Han byter från ÖSK till SEF

Jens T Andersson valde att sluta som ordförande för Svensk Elitfotboll i förtid för att bli ny landslagschef hos Svenska Fotbollförbundet. Nu utpekas Örebro SK:s vd, Simon Åström, som efterträdaren.

Det bekräftas att Simon blir förslaget från SEF:s valberedning och enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Åström även tackat ja till att kandidera till posten.

Simon Åström (infälld) är han som förväntas bli ny ordförande i Svensk Elitfotboll.

Som ny Sef-ordförande blir Simon en av svensk fotbolls mäktigaste personer då han också får en plats i Svenska Fotbollförbundets styrelse. 

I ett pressmeddelande säger Åström om sin roll i ÖSK:

- Efter fjolåret har mitt fokus varit att kortsiktigt klara av omställningen det innebär att degraderas en nivå. Under vintern har vi slitit med anpassningar av ekonomi, organisation och övrig verksamhet. Nu när säsongen är i gång ser vi att vi har  lyckats skapa en stabil ekonomi och vi har en fungerande organisation på plats.

- Vi har goda förutsättningar att under året nå vårt mål att ta oss tillbaka till allsvenskan. Nu är det dags att ta tag i de långsiktiga frågorna och då är det läge för mig att lämna över till en ny vd som tillsammans med styrelsen kan leda klubben på sin långsiktiga resa.

Från ÖSK kommer också beskedet att jakten på en ersättare inleds.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Den 17 november 2022 firar Svenska ishockeyförbundet 100 år med Tidernas Hockeygala i Avicii Arena. Galan direktsänds i SVT 1 med start kl 20.00. Under kvällen ska svensk ishockeys historia uppmärksammas och hyllas. Flera tunga priser ska delas ut, i synnerhet Tidernas Ögonblick där svenska folket utgör jury.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.