Vill locka alla vintersport-entusiaster

David Nilsson har fått en idé igen. Det händer ganska ofta – occh resultatet brukar bli bra. Det är mannen bakom Ski Classic, långloppscirkusen på skidor som nu är etablerad runt om i Europa. Nu vill han starta en global community för vintersport.

Hans mål är att locka och samla alla som gillar vinter idrotter. 

David Nilsson i rollen vd för sitt Wsportsmedia. Han träffar både skidåkare och partners och älskar att driva event och tillföra nya idéer.

 

- Lanseringen av vårt nya digitala vintersportuniversum är en fortsättning på ambitionen att dela passionen för längdskidåkning. Plattformen är tänkt att vara det digitala vardagsrummet för skidåkare och fans, och andra intresserade av nordisk vintersport”, säger David Nilsson.

Han  driver sitt Wsportsmedia  och skapade Ski Classic i allt från idé till genomförande inkluderat  marknadsföring och TV-sändningar.

Nu ser han framför sig en sajt med nyheter, träningsartiklar, produkttester, livestreaming av evenemang och mycket mer på en plattformen som ska täcka långdistansskidåkning, traditionell längdskidåkning och skidskytte, på fyra språk – norska www.langrenn.com, svenska www.langd. se och finska www.maastohiihto.com. Dessutom lanseras en helt ny internationell xc-skiing-sajt, www.proxcskiing.com, på engelska.

 

David Nilsson brinner för att skapa idrottsevent och vill ansvara för alla värden runt ett arrangemang.

Ursprungligen kommer han från från IEC och har på några år byggt upp Ski Classic till en internationell aktör.  

Som han deklarerade från början: 

- Jag vill jobba med hela kedjan.  I vilken sport som helst och för allasportutövare gäller i dag så mycket mera. Där vill vi vara med och vi har bevisat att vi behärskar sport business.

- Det är hela värdekedjan som gäller alla och alltid. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu kommer notan för Tillväxtverkets pandemistöd som började betalas ut våren 2020. Den statliga myndigheten kräver i återbetalning  av svenskt föreningsliv 72 603 391  kronor.

Totalt ansökte och beviljades idrotten ersättning med 165 737 037  kronor, att användas för korttidsarbete och permittering av personal under pandemin.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.