Idrottare medverkar i reklamfilm

- Från uppväxten i Hjällbo och all träning på Angeredsvallen har jag nu via friidrotten även fått chans att skådespela ihop med några av landets kändaste komiker. Tänk vad du kan uppnå om du bara har mål i livet, säger Khaddi Sagnia som hoppat in som inspirationsföreläsare i SBAB:s reklamfilm.

Att göra reklamfilm om bolån kan också vara roligt, intygar Khaddi Sagnia.

edan 2017 har den statligt ägda banken SBAB använt humor för att informera om komplexa och inte sällan tråkiga detaljer kring bolån och boendeekonomi. Det något udda greppet har lett till tiotals miljoner visningar av deras miniserie på nätet och även resulterat i en musikvideo om boendeekonomi och ett utsålt Globen i samband med en show om bolån.

- Boendeekonomi är skittråkigt. Det är åtminstone vad undersökningar visar att folk tycker i största allmänhet. Som bank står SBAB för transparens och enkelhet, så istället för att inte låtsas om detta faktum, tar vi tjuren vid hornen och gör något kul av det tråkiga, säger Erik Haag som medverkar som kreatör och skådespelare.

- Jag är visserligen van vid stora arenor, men det här är min debut som skådespelare. När jag blev tillfrågad av SBAB om att ställa upp nappade jag direkt. Jag älskar utmaningar och det har varit riktigt kul att få jobba med Sveriges humorelit, berättar Khaddi Sagnia.

- Handlingen kretsar kring Göteborg och motivation, så det var lite extra kul för mig som kommer härifrån och brinner för just den typen av frågor.

- Att jag också fick gå in i rollen som inspirationsföreläsare passade mig bra eftersom det är något jag har erfarenhet av och gärna pratar om med unga friidrottare och skolungdomar, berättar Khaddi Sagnia.

Den nya säsongen kommer att finnas tillgänglig på SBAB:s YouTube-kanal och hemsida.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.