Idrottare medverkar i reklamfilm

- Från uppväxten i Hjällbo och all träning på Angeredsvallen har jag nu via friidrotten även fått chans att skådespela ihop med några av landets kändaste komiker. Tänk vad du kan uppnå om du bara har mål i livet, säger Khaddi Sagnia som hoppat in som inspirationsföreläsare i SBAB:s reklamfilm.

Att göra reklamfilm om bolån kan också vara roligt, intygar Khaddi Sagnia.

edan 2017 har den statligt ägda banken SBAB använt humor för att informera om komplexa och inte sällan tråkiga detaljer kring bolån och boendeekonomi. Det något udda greppet har lett till tiotals miljoner visningar av deras miniserie på nätet och även resulterat i en musikvideo om boendeekonomi och ett utsålt Globen i samband med en show om bolån.

- Boendeekonomi är skittråkigt. Det är åtminstone vad undersökningar visar att folk tycker i största allmänhet. Som bank står SBAB för transparens och enkelhet, så istället för att inte låtsas om detta faktum, tar vi tjuren vid hornen och gör något kul av det tråkiga, säger Erik Haag som medverkar som kreatör och skådespelare.

- Jag är visserligen van vid stora arenor, men det här är min debut som skådespelare. När jag blev tillfrågad av SBAB om att ställa upp nappade jag direkt. Jag älskar utmaningar och det har varit riktigt kul att få jobba med Sveriges humorelit, berättar Khaddi Sagnia.

- Handlingen kretsar kring Göteborg och motivation, så det var lite extra kul för mig som kommer härifrån och brinner för just den typen av frågor.

- Att jag också fick gå in i rollen som inspirationsföreläsare passade mig bra eftersom det är något jag har erfarenhet av och gärna pratar om med unga friidrottare och skolungdomar, berättar Khaddi Sagnia.

Den nya säsongen kommer att finnas tillgänglig på SBAB:s YouTube-kanal och hemsida.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Förmågan att utveckla och förnya ett arrangemang brottas åtskilliga förbund och klubbar med. Vanans makt får gärna övertaget och nästa tävling, cup eller event blir en kopia av föregående, trots att många suckar uppgivet. Människor är trygga i ett traditionellt tänkande. 

Men det finns undantag. Som Rally Sweden, unikt i VM-cirkusen med att ha en nostalgitävling insprängd i WRC-schemat – och dessutom på samma specialsträckor som “värstingbilarna”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.