Linn väljer att stå utanför landslaget

Nu har Linn Svahn bestämt hur hennes återkomst i skidspåren ska bli möjlig. Hon investerar i ett eget stall och väljer själv ett team med egen tränare (troligen Ola Ravald) och hälsoansvariga. 

De senaste månaderna har handlat nästan uteslutande om en ihärdig rehabilitering eftersom säsongen 2021-22 blev förstörd på grund av en allvarlig axelskada som 22-åringen ådrog sig i Ulricehamn.

Lin Svahn har hittat motivationen igen

Linn Svahn betraktades som världens bästa sprintåkare, innan hon kraschade och skadade axeln.,

Nu pågår vägen tillbaka och då väljer Linn att satsa vidare mot VM utanför längdlandslaget.

– Det här beslutet grundar sig i att jag vill jobba tightare med mitt ett eget team på hemmaplan och lägga upp en plan som är optimal både för min återhämtning efter skadan och utveckla och motivera mig inför framtida mästerskap säger Linn Svahn.

Hon väljer att lämna landslaget och det beklagar förstås längdlandslagets chef Anders Byström:

– Det är ett tråkigt besked, så klart. Linn är en frisk fläkt som sätter färg både i och utanför spåret. Vi kommer att sakna henne, säger han.

– Men vi har full respekt för hennes beslut och ser fram emot att få tillbaka Linn när tiden är mogen. 

–  Min förhoppning är att hon står på startlinjen om inte förr så i alla fall på VM i Planica som är vinters stora höjdpunkt i februari 2023, avslutar Anders Byström.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.