Tränartrio förlänger kontrakt med längdlandslaget

Skidlandslagets tränarstab genomgår stor förändring, men fortsatt med långsiktighet och kontinuitet betonas som nyckelord. Med en stabil tränartrio i grunden siktar organisationen fyra år framåt mot OS i Cortina 2026.

Anders Högberg, Lars Ljung och Stefan Thomson blir kvar som landslagstränare och fortsätter därmed i sina tidigare roller med nyskrivna fyraårskontrakt. Däremot slutar Magnus Ingesson.

Stefan Thomson, Anders Högberg och Lars Ljung fortsätter som landslagstränare.

– Det känns väldigt bra att vi får fortsätta det jobb vi har påbörjat tillsammans i tränarteamet och att vi nu kan tänka långsiktigt mot kommande mästerskap, säger landslagschef Anders Byström.

Damtränare Magnus Ingesson väljer däremot att gå vidare och förlänger inte sitt kontrakt. Ett beslut som han själv beskriver som en process.

– Det har inte varit ett lätt beslut. Jag har funderat länge men till slut landat i att gå tillbaka till mitt jobb som polis där jag varit tjänstledig, säger Magnus Ingesson.

Uppdraget som damtränare har han haft sedan 2018. Men Ingesson har varit knuten till längdlandslaget betydligt längre än så, med uppdrag som landslagstränare under perioden 2007–2010 samt som personlig tränare åt flera aktiva, bland annat Charlotte Kalla.

– Det kommer såklart vara svårt att lämna, men jag känner mig väldigt nöjd med det jag gjort för och med landslaget, säger han.

Landslagschefen om beslutet:

– Magnus Ingesson lämnar ett tomrum efter sig. Hans erfarenhet, fingertoppskänsla och kunskap har starkt bidragit till de framgångar vi haft de senaste åren. Vi är tacksamma att han kommer fortsätta finnas med i kulisserna som tränare för bland andra Jonna Sundling, och ha tät kontakt med våra landslagstränare. Vi hoppas också att han någon gång i framtiden vill komma tillbaka till landslaget, säger Anders Byström.

Landslagsorganisationen kommer delvis att ersätta den vakanta tränartjänsten med en landslagstränare som primärt kommer att arbeta i landslagsteamet på halvtid. Rekryteringsprocessen är igång med målet att ha tjänsten på plats under

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.