Vill locka alla vintersport-entusiaster

David Nilsson har fått en idé igen. Det händer ganska ofta – occh resultatet brukar bli bra. Det är mannen bakom Ski Classic, långloppscirkusen på skidor som nu är etablerad runt om i Europa. Nu vill han starta en global community för vintersport.

Hans mål är att locka och samla alla som gillar vinter idrotter. 

David Nilsson i rollen vd för sitt Wsportsmedia. Han träffar både skidåkare och partners och älskar att driva event och tillföra nya idéer.

 

- Lanseringen av vårt nya digitala vintersportuniversum är en fortsättning på ambitionen att dela passionen för längdskidåkning. Plattformen är tänkt att vara det digitala vardagsrummet för skidåkare och fans, och andra intresserade av nordisk vintersport”, säger David Nilsson.

Han  driver sitt Wsportsmedia  och skapade Ski Classic i allt från idé till genomförande inkluderat  marknadsföring och TV-sändningar.

Nu ser han framför sig en sajt med nyheter, träningsartiklar, produkttester, livestreaming av evenemang och mycket mer på en plattformen som ska täcka långdistansskidåkning, traditionell längdskidåkning och skidskytte, på fyra språk – norska www.langrenn.com, svenska www.langd. se och finska www.maastohiihto.com. Dessutom lanseras en helt ny internationell xc-skiing-sajt, www.proxcskiing.com, på engelska.

 

David Nilsson brinner för att skapa idrottsevent och vill ansvara för alla värden runt ett arrangemang.

Ursprungligen kommer han från från IEC och har på några år byggt upp Ski Classic till en internationell aktör.  

Som han deklarerade från början: 

- Jag vill jobba med hela kedjan.  I vilken sport som helst och för allasportutövare gäller i dag så mycket mera. Där vill vi vara med och vi har bevisat att vi behärskar sport business.

- Det är hela värdekedjan som gäller alla och alltid. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.