Han byter från ÖSK till SEF

Jens T Andersson valde att sluta som ordförande för Svensk Elitfotboll i förtid för att bli ny landslagschef hos Svenska Fotbollförbundet. Nu utpekas Örebro SK:s vd, Simon Åström, som efterträdaren.

Det bekräftas att Simon blir förslaget från SEF:s valberedning och enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Åström även tackat ja till att kandidera till posten.

Simon Åström (infälld) är han som förväntas bli ny ordförande i Svensk Elitfotboll.

Som ny Sef-ordförande blir Simon en av svensk fotbolls mäktigaste personer då han också får en plats i Svenska Fotbollförbundets styrelse. 

I ett pressmeddelande säger Åström om sin roll i ÖSK:

- Efter fjolåret har mitt fokus varit att kortsiktigt klara av omställningen det innebär att degraderas en nivå. Under vintern har vi slitit med anpassningar av ekonomi, organisation och övrig verksamhet. Nu när säsongen är i gång ser vi att vi har  lyckats skapa en stabil ekonomi och vi har en fungerande organisation på plats.

- Vi har goda förutsättningar att under året nå vårt mål att ta oss tillbaka till allsvenskan. Nu är det dags att ta tag i de långsiktiga frågorna och då är det läge för mig att lämna över till en ny vd som tillsammans med styrelsen kan leda klubben på sin långsiktiga resa.

Från ÖSK kommer också beskedet att jakten på en ersättare inleds.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.