miljonen inom räckhåll

Skulle Maja ha en fortsatt medvind kommer hon att nå miljonen i intjänade pengar i vinter! Fyra tävlingar återstår för att komma upp i ett sjusiffrigt belopp.

Härnäst gäller sprint i  Lenzerheide, Schweiz: 28–29 december 2021 och sedan i Oberstdorf, 31 december 2021–1 januari, därpå Fiemme, Italien: 3–4 januari och avslutningen i Les Rousses, Frankrike: 14–16 januari 2022

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.